Reklam

‘ABD’nin kafası karışık ama biz netiz’

İl Emniyet Müdürleri Toplantısı’nda ABD’nin “terör ordusu” açıklamalarına cevap veren Başbakan Yıldırım, “3 gün içinde birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bunlar kafa karışıklığının bir ifadesi. Ancak Türkiye’nin kararlılığı açık ve net” dedi

‘ABD’nin kafası karışık ama biz netiz’

İl Emniyet Müdürleri Toplantısı’nda ABD’nin “terör ordusu” açıklamalarına cevap veren Başbakan Yıldırım, “3 gün içinde birbirini tekzip eden açıklamalar geliyor. Bunlar kafa karışıklığının bir ifadesi. Ancak Türkiye’nin kararlılığı açık ve net” dedi

‘ABD’nin kafası karışık ama biz netiz’
19 Ocak 2018 - 09:38

Başbakan Binali Yıldırım, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Toplantısı'na katıldı. Yıldırım, emniyet müdürlerine yönelik yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

KENDİNİ TEKZİP EDİYOR

Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bütün dünya ülkelerinin görmesini istediklerini dile getirerek, "Türkiye'nin yaptığı terörle mücadele aslında Avrupa'nın güvenliğini de sağlıyor.
Çünkü NATO'nun sınırları Türkiye'nin doğu ve güney sınırlarından başlıyor. Özellikle DEAŞ'tan boşalan yerlerin başka terör örgütüyle doldurulmasını asla kabul edemeyiz. ABD'nin Suriye'deki uygulamaları müttefiklik hukukuna terstir. ABD bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan yana, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir" dedi.

3 gün içinde birbirini tekzip eden bir sürü açıklama geldiğini kaydeden Yıldırım, "Bir gün 'burada sınır güvenlik ordusu kurulacak' deniliyor, daha sonra 'biz öyle demedik' deniliyor, daha sonra da 'böyle bir düşüncemiz yok, DEAŞ'tan bölgeyi temizledikten sonra yerel unsurlardan bir güvenlik oluşturuyoruz' gibi açıklamalar geliyor. Tabi bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda her türlü tedbir hemen alınacaktır" ifadelerini kullandı.

FETÖ AKLINIZDA OLSUN

Türkiye'nin geçmişinde devletin silahını, devletin üniformasını kendi karanlık ve kirli emellerine alet etmeye çalışanların olduğunu aktaran Binali Yıldırım, "Bu terör grupları, şer odaklarını asla hatırımızdan çıkarmayalım. Terörle mücadelede yurdun her kuruş toprağında amansız mücadelede önemli mesafe alındı. Ancak uyuşturucu boyutları düşündüğümüzden daha derinde ve daha büyük olan bir mücadele şeklidir. Su uyur düşman uyumaz. Onun için gece gündüz yaz kış demeden mutlaka ve mutlaka taaruz esaslı, savunma esaslı değil, mücadeleye kesintisiz devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

TURGUT ASLAN İYİLEŞİYOR

Başbakan Yıldırım'ın programına 15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimini bastırmak isterken darbeciler tarafından başından vurulan ve 5 ay komada kalan Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan da katıldı. Tekerlekli sandalyede en önde programı takip eden Aslan, durumunun iyi olduğunu söyledi. Başbakan Yıldırım, "Turgut Aslan gittikçe iyi oluyor. Bugün onu aramızda görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Diğer bir gazimiz Atalay Ülker, Bingöl Emniyet müdürü. O gece görev yaparken o da alçaklara karşı göğsünü siper etti ve gazilik mertebesine ulaştı. Onun da bugün sizlerin arasında olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum