Reklam

"ADALETİN HUZURUN HAKİM OLACAĞI GÜNLER ÇOK YAKIN"

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘Erkekçe’ programına konuk olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçeye yapılan yatırımlar ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

"ADALETİN HUZURUN HAKİM OLACAĞI GÜNLER ÇOK YAKIN"

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘Erkekçe’ programına konuk olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçeye yapılan yatırımlar ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

28 Ağustos 2021 - 13:46

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’in hazırlayıp sunduğu ‘Erkekçe’ programına konuk olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçeye yapılan yatırımlar ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Belediye başkanının görevinin yol yapmak, bina yapmak değil, gönülleri kazanmak olduğunu vurgulayan Başkan İnce, “Bütün bunların çözüm yolu birlikte olmak. Halk iradesini yansıttığında adalet hakim olacak ve huzurlu günler başlayacak” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan Başkan İnce, Önümüzde barışın adaletin huzurun hakim olacağı günlerin çok yakın olacağını da vurgulayarak, “Doğduğumuz ve doyduğumuz kentte belediye başkanlarının sorumluluğuyla bizim dışımızdaki ulaşamadığımız kitlelere anlatmaya çalışıyoruz. Önümüzde barışın adaletin huzurun hakim olacağı günler çok yakın. Halkımız bunu görüyor ve biz de bunu hissediyoruz” dedi.
Salih Erkek: Sevgili kardeşim öncelikle hoş geldin. Seni burada görmekten dolayı çok mutluyum. Güzelbahçe halkına 3’ncü dönemdir hizmet ediyorsunuz, bunu gururla yapıyorsunuz ve halkta karşılığında var. İlerleyen zamanlarda sizi meclis kürsüsünde görmekte nasip olur mu?
Mustafa İnce: Teşekkür ederim Salih Bey, sizin aracılığınızla bizi izleyen herkese merhaba diyorum. Salih Erkek ile Mustafa İnce’nin dostluğu çok eskiye dayanıyor, ben de bundan çok memnunum. Partimiz bana bir görev verdi. Doğduğum ve doyduğum kentteyim, mutluyum. Eğer bu konuda da halkım mutluysa bu görevi sürdürüyor olacağım. Bu çatının altında hangi görevi verirlerse onu yapmaya hazırım.
Salih Erkek: Hayırlısı olsun inşallah. Sevgili başkanım pandemiyi yaşadık, depremi gördük, seli yaşadık ve yangını felaketlerini gördük. Siz bu süreçte neler yaptınız. Bu çok ağır bir süreç. Sevgili Tunç Başkanımıza da bunları sorduğumuzda Tunç Başkanım “Biz hep beraber vatandaşlarımızla birlikte el ele verdik. Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz” demişti, biz varız sloganıyla mağdurların yanında olmuşlardı, olmaya da devam ediyorlar. Güzelbahçe’de siz neler yaptınız?
Mustafa İnce: Biliyorsunuz ki pandeminin ilk yaşandığı mart ayında bu konuda hiç tecrübesi olmayan belediyeler vardı. Bu karmaşa ve korkunun içerisindeydik ama bu işi çok iyi götürdüğümüze inanıyorum. Hem büyükşehir belediyemiz hem de ilçe belediyelerimiz… Gıda yardımı yaptık, maske dağıttık, her yeri defalarca dezenfekte ettik. Kapalı esnaflardan 3 ay kira almadık. Güzelbahçe’de yaşayan ve COVİD-19 olduğunu bildiğimiz eve hizmet götürdük. Çocukları gelmedi biz geldik. Biz o eve COVİD-19 tansını olduğunu bile bile Güzelbahçe Belediyesi’nin personelleri onların ihtiyaçlarını gördüler. İllaha ki COVİD-19 olması gerekmiyor. Müşahede altında olanlara da gittik. Mesela yurt dışında veya İstanbul’da olanlar çocukları bizi aradı. Biz onların alışverişini yaptık. O kişi ne istiyorsa ne seviyorsa marketlerden onları aldık. Birer evlat olduk, Güzelbahçe’de iyi bir evlat olduk. Sokağa çıkma yasağı olduğunda, biz bütün fırınlarımızdan 500 tane ekmeğimizi ayırttık. Sayın kaymakamımız o gün emekli oldu. O gün kaymakamımızla görüştük “biz hazırız, ekmekleri dağıtacağız” dedik ve dağıttık. Ama 2. gün siyasi gruplar bunu farklı yorumladılar ve gruplar oluştu. Devletimizin verdiği karara saygı duyduk, ne gerekiyorsa onu yaptık ve ortak çalışmalarımızda uyumlu davrandık. Ama imam kendine gelen cemaati biliyor, öğretmen kendi öğrencisini biliyor ama biz Güzelbahçe’de herkesi biliyoruz. Onun için biz hizmetimizi çok güzel yaptık, devlet terbiyesi görmüşüz. Güzelbahçe’de sıkıntısız olarak bu süreci geçirdik. Güzelbahçeliler de kurallara uydu. Bu yüzden hastalık yönünden rahat bir bölgeydik. Bence bu dönemde yapılması gereken her türlü hizmeti verdik. Ama az hizmet verdik ama çok… Şunu çok iyi biliyorum, yürekten inanıyorum; Annesinin babasının o dönemde yanlarına gelemeyen evlatların, evlatlık görevini yaptık. Bence en önemli tarafı bu.

