Reklam

41 sanıklı 278 sayfalık iddianame kabul edildi:''Savcı Ekrem Demirtaş'ın 390 yıl hapsini istedi'

41 sanıklı 278 sayfalık iddianame kabul edildi:''Savcı Ekrem Demirtaş'ın 390 yıl hapsini istedi'

41 sanıklı 278 sayfalık iddianame kabul edildi:''Savcı Ekrem Demirtaş'ın 390 yıl hapsini istedi'
16 Ocak 2021 - 00:09

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener yönetiminin şikayeti sonrası açılan soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede sanıkların görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık suçlarından yargılanması talep edildi.
İddianameyi hazırlayan savcı İzmir Ticaret Odası eski başkanı Ekrem Demirtaş hakkında 13 ayrı suçtan 390 yıl hapis cezası istedi.
İddianamede Ekrem Demirtaş ile ilgili çarpıcı satılarda şu cümleler yer aldı:
“Şüpheli Ekrem Demirtaş 26 yıl aralıksız olarak İzmir Ticaret Odası başkanlığı yaptığı, ayrıca İzmir Ticaret Odasına bağlı İZTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nca kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin kurulduğu 2001 tarihinden 27 Haziran 2018 tarihine kadar, müşteki üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini aralıksız bir şekilde yürüttüğü, Demirtaş’ın aynı zamanda vakfında mütevelli heyet başkanlığını kuruluştan seçimi kaybettiği 2018 yılına kadar yürüttüğü, örgüt yöneticisi Ekrem Demirtaş’ın görev yaptığı bu uzun yıllar içersinde hukuk tanımaz, kanun tanımaz bir tavırla müşteki kurumları yönettiği, bu güne kadar kendisinden hukuk önünde hesap sorulamadığı, bu şekilde davranarak vakfın parası ile kendi çıkarları için bir çevre ve alan oluşturduğu, zaten bu güne kadar onlarca hukuksuz iş ve işlemler yapan bir zatın yargı önünde hesap vermemiş olması da bunu gösterdiği şikayet dilekçesinde yer aldı

  • İddianamede Ekrem Demirtaş hakkında geniş suçlamalar yer alırken, savcı bazı suçlamaları şablonlar ve çizelgeler ile anlatmaya çalıştı.
  • İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Ekonomi Üniversitesi’nde bulunan bazı şüpheliler ile ilgili YÖK’ten soruşturma izni talep edilmesini istedi. Bir üst mahkeme de kişilerin YÖK’ten izin gelene kadar iddianameden çıkarılmasını istedi.
Kaynak: yargininnabzi.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum