Sağlıklı Yaşam İçin Uyarılarımıza Dikkat Ediniz!
Reklam
Ümit Bora

Ümit Bora

Çevreci-Yazar

Sağlıklı Yaşam İçin Uyarılarımıza Dikkat Ediniz!

29 Ekim 2015 - 13:23

Biz konuların uzmanı doktoru değiliz, konuları çok iyi takip eden katkıda bulunan araştırmacı uzmanlarız.

Yıllardır sağlıklı yaşam için yazıyoruz, insanları uyarıyoruz, 'bunları yapın bunları asla yapmayın' diyoruz.

Yazdıklarımız hep haberlere ve konunun uzmanlarına kaynak oluyor!

"İsmimiz yayınlanmasa da kaynak gösterilmese de" alıntıların yapılıp insanlarla paylaşılması uyarılması bizleri mutlu etmektedir.

Şimdi uyarılarımızı sağlıklı yaşanılması için dikkat edilmesi gereken konuları kısa başlıkları ile yazalım, paylaşalım.

1-Bulunduğunuz yaşam alanlarındaki çevrenin, doğanın son derece yıpranmamış, bozulmamış, tahrip edilmemiş, kirletilmemiş olmasına dikkat edelim.

2-Yaşadığınız yerlerde soluduğunuz havada, egzoz dumanı, fabrika baca dumanları ve zararlı diğer atıkların olmamasına dikkat edelim.

3-Yaşam yerlerinizdeki yeşil alanların bol ve temiz olmasına özellikle bronşit ve astım hastalarına uygun alanlar olması gerekmektedir. (Sadece hasta olanlar değil, hasta olmayan insanların da bu bölgelerde oturması sağlıkları için gerekmektedir.)

4-Deniz kenarında yaşamak ve temiz denizden yararlanmak insan sağlığı için mutlaka gerekmektedir.(Bu denizlerde, koylarda, dere atıkları, fabrika, sanayi atıkları, ev atıkları ve adı üzerinde çiftlik yani sürekli deniz suyuna binlerce ton yem atılan ve yine arıtmaları olmadan binlerce ton balık dışkısı atılmış bir yer asla olmamalıdır.)

5-Bulunduğunuz yerlerde ilaçlama adı altında kimyasalların havaya, suya, denizlere, göllere ve topraklarda asla bilinçsizce atılmış, sıkılmış olmamalıdır.

6-Yine bu zararlı kimyasalların ve ilaçların uzmanlarca denetimi olmadan, bilinçsizce asla meyve ve sebzelere sıkılmış, atılmamış üretimde kullanılmamışolmalıdır.(Çoğu meyve ve sebze üreticileri satışa gönderdikleri ürünleri ayrı kendi yedikleri ürünleri ayrı ayrı yerlerde yetiştirmekte olup, zararsız olanları kendileri yemekte diğer ürünleri malesef satışa göndermektedirler.)

7-Ülkemiz malesef tam bir denetlenemeyen gıdalar meyveler ve sebzeler üretim merkezi olmuş olup, üreticiler bazı yerlerde neredeyse yılda ektikleri 3 ürün sebzeleri meyvelere yine denetimsiz suni hormonlu gübreler kullanıp çok kısa zamanda yetiştirip üretip satışa ve pazarlara göndermekte olup üste teşvik aldıklarını itiraf etmektedirler, bu gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak gerekmektedir.

8-Biz yıllar önce aşırı birkaç yüz kat antibiyotikle beslenen üretilen canlı hayvan gıdaların zararlarını yazmış açıklamıştık, şimdilerde tüm dünya bu antibiyotikli gıdaların insanları öldürdüğünü öne sürüp kampanyalarla yasaklanmasını savunmaktadırlar.

9-GDO'lu yani laboratuarlarda üretilmiş genetikleri ile oynanmış doğal olmayan gıdalar ve tohumların zararlarını artık tüm dünya kabullenmiş olup sizlerde bu katkılı ürünlere karşı sağlığınızı korumanız gerekmektedir.

10-Sofranıza ulaşan meyve ve sebzelerin, bakliyatların gerçekte hangi sanayi ve fabrikaların arıtmasız atıkları zehirli sularla yetiştiklerini araştırıp bu gıdalardan mümkünse uzak durmak lazımdır.