Salih Erkek: Sevgili başkanım 3’ncü döneminizin 2 yılında birçok çalışma yaptınız ve hala daha çalışmaya devam ediyorsunuz, sizi kutlarım.
Mustafa İnce: Şöyle ki, ben ilk olarak 2009’da belediye başkanı oldum. Komşumuz Yelki Belediyesi Güzelbahçe’ye bağlanmış. Belediyenin yönetimsel planları eksik kalmış ve o gün itibariyle eksilikler çoğaldı. Belediye binasından tutun birçok konuda eksiklik vardı. 1994-1999 Güzelbahçe’de Ana Vatan Partisi’nden Sayın Hülya Yarbuz Belediye Başkanı oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da Burhan Özfatura ANAP’ın iktidarındaydı. Ondan sonra CHP’li Belediyeler İzmir’imizi ve Güzelbahçe’mizi yönetmiş ve benden önceki belediye başkanlarının çok değerli hizmetleri olmuş. Örnek olursa Hülya Hanımın ve Ertan Beyin birçok çalışması olmuş, fakat dönem itibariyle eksik kaldığımız Kültür Merkezi, Hülya hanımın döneminde hayal edildi, planlanmış. Bu planı tamamlamak ve açılışını yapmak bize nasip oldu.
Salih Erkek: Kutluyorum sizi çok vefalısınız, hemen onları dile getirdiniz. Buyurun, devam edin lütfen.
Mustafa İnce: Koltuğumuzdaki belediye başkanlarının lekesi yoksa bu konuda, kendi doğrularını kanun önünde lekesi yoksa biz onları sonuna kadar savunuruz. O günkü yaptığı doğrular, halkın verdiği yetkiyle bugünlere gelmiştir. Ben de aynı durumdayım. Benden sonrakilerden de bunu beklerim. Güzelbahçe Kültür Merkezi hayaldi, gerçek oldu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapıldı. Güzelbahçe’ye yeni balıkçı barınağı yapıldı. O günkü belediye meclisimizle, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve o günkü Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte elli milyon liranın üzerindeki bir maliyetle çok büyük projelere imza attık. Bir Cemevi yaptık, belediye binasını büyüttük, yeni düğün salonları yaptık, şantiyeler yaptık. Yani Güzelbahçe’nin ihtiyacı azaldı. Her türlü ihtiyacı karşıladık. Şimdi de yer altındaki hizmetlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Örnek verirsem, Doğalgaz, İZSU boru hatlarının yenilenmesi, elektriklerin yer altına alınması, telefon kablolarının yer altına alınması gibi. Bunları da zaman içerisinde tamamlayacağız.

