Reklam

Ablaların İmamı Tutuklandı

FETÖ mensubu asker ve polislere "abi" ve "ablalık" yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan Fatma Karyağdı tutuklandı.

Ablaların İmamı Tutuklandı

FETÖ mensubu asker ve polislere "abi" ve "ablalık" yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan Fatma Karyağdı tutuklandı.

Ablaların İmamı Tutuklandı
22 Ekim 2016 - 10:03

"Eşimi ve oğlumu toprağa gömdüm, ancak bizlere atılan iftiralar bu kadar canımı acıtmadı" diyecek kadar FETÖ'ye bağlılığını her platformda söyleyen ve İzmir'de bir gizli tanığın verdiği bilgilerin ardından yapılan operasyonla yakalanan Fatma Karyağdı, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kendisini yakalayan polisleri tehdit ederek "hesap vereceksiniz" diyen Karyağdı, susma hakkını kullanarak örgütle bağlantısının olmadığını iddia etmişti. FETÖ mensubu asker ve polislere "abi" ve "ablalık" yapanlara yönelik geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Fatma Karyağdı'nın örgütün İzmir'deki en en önemli "ablalarından" biri olduğu ortaya çıkmıştı.

En önemli 'Abla'

Karyağdı'nın üst düzey rütbeli subay ve polislerin eşleriyle gizli sohbet toplantıları yaptığı, subay ve polislere de birçok konuda emir verdiği tespit edilmişti. Karyağdı'nın örgüte sürekli yeni üye kazandırılmasını istediği, örgütte "ablaların" yetiştirilip eğitilmesinde de önemli rol aldığı ve ablaların görevlerinin Karyağdı tarafından belirlendiği ortaya çıkmıştı. Asker ve polislere "baş ablalık" yaptığı ileri sürülen Karyağdı tutuklanarak cezavine gönderildi. Gaziemir'de evinde yakalanan Fatma Karyağdı ile ilgili olarak bazı kilit ve gizli tanıkların da Karyağdı ile ilgili bilgi ve ifade verdiği ve bu ifadelerin dosyaya konduğu öğrenildi. Karyağdı'nın 'ByLock' kullanıcısı da olduğu tespit edilmişti.

POLİSLERE 'HESAP VERECEKSİNİZ' DEMİŞTİ

Kendisini yakalayan polislere, "hesap vereceksiniz. Bugünün yarını da var göreceksiniz" diyerek tehditler savuran Fatma Karyağdı, önceki gün ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemede sus pus kesilen Karyağdı, hakkındaki iddiaları kabul etmezken, susma hakkını kullandığı ve kendisinin FETÖ ile ilgilisinin bulunmadığını söylediği ortaya çıktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum