Mordoğan Halkı Fosseptiklerin Zamanında Çekilmemesinden...
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Mordoğan Halkı Fosseptiklerin Zamanında Çekilmemesinden Şikayetçiler

22 Eylül 2016 - 10:42

Artık İzmir'in bakir kalmış son turistik yerlerinden biri Karaburun ilçesi, Mordoğan halkı dertli mi dertli!

İlçelerinde İZSU'nun zamanında fosseptik kuyularını çekmeye araç göndermemesi neticesinde taşan kuyuların lağım suları yollara ve bahçelere yayılmaya başlaması nedeniyle sağlıksız durum ve kokulardan müthiş rahatsızlık duymaya başladıklarını açıklıyor, adeta isyan ediyorlar.

Bu durumun tüm Mordoğan'da geçerli olduğunu açıklayan halk "İZSU'yu defalarca uyardık, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a defalarca iletmemize rağmen sorunlarımıza el atılmıyor büyük mağduriyet yaşıyoruz" diye bize şikayette bulundular, ellerindeki taşan kuyuların çevreye yaydığı sağlıksız pis lağım sularının fotoğraflarını gösterdiler.

Yaz aylarında müthiş bir insan akınına uğrayan turistik ilçede sorunlar da devasa artmaya devam ediyor.

Karaburun ilçesi genelinde tüm yollar çok yetersiz ve bozuk, yeni yapılan merkez ilçeye giden yol hala bitirilemedi yer yer toprak.

Eski yollar dar ve çok virajlı araçların çarpışma trafik kazalarına davetiye çıkarma adına kafa kafaya geldiği her yerde üstelik ağır tırlar her gün bu yolları derelere çeviriyor, oluk oluk yapıyor sürekli bozuyor.

Yolların bu tırların geçeceği altyapısı sağlam ve standartlara tam uyan genişlikte yapılmasını sağlaması gereken Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ancak bozulan yollara her gün yamalar yapmakla meşgullar.

Bu yamalar en fazla 2 gün gidiyor yollar ağır araçlarla ve gelen yağmurlarla eskisinden daha kötü duruma geliyor.

İzmir Karaburun'a belediye hizmetleri gelmiyor yok denecek kadar az.

Çevre düzenlemeleri yok yol kenarları hatta dere yatakları ile güzelim yeşil çam ormanlarının içleri devasa çöp ve moloz atıklarıyla kaplı kimseler ilgililer, yetkililer belediyeler bu durumu görmüyor ne yazık ki hep biz görüyoruz (çöp toplanma sahalarının etrafı ve yakın yolları çöplerle ve naylon torbaları ile dolu)

Yol ve yer köy isimleri gösteren tabelalara ancak dürbünle bakarsanız okursunuz o kadar ebatları küçük ve yazıları da yanına giderseniz ancak okunacak halde.

Çok önemli bir husus "hayvan kısırlaştırması hayvan bakımının tedavilerinin sağlanması sağlıklarının korunması sitelerin ve halkın tüm ısrarlarına rağmen Karaburun Belediyesi'ne şikayetlerine rağmen" dikkate alınmıyor, gelen giden, ses seda yok.

Köpekler, kediler ilçenin hemen her yerinde sokak caddelerde, orman yollarında bakımsız, yaralı aç susuz birilerinin onlara el uzatmasını bekliyorlar.

Defalarca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve Karaburun ilçe belediyesini bizzat belediyeye giderek uyardım "kara sineklerle çok daha önemlisi sivri sineklerin çokluğu bataklıkların su birikintilerinin zamanında larva döneminde belediyelerce önemle ilaçlanması için uyardım" nafile ilçe halkı yeminle devasa sivrisineklerin çokluğu ile vücutları adeta arı sokmuş gibi bendeniz dahil delik deşik yaralarla tüm yaz sezonu hatta öncesi sonrası yaşıyoruz hala acılar çekiyoruz belediyelerden tık yok?

İlçe halkı Büyükşehir Belediyesi'ne devrolmadan önce "çevre sağlık müdürlüğü" sivrisinek mücadelesini çok daha iyi yapıyor ve sitelere gerekli ilaçları zamanında ulaştırıyor bu kadar şikayetler hiç olmuyordu.

Bu durumda belediye olmanın ilçe halkına ne yararı oldu Büyükşehir Belediyesi olmakla?

Karaburun Belediyesi bazı günler için öncelikle halk pazarının açıldığı günlerde çevre köylerin bazılarına vatandaşların alışveriş yapmaları esnafa da yardımcı olmak adına Karaburun ilçe merkezine gelmeleri için belediye otobüsleri tahsis ediyor.

Bütün ısrarlara rağmen yazın yaklaşık 5 bin nüfusa ulaşan ama halk pazarı olmadığı için büyük mağduriyet yaşayan Küçük bahçe Karareis'e Karaburun ilçe merkezine irtibatı ve alışverişi sağlayacak bölge halkına yardımcı olacak onları rahatlatacak otobüsü bir türlü tahsis etmiyor?

Karaburun Belediyesi'nin yaklaşık 1.000 haneli Karareis'e çevre düzenlemesi ağaç bitki temini, deniz kenarı düzenlemeleri, balıkçı barınakları, deniz iskeleleri yapımı içinde bütün ısrarlarımıza rağmen el atmaması belediye hizmetlerini göndermemeleri hata çok ilgisiz davranışları bölgede vergisini veren halkı vatandaşları son derece kızdırıyor, hatta deli ediyor.

Bu durum karşısında Karareis bölge halkının Karaburun Belediyesi'ne karşı çevre ve hizmet eylemlerine başlaması kaçınılmaz görünmektedir.

Sadece Karareis mi tüm ilçe halkı ve vatandaşları belediyenin ve başkan Ahmet Çakır'ın ilgisizliğinden her yerde şikayet etmekte konuyu dile getirmektedirler (Karaburun ilçe halkı eski Karaburun belediye başkanı sevgili Serdar Yasa'yı özlemle aradıklarını onu çok özlediklerini açıklamaktadırlar).

Sonuç olarak Karaburun ilçesi belediye hizmetleri yönünden son derece sahipsizdir demeye devam ediyoruz, ta ki sahibi bu işe bakan yetkilileri, görevlileri uyanıncaya görevlerini hatırlayıncaya halka vatandaşlara kulak verinceye kadar uyarmaya devam ediyoruz ve edeceğiz.

Bakalım bizi ve Karaburun halkını vatandaşlarını ne zaman duyacaklar?

YORUMLAR

  • 0 Yorum