Salih Erkek: Bunlar çok büyük işler, halka hizmet etmeye devam ediyorsunuz, sizi yürekten tebrik ederim.
Mustafa İnce: Buraları yeniliyoruz ve bu yenilediğimiz yerlerden bir tanesi de Atatürk Mahallesi’nin çarşısı. Eskiden bizim oraya köy derlerdi. Eskiden 9 mahalle 3 köydü, şimdi 12 mahalleye çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bize talimat gönderdi. Dedi ki CHP’nin en az oy aldığı yerlere hizmet edin. Atatürk Mahallesi’de CHP’den az oy alıyordu ve ticaretin azalmaya hatta bitmeye başladığı yerdi. Bugüne kadar bu esnafımıza çok fazla yatırım yapamamıştık. Önce yer altındaki hizmetler bitince kilit parkeleri söktük. En kaliteli granitleri döşedik. Cepheleri yeniledik. Büyükşehir belediyesinin bu projesinde meclisin aldığı kararla %70 destek aldık. Buradan ayrıca sayın Tunç Soyer’e ve belediye meclisine çok teşekkür ediyorum. Bütün cephelerdeki doğramalar söküldü. Hepsine tek tek alüminyum yapıldı. İnanın ki bu kullandığımız alüminyumları ben kendi evimde kullanmıyorum. Hepsi aynı tip ve aynı renk. Alaçatı taşı döşeniyor. Çinkodan yağmur olukları dahil olmak üzere kapının üzerindeki elektrik kutlarını tek tip yapıyoruz. Bütün her şey yenilenmiş bir vaziyette ve çarşımızı kısa bir sürede tamamlayacağız. Bütün bunları da 2. Aşamamız 100 günde olacak. Cumhuriyet Meydanı’mızı yeniliyoruz, bundan sonra Cumhuriyet Bayramı’mızı yeni atlı Atatürk Heykeli’nin olduğu meydanda büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Hep orada yapıyorduk zaten ama yeni tören alanında yapacağız. Esnafımıza ayrı vatandaşımıza ayrı otopark alanları oluşturduk. Sayın Tunç Başkanımızın yayalaştırma projelerini çarşıda uyguluyoruz.
Salih Erkek: Araç girişi ne düzeyde olacak?
Mustafa İnce: Araçlar girip çıkacak ama kontrollü girip çıkacak. Zaten tek şeritli yolumuz var. Vatandaşlarımız veya esnaflarımız gelecek, aracını park edecek. Girerken sistem plakasını okuyacak. Bir tıraş olup, çay içinceye kadar 30-45 dakika ücretsiz park edebilecek. Çarşımızı geliştirmek ve zenginleştirmek istiyoruz. Çarşı esnafımız pandemi döneminde çıktı, şartları zor, onlardan maddi anlamda hiçbir şey istemiyoruz.
Salih Erkek: Sevgili başkanım çok güzel görüntüleriniz var. Bu görüntüleri Güzelbahçe halkına bırakıyoruz.
Mustafa İnce: Bu araçlarımız, belediyelerimizin araçlarıdır, işçilerimizin araçlarıdır. Her özel günde işçilerimiz kullanabilir. Bir tane de hem orman yangılarında kullanabileceğimiz 4 çeker kamyonetimiz var. Şirketimizin aracıdır, işçilerimizin hizmetine sunduk. Zaten sendika gereği belediyedeki çalışan arkadaşlarımız özel günlerde kullanabiliyorlar. Bu ekstra bir hizmetimiz olacak. Çok kısa sürede Atatürk Mahallesi projemiz bitecek.
Salih Erkek: Harikasınız, sizi kutluyorum. Peki Atatürk Mahallesi projeniz ne zaman biter, bir tahmininiz var mı?
Mustafa İnce: Yaklaşık bir ay sürer. Çarşımızda her şey yenilendi. Bir tek şeyin yenilenmesi gerekiyor. Çarşıya kadının girmesi gerekiyor. Kadın esnaflarımız girmesi gerekiyor. Ben belediye başkanı olarak dükkan kiraladım orada atölyeler yapacağım. Ayrıca bu çarşıda belediyemizin yeri yoktur yani sadece ihale edilmiş bir büfe vardır. Ben Güzelbahçe’deki kadınlara “gelin burada esnaf olun” diyorum. Tezgah açsınlar, dükkan açsınlar.

Salih Erkek: Peki gıda sektörüne de girebiliyorlar mı?
Mustafa İnce: Sadece berber ve kahve açtırmıyorum. Onun dışında tabi ki kadın olurda gıda olmaz mı? Bu çarşımızı böyle zenginleştireceğiz ama kadınlarla daha kibar, daha nazik, daha güzel bir çarşımız olacak.

Salih Erkek: Sevgili başkanım, siyasi kavgalara hemen hemen son verildi. Kavgayla hiçbir siyasi parti bir yere gelemez. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin İzmir’de söyledikleri için ne düşünüyorsunuz? Orada Tunç Soyer’i çok büyük suçladı. Tunç Soyer’de cevabı sosyal medyadan verdi. Aralarında bir sürtüşme oldu. Bu konu için neler söyleyeceksiniz?
Mustafa İnce: Muharrem İnce bizim parti büyüğümüzdü, ağabeyimizdi. Her ne kadar CHP içinden kopsa da Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıydı. Muharrem İnce bizleri çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. Kendisine de partimiz çok büyük katkılar yaptı, şahsen ben yaptım. Onun cumhurbaşkanı adayı olması için elimizden gelen her şeyi yaptık, muhakkak Tunç Soyer’de yapmıştır. Bence siyaset bunun tartışması olmamalı. Çünkü Muharrem İnce bununla ilgili açıklama yaptı: “Benim tek rakibim Recep Tayyip Erdoğan” dedi. Rakip belli, aynı yolda yürüyoruz.
Salih Erkek: Peki bu sürtüşme neyin nesi?
Mustafa İnce: Bu sürtüşmeler siyasette ve bazı seçim ortamlarında olabilir. Ama tabii bence olmamalıydı.
Salih Erkek: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını niye suçlamış?
Mustafa İnce: Bunları bir kenara bırakalım, olan yanlıştır. Bizim rakibimiz belli. Biz aynı hedefe gidiyoruz. Genel başkanımız Millet İttifakı olarak cumhurbaşkanı adayı için sayın Muharrem İnce’yi göstermiştir. Sayın Muharrem İnce’nin seçilmesi için elimizden geleni yaptık ama süreç bu safhada bir tartışmanın yaratılması ittifakımıza zarar verir. Karşı taraf faydalanır. Bu tartışmaları bırakıp en yakın seçime hazırlık yapmamız lazım.
Salih Erkek: Peki Memleket Partisi ile ittifak olur mu ?
Mustafa İnce: Basında da gördük. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhur İttifakı’nın karşısında olacağını açık ve net bir şekilde söyledi. Cumhur İttifakı’nın karşısında yine tek bir ittifak olacak. O ittifakın en güçlü üyesi de CHP olacak.
Salih Erkek: Çok güzel bir Bardacık Festivali Yaptınız, kutluyorum sizi. Yerinde bir festival oldu ama orda manevi olarak eksiklikler oldu. Sancar Babamız orda olamadı. Burdan kendisini rahmetle anıyorum. Aynı zamanda benim Karşıyaka’dan komşumdu. 35 Yıl yan yana komşuluk yaptık. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
Mustafa İnce: Sancar ağabey iyi bir dosttu, iyi bir ağabeydi. 2010’da Deniz ve Balıkçılık Festivali’nde 2013’de Bardacık Festivali’nde birlikteydik. Hiçbir zaman bizimle pazarlık yapmadı. Bu süreçlerin hepsinde bizi yönlendirdi. Maalesef bu Bardacık Festivali’nde birlikte olamadık. Konuşmalarda şifa diledik, birlikte olmayı diledik ama kaybettik. Nur içinde yatsın, Güzelbahçe Belediye Meclisi’nde aldığımız kararla Sancar Maruflu ismini sonsuza kadar yaşatacağız. 2022 Ağustos’ta Bardacık Festivali’ni gerçekleştirmek nasip olursa ismini yine Bardacık Festivali olarak devam edecek ama bu sefer Sancar Maruflu’nun anısına olacak. Umarım