Reklam

Mardinlilere Yakışan Festival

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) geleneksel hale getirecekleri 1. Midye Festivali’ni yaptı.

Mardinlilere Yakışan Festival

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) geleneksel hale getirecekleri 1. Midye Festivali’ni yaptı.

Mardinlilere Yakışan Festival
22 Ekim 2017 - 08:38

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) yönetim kurulu üyeleri geleneksel hale getirmeyi düşündükleri 1. Midye Festivali’ni federasyon binasında gerçekleştirdi. Festivale STK üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve İzmir’de yaşayan Mardinlilerin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Gerçekleşen festivalde Çarşaflı Edo tarafından midyenin tarihi ve kültürel değerleri anlatıldı.

MİDYE GECESİ OLURDA…

Düzenlenen festivalinde kısa bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş birlik ve beraberlikten dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Pekdaş sözlerine şöyle devam etti: "Herkese merhabalar diliyorum. Bir midye gecesi olur da Konak Belediye Başkanı gelmez mi? Midyenin yükünü biz çekiyoruz. Midyenin artıkları, çöpü oluyor, onlarla uğraşıyoruz. Kamyon kamyon midye kabuklarını topluyoruz ve kentin temizliği için uğraşıyoruz. Dolayısıyla midye gecesi bizsiz kutlanamaz. Midyenin tarihini biraz önce öğrendik. Mezopotamya Ovasının kadim şehri Mardin ve arkasından Beyrut... Beyrut en güzel liman şehirlerinden bir tanesidir. Burada edindiğimiz bir kültürün hala devam ettiğini görmek güzel. Bu zengin kültürlerin yok olmamasına çalışmak, hep yaşamasını sağlamak gerekir. Biz tektipleşirsek çok zevksizleşiriz. Bu farklılıklarımızla güzeliz. Farklı dinlerimiz, farklı inanışlarımız, farklı halaylarımız, oyunlarımız bizi güzel yapıyor ve Türkiye’nin farklı güzelliklerinin hep yaşamasını diliyoruz.”

BAŞKAN TUNÇ: "HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM"

Festivalde konuşan İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Beşir Tunç katılan herkese çok teşekkür etti. Sözlerinde birlik ve beraberliğe değinen tunç şöyle konuştu: "Bugün birincisini gerçekleştirdiğimiz midye festivalimize katılan herkese teşekkür ederim. Birlilk ve beraberliğimiz bizleri mutlu ediyor. Bu özel günümüzde bizleri yanlız bırakmayan Sayın Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş hanıma da bir kez daha teşekkür ediyorum."

FEDERASYON KÖPRÜ GÖREVİ YAPIYOR

İMAF geçmiş dönem başkanlarından Mehmet Şakin Irmak ise, “Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz. Organizasyona katılım gösteren değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Değerli dostlarım diğer arkadaşlarımızın da ifade ettiği gibi bizlerin Mardin’den göç etmiş ve İzmir’de var olmuş bir tarihimiz vardır. Bu varoluş inanıyorum ki bütün yaşamın her alanında devam edecektir. Biz İzmir’in ve Mardin’in güzelliklerini anlatmaktan başka herhangi bir siyasi düşüncemiz yoktur. Güzellikleri seven bir toplumuz. İnsanları kucaklamayı bilen bir toplumuz. Bizlerin göç edildiğimiz yıllarda, köylerinizi boşaltın dedikleri zaman, apar topar geldiğimiz zamanlarda hiç paramız yoktu, becerimiz yoktu, mesleğimiz yoktu. Bizim burada 250 Bine yakın Mardinli vatandaşlarımız, Mardin’de ki hoş görüyü buraya getirmek, İzmir’deki güzellikleri Mardin’e götürmek için köprü oluşturan bu federasyonun çalışmalarını saygıyla karşılıyoruz ve destekliyoruz. Yakın zamanda hepiniz göreceksiniz siyasete hizmetlerimizi sağlayacağız. Ben bu etkinliği düzenleyen Sayın Beşir Tunç ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum