Reklam

2022 YILI STK LAR İÇİN YENİ DÖNEM OLACAK

2022 YILI STK LAR İÇİN YENİ DÖNEM OLACAK

2022 YILI STK LAR İÇİN YENİ DÖNEM OLACAK
19 Ekim 2021 - 07:40

İzmir İlimizde Stk lar konusunda başarılı çalışmalara imza atan ve yakın zamanda STK konusunda en iyi yönetici ve danışman ödülünü alan Sayın Ahmet Güral’a, gündemi, STKlarımızın son durumunu sorduk;
Ekim ayı benim için önemli bir zaman dilimi. Doğduğum ay, bir Partide seçimi kazandığım ay, Kurumumu kurduğum aydır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda benim yaşgünümdür. Şimdiden çok mutluyum. Bir yaşı daha acı tatlı zamanla dolduruyorum.Geçenlerde yine Sizlerin aracılığı ile Siyaset konusunda düşüncelerimi paylaşmıştım. Pek fikirlerimde değişiklik gözükmüyor. Oluşumları, Partileri yakından izliyorum. Herkesin fikirlerini önemsiyorum. Seçim dönemi yaklaştığında mutlaka bir yerde olacağımı ve olacağımızı düşünüyorum.

Stklar konusunda İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile sürekli görüşme halindeyim. Türkiye’de ilk defa ve şu anda tek soyadı muvafakatnameli derneği danışmanlık ve koordinatörlük olarak kurmuştum. İçişleri Bakanlığımızın onayı ile de güzel bir şekilde çalışmalarıma devam ediyorum. Önerilerimin hayata geçiriliyor olması beni oldukça mutlu ediyor. Her İlimizin Valiliklerine bağlı Sivil Toplum Kuruluşları Müdürlüğü yetkilileri ile vakit buldukça fikir alışverişinde bulunuyorum. Çalışan memurlarımızın daha verimli olabilmeleri adına, muhasebe alt yapımı kullanarak önerilerde yazılı fikirlerde bulunarak, İçişleri Bakanlığımıza sunuyorum.
2022 Yılı Başlangıcının STK lar için önemli bir dönem olacağını düşünüyorum. Bazı eksiklerimiz ve tamamlanması gereken kolaylıklar var idi. Bunların hayata geçirileceği konusunda olumlu dönüşler oldu. En büyük konu, Resmi evrakların defterlerin, internet üzerine entegre edilmesi hususu idi. Sanırım bununla ilgili sona yaklaşıldı. Artık eski sistem yazılı defterler kaldırılacak ve e-defter sistemine geçilecek. Belki dernek yöneticilerimizi biraz zorlayacak ama artık gelinen Ülke ve Dünya şartları artık teknolojinin ön planda olduğu bir dönem. Yakın zamanda Meclis tarafından onaylanan küçük esnaflara vergi kolaylığı da umarım derneklerimiz için geçerli olacaktır. Çünkü derneklerimizin diğer bir problemi de adres ve stopaj sorunudur. Bunlara da kolaylık getirileceği kanaatindeyim. 2022 Yılı başlangıcı STK larımız için yeni dönemin başlangıcı olacağına inanıyorum. Şu anda İzmirimizde oluşumu başlayan ve yakınen takip ettiğim, STKlar güzel bir oluşum içerisindeler. Artık STK lar tek bir yerde toplanarak sorunlarını paylaşabileceği, konularını anlatabileceği Platform ve Bir Kurum olacak. Bunun çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Ama sonucunda çok güzel ve örnek teşkil edecek bir oluşum meydana geleceğine inanıyorum.
Tekrar bana söz hakkı tanıdığınız, duygularımı dile getirmeme fırsat verdiğiniz için Gazetem İzmir Yönetimine ve Siz emekçilere çok teşekkür ediyorum.