Reklam

İşte Büyükşehir'in iş bilmezliği

CHP’li İzmir Büyükşehir, iş bilmezliğini Bornova’da kurduğu Macera Park’ta da gösterdi. Büyükşehir, tırmanma duvarı için eğitimli personel almayı unutunca parkur kullanıma kapatıldı.

İşte Büyükşehir'in iş bilmezliği

CHP’li İzmir Büyükşehir, iş bilmezliğini Bornova’da kurduğu Macera Park’ta da gösterdi. Büyükşehir, tırmanma duvarı için eğitimli personel almayı unutunca parkur kullanıma kapatıldı.

İşte Büyükşehir'in iş bilmezliği
12 Aralık 2018 - 10:14

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş bilmezliklerine bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi, Bornova Atatürk Mahallesinde açık hava sporlarının yapılabileceği Macera Parkı kurdu. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alana yayılan proje 18 milyon liraya mal oldu. Geçtiğimiz Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete sokulan tesiste, açılışa özel olarak eğitimli dağcılar tırmanış duvarında kaya tırmanışı gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığından basın yayın organlarına geçilen bültende, planlanan her üç tesis alanı içerisinde, tırmanış üzerine lisanlı eğitimciler tarafından eğitim verileceği duyuruldu. Proje kapsamında yaklaşık 30 dönümlük özel proje alanda açık hava sporlarının yapılabileceği mekanlarının yanı sıra dağcılık, kaya tırmanışı, zipline (çelik halat ile bir noktadan bir noktaya kayarak ulaşma) gibi aktivitelere olanak sağlayan tesisler yer aldı. Ayrıca macera parkı içinde 4 bin metrekarelik bir de piknik alanı oluşturuldu. İzmir Büyükşehir'in iş bilmezliği burada da kendisini gösterdi. Tesis içinde dağcılık sporunu teşvik etmek amacıyla uluslararası standartlarda oluşturulan kaya tırmanış duvarı bu tür tırmanış duvarlarında olmazsa olmaz koşul olan eğitimli personel unutulunca atıl durumda kaldı. Milyonlarca liraya mal olan parkur, daha tesis hizmete açılır açılmaz kullanıma kapatıldı. Kaya tırmanışı için macera parkına giden çok sayıda amatör sporcu, görevliler tarafından eğitmen olmadığı gerekçesi ile geri çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin milyonlarca lira harcayarak hayata geçirdiği tırmanış duvarında eğitimli personeli atlaması skandal olarak nitelendirildi.

YER SEÇİMİ YANLIŞ
Egeli Sabah'ın ulaştığı, kaya tırmanışı ile uğraşan amatör sporcular yer seçiminin yanlış olduğunu öne sürdü. Tırmanma duvarının Atatürk Mahallesi yerine daha kolay ulaşılabilir olan Bornova Merkezdeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yapılmasının daha doğru olacağına dikkat çeken sporcular; "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentte dağcılık sporu ile ilgilenen gençleri düşünerek böyle bir tesis hayata geçirmesi gayet sevindirici bir gelişme. Fakat üzülerek söylüyoruz ki yer seçimi yanlış. Üstelik böyle bir tesis yapıyorsanız mutlaka tırmanış esnasında oluşabilecek kazaların dolayısı ile de sakatlanmaların önüne geçebilmek için bünyenizde konusunda uzman eğitimli personel bulundurmanız gerekiyor. Aksi takdirde ölüme kadar gidebilecek istenmeyen durumlarla karşılaşmak kaçınılmaz olur. Maalesef Büyükşehir tesis açılmadan önce böyle bir kadro oluşturmadığı için tırmanış duvarı macera parkının açılışının hemen ardından kullanıma kapatıldı. Gerekçe olarak da eğitimli personelin olmadığı, mevcut personelin de henüz eğitimlerini tamamlamadığı ifade edildi. Bir yandan milyonlarca liralık bir tesis inşa ediyorsunuz öte yandan burada görev alacak personele eğitimlerini zamanında aldırmıyorsunuz. Dolayısı ile de tesisi açar açmaz tırmanış duvarını kullanıma kapatıyorsunuz. Olacak iş değil" diye yorumladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum