Reklam

Yücel: 'İnönü'ye laf söylemeye ne gücünüz yeter, ne de..?'

CHP İzmir İl Başkanlığının yerel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği toplantılarının altıncısı Güzelbahçe'de yapıldı.

Yücel: 'İnönü'ye laf söylemeye ne gücünüz yeter, ne de..?'

CHP İzmir İl Başkanlığının yerel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği toplantılarının altıncısı Güzelbahçe'de yapıldı.

Yücel: 'İnönü'ye laf söylemeye ne gücünüz yeter, ne de..?'
10 Ekim 2018 - 17:17

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Güzelbahçe'de mahalle temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Yücel, Erdoğan'a " Eğer bugün o Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsan, İsmet paşa sayesinde, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde oturuyorsun" dedi. Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme ilçelerinin mahalle temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, Erdoğan'ın İnönü üzerinden gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade etti. Yücel konuşmasında, şunlara yer verdi.

"AYNI ZİHNİYET YİNE DEVREDE"

Yücel önemli bir seçim sürecinin yaşanacağının altını çizerek, "Sevgili arkadaşlarım, çok kısa süre sonra çok önemli bir seçim yaşayacağız. Bu seçim, gelecekteki genel seçimleri de etkileyeceği için, çok büyük önem arz ediyor. Hiç birimizin bu süreçte bahane üretmek ve sorumluluk üstlenmemek gibi bir durumu olamaz. Elbette sorumluluk üstleneceğiz. Ama şayet şu anda yönetici koltuğunda oturuyorsak, mahallede partimizin temsilciliğini yapıyorsak gördüğümüz yanlışları, eksiklikleri, hataları da düzeltmek için çaba sarf edeceğiz. Bugün AKP iktidarı ve Genel Başkanının ülkeyi ne hale soktuğuna üzülerek şahit oluyoruz. Ancak görülen o ki, bu duruma sadece biz ve halkımız üzülüyor. AKP'lilerin yapmaya çalıştığı şeyse bu yarattıkları büyük kriz, arka arkaya gelen fahiş zamlar ve büyük yoksulluk konuşulmasın diye gündem değiştirmeye çalışmak. Son örneğini de AKP Genel Başkanının tarihi ve yaşananları çarpıtarak, yalan yanlış bilgilerle farklı bir tartışma başlatmasında yaşadık. Daha önce Ulu Önderimizi ve İsmet İnönü'yü kastederek "iki ayyaş", Lozan kahramanı İnönü için "Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı" deyip hakaret eden, Ata'mızın resmini ve ismini statlardan, kültür merkezlerinden, devlet kurumlarından silmeye çalışan zihniyet yine devrede. 1962 yılında Amerika'ya yaptığı bir ziyarette, iyi niyet ve barış göstergesi olarak, İsmet İnönü’nün elinde Türk bayrağı ve ABD bayrağı tuttuğu fotoğrafı, elinde sadece ABD bayrağı varmış gibi bir algı yaratarak, gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sizlerin huzurunda hatırlatmak isterim ki, İsmet İnönü'yü karalamaya ne gücünüz yeter, ne de kapasiteniz yeter. Açın da biraz tarih okuyun. Eğer bugün o cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsan, İsmet paşa sayesinde oturuyorsun. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde oturuyorsun."dedi.

"ZAMLARA ÇÖZÜM BULUP, ÖZÜR DİLEYECEKLERİNE.."

Ülkenin ekonomik sıkıntılardan bıktığını, halkın krizlere çözüm beklerken her geçen gün artan enflasyon, gelen zamlarla daha da yoksullaştığını dile getiren CHP İzmir İl Başkanı Yücel " Vatandaşın ekonomik krizden beli bükülmüşken, anneler babalar çocuklarına okul kıyafeti alamazken, akaryakıta, domatese, çaya, şekere, pirince her gün zam üstüne zam gelirken; birileri kalkmış çözüm bulacağına, özür dileyeceğine, Türkiye cumhuriyetinin kurucularından İsmet İnönü'ye dil uzatarak gündem değiştirmeye kalkıyor. Bunların seçimlerden bir kaç ay önce başlayan Atatürkçülükleri, cumhuriyet sevdaları, seçimlerden hemen sonra sona eriyor. Artık bunu tüm halkımız biliyor. Bu son örnek de bunun bir göstergesidir" dedi.

"AKP İKTİDARI MİLLETİN MİLYARLARINI HEBA EDİYOR"

Yücel, açıklanan son Sayıştay raporu ile AKP iktidarının yol, köprü yapıyoruz diye anlata anlata bitiremediği projelerde devletin, yani halkın nasıl zarara uğratıldığının resmen açıklandığına da ifade ederek, şunları belirtti: "Sevgili arkadaşlar bugün çok önemli bir rapor yayınlandı. Raporu yayınlayan devletin bir kurumu olan Sayıştay! Açıkladığı rapor da, AKP iktidarının Türkiye’de yaptığı yol, köprü yap-işlet-devret yatırımlarıyla ilgili. Rapora göre, AKP iktidarının yapmaya çalıştığı ve anlata anlata bitiremedikleri Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun daha yapımı sürerken, toplam maliyetinin dışında, 1 milyar 347 milyon 763 bin lira devlet zarara uğratılmış. Bu kadar da değil, yine İzmir'de yapılmaya çalışılan Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu’nun yapımında 23 milyon 121 bin Euro tutarında, devlet zarara uğratılmış. Peki bunu kim söylüyor? Bunu Sayıştay raporu söylüyor. Her işleri devlete, millete, hazineye zarar yazıyor. Millet “geçinemiyoruz” diye feryat ederken, onlar yol yapıyoruz diye milyarlarımızı heba ediyor. Çünkü halk umurlarında değil. Ama unutulmasın ki, bu halk da, bu ülke de sahipsiz değil. Heba ettikleri her kuruşun hesabını soracak, bu milletin hakkını koruyacak bir CHP var. İşte Türkiye böylesine kötü yönetilirken, sizlere düşen görev, kendi komşunuzdan başlayarak, ülkedeki bu durumu herkese anlatmaktır. Kullanabileceğimiz bunca argüman varken, ülke AKP iktidarının elinde her geçen gün daha da kötüye giderken, halk umut olarak yüzünü CHP’ye dönmeye hazırken, başarmaktan başka çaremiz yok. Hep beraber, omuz omuza, ev ev, hane hane çalışarak başaracağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum