Yeni Bir Başlangıç Olsun..
Reklam
Şirin Kurban

Şirin Kurban

Şirin'in Penceresi

Yeni Bir Başlangıç Olsun..

30 Ekim 2015 - 10:04

Nihayet 1 Kasım seçimleri öncesi son viraja girildi ve seçimlere sadece iki gün kaldı. Gerçi son dönemlerde; yerel yönetimler seçimi, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Genel Seçimler, erken seçim derken, bu tempoya, bu koşuşturmacaya iyiden iyiye alışmadık da değil hani... Ama ne var ki ; ülkenin içinde bulunduğu durum ve özellikle dış politikada son dönemlerde yaşananlar, artık kendi içimizdeki yarışlara, kavgalara, mücadelelere bir an evvel son verip , hemenden tezi yok memleket adına hayırlı bir gelecek inşası için çaba harcamaya başlamak gerekliliğini zorunlu kılıyor.
Gerçekten de; ülke olarak son yıllarda iç çekişmelerle öylesine yoğun bir şekilde meşgul olduk ki, bu durum sadece yorucu ve yıpratıcı olmakla kalmayıp, gözümüzün önünde duran gerçek meselelerle uğraşmaktan da alıkoydu hepimizi...
Oysa ki; daha bir kaç yıl evvel ülke gündeminde, AB ' ne tam üyelik müzakereleri, Ortadoğu ülkelerine rol model olacak bir Türkiye, daha fazla özgürlük, ileri demokrasi, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü gibi konular konuşuluyordu. Ne oldu da birden; bütün bu olumlu adımların hepsi rafa kaldırıldı ve kendi içimize kapandık? Ne oldu da; tüm gücümüzü iç siyasete dair kısır çekişmelere harcamaya, bu doğrultuda saflara ayrılmaya başladık? Üstelik bir netice elde etsek yada bi çözüme kavuşmuş olsa neyse... Bana göre artık bu hiçbir yere varmayan, giderek birlik beraberliğimizi imkansız kılmaya aday kavgalardan bir an evvel vazgeçmeli ve ülke dinamiklerini, gücümüzü, enerjimizi daha reel problemlerimizi çözmek için harcamaya başlamalıyız.
Umarım, 1 Kasım seçimleri bu hedefler için yeni bir başlangıç olur ve seçimler sonunda hangi netice çıkarsa çıksın; aklın, sağduyunun hakim olduğu yeni bir döneme geçiş yapmış oluruz.
Türkiye' ye yakışır, sorunsuz bir seçim günü geçirmek dileğiyle hoşça ve sevgiyle kalın...

YORUMLAR

  • 0 Yorum