11-Yaşamınızı kolaylaştırıcı ve bebelere, çocukların, gençlerin kullandıkları alet, giysi v.b. üretimlerin, bilhassa dışarıdan ithal edilen maddelerin insanlara ve canlılara asla zarar vermeyecek maddelerden yapılmış olmasına dikkat edelim.

12-Evlerinizde kullandığınız boya, badana, diğer madde ve eşyaların insanlar soludukça veya dokunuldukça zarar vermeyecek maddelerden yapılmasına büyük özen gösterelim(bazen sağlam insanlar soluk aldıkça bu zararlı maddelerin çıkardıkları kokulardan çeşitli hastalıklara yakalandıklarına şahit oluyoruz)

13-Kullandığınız elektronik ve radyo dalgaları yayan baz istasyonları, radarlar ve cep telefonlarından hatta akıllı telefonlardan mümkün olduğunca uzak durmak zorundasınız!(yok tersine bu cep telefonları, telsizler gibi zararlı dalgalar yayan aletlerin vücudunuzdaki sağlıklı yararlı hücrelerinizi zaman içinde yok edip, çok çeşitli hastalıklara hatta psikolojik ağır vakalara yol açtıklarına şahit olacaksınız. (Bu konuda yıllar önce Baz-Dur Platformu'nu yaşam savunucusu arkadaşlarımız ve STK'larla birlikte kurduk hatta isim babası bendeniz olup tüm dünyada bu konuda konunun uzmanları ve doktorları radyo dalgalarının zararlarını artık açıklamaya başlamışlardır. Gün geçtikçe bu zararların hangi hastalıkların başlangıcı olduklarını açıkladıklarında çok geç kaldığımızı, insan kayıplarını sabırla bekleyip birlikte göreceğiz.)

14-Evlerde ve vücut temizliğinde kullandığımız deterjan ve şampuanların, ojelerin, saç boyalarının vb maddelerin içine katılan zararlı katkı maddelerin yaşamlarımızı ne kadar tehdit eder olduklarını biliyor ve doğal olmayan maddelere üretilen bu ürünlere dikkat ediniz hastalıklara yakalanmayınız diyerek uyarıyoruz.

15-İçtiğimiz ve kullandığımız suların içindeki veya kabındaki kirliliklerin, katkıların sağlığımızı tehdit etmeyecek şekilde satışa sunulmasına ve gerçekten denetlenmiş olmasına çok dikkat etmeliyiz.

16-Çok kısa zamanda katkılı hormonlu gıdalarla beslenen ve büyüyen hayvanların satışa sunulan ürünlerinin çok ağır hastalıklara neden olduğunu biz yıllar önce açıklamıştık, şimdilerde konuların uzmanları doktorlarımız hemen her gün kamuoyuna bu zararlı gıdaları ürünleri açıklamaktadırlar.

17-Bazen bilinçsizce doktor uyarısı dışında kullanılan ilaçların yarar değil zararlara yol açıp yan etkileri ile sağlıklı organlarımıza korkunç ölümcül zararlar verdiklerini unutmayınız.

18-Çok sayıda başlık açmıyoruz ve son olarak henüz ülkemizde bilinmeyen ama bizim bildiğimiz ve takip edip araştırdığımız bir konuda bazı dünya ülkeleri havadaki kimyasalları zerrecikleri, radyasyon ölçümlerini günlük yaparken, bizde malesef bu ölçümleri yapacak yetkili kadrolar ve araştırmalar yoktur diye üzülerek açıklıyoruz!(Çöllerden kalkan tozlarda o bölgelerde yaşanan savaşlardan kaynaklı radyasyonlu toz zerrecikleri ülke sınırlarımızdan geçip havadan gelmekte tedbirler uyarılar bulunmadığı gibi görünmez savaş dediğimiz ülkemiz üzerinden geçen düşman kaynaklı uçaklardan atılan kimyasalları da ölçecek uyaracak bir sistem ve kurumumuz yoktur diyoruz. Araştırmalarımızı bitkiler ve ağaçların yaprakları, meyveleri, sebzeler üzerindeki yanıklardan, kavrulmalarından ayrıca yağmur sonrasında ortaya çıkan kitlesel hayvan hastalıklarından izliyoruz.)

Sağlıklı yaşam dileklerimizle...

YORUMLAR

  • 0 Yorum