Reklam

Basmane’deki Şifa Behçet Uz’a Geçiyor

Alanında ülkenin önde gelen hastanelerinden Behçet Uz, Şifa Hastanesi’nin Basmane binasını bünyesine katıyor. Eklenecek 100 yatak kapasitesi ile hastane kadın doğum servisine kavuşacak

Basmane’deki Şifa Behçet Uz’a Geçiyor

Alanında ülkenin önde gelen hastanelerinden Behçet Uz, Şifa Hastanesi’nin Basmane binasını bünyesine katıyor. Eklenecek 100 yatak kapasitesi ile hastane kadın doğum servisine kavuşacak

Basmane’deki Şifa Behçet Uz’a Geçiyor
27 Ekim 2016 - 10:56

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına kavuşuyor. FETÖ ile bağı tespit edilince, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve taşınmazların el konulan Şifa Hastanesi'nin Basmane'deki binası, Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin bünyesine katılacak. Bina İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Dr. Behçet Uz çocuk Hastanesine bağlanacak. Başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi'nde çocuk hastalıklarının tedavisinde önemli bir ihtiyacı karşılayan, ülkenin başka bölgelerinden de hasta kabul eden 355 yatak kapasiteli Dr Behçet Uz Çocuk Hastanesi, 100 yataklı Şifa Hastanesi'nin Basmane'deki binasını da bünyesine katınca yatak kapasitesini 455'e çıkartacak. Yatak kapasitesinin artmasıyla birlikte hastane hizmet kalitesini artıracak. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi, yeni hizmet binasında kadın doğum servisi açılacak. Öte yandan ek bina çocuk cerrahisi ve travma birimleri ile hizmet verecek.

NİTELİK VE NİCELİK ARTIŞI
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin Basmane ek binasına kavuşmasıyla daha geniş yelpazede hizmet vereceğini belirten İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, "Şifa Hastanesi'nin Basmane binası, artık Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin hizmetinde olacak. Kendi dalında marka olan hastanemiz böylelikle ek yüz yatak kapasitene sahip olacak. Hastanenin devir işlemlerinde sona gelindi. Önümüzdeki ay Vakıflar Genel Müdürlüğü'den devri yapılacak. Teslim alınır alınmaz, hastane içerisinde tadilat başlayacak. Ek bina ile nitelik ve nicelik bakımından hizmet sunumunda önemli yol kat edilecek" dedi. Hastanesinin yerleşkesindeki ek binanın da geçen yıl Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açılış ile hizmete girdiğini hatırlatan Özkan, "Başbakanımızın açılışını yaptığı ek bina içerisinde 30'a yakın yeni doğan kuvözü var. Basmane binasında hizmete girecek kadın doğum servisi, kuvözlerin daha işlevsel olmasını sağlayacak" diye açıklama yaptı.

2 MİLYAR LİRAYI GEÇECEK
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi 1938 yılında kentin belediye başkanı Behçet Uz tarafından kuruldu. Hastane Ege'de çocuk hastalıkları tedavisi denilince ilk akla gelen kurum. Hastanenin içinde yaptırılan ve 24 milyon liraya mal olan ek binanın geçen yıl açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım "Son 13 yılda Sağlık Bakanlığı'nın İzmir'de 1.1 milyar liralık yatırımı var. Yapacağımız 2 büyük hastaneyi dahil edersek rakam 2.5-3 milyar lirayı bulur" demişti.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • İzmirli Uzman
    1 yıl önce
    9..9/2015'de Bozyaka EAH'sinde, 9 hastaya damardan mikrop bulaştırıldığı, enjeksiyon yetkisi olmayan kişinin (E.A.) bu enjeksiyonları yaptığı, 4285 hastaya verilen radyoaktif maddenin resmi giriş kaydının olmadığı, devletin 350BİN TL zarar ettiği, resmi tutanak, komite, başmüfettiş raporları ve valilik yazılarıyla sabit. Sorumlular yerine, usülsüzlükleri rapor eden şerefli Hekime KINAMA cezası vermeyen kalkan B. Özkan'ın cezası bile USÜLSÜZ bulunarak iptal edildi (belgeli). Ama bu kişi hala yönetici. Konu hakkında "kovuşturmaya bile yer yok" kararı verildi. Devlet içi yapıyla ilşkisinin araştırılması için başvuru yapıldı. Sonuç?
  • Uzman Hekim
    1 yıl önce
    Örgütün Şifa üniversitesi tamamen kuzey bölgesindeyken, neden kayyum olarak güney sekreteri Özkan atandı? Rektörü, dekanı, ilk yöneticisi paralelcilikten görevden alınan Katip Çelebi Ünv.'nin 2. yöneticisi Özkan'dı. Paralelciler ona kadar tüm yöneticileri paralelci seçmiş, ama o başka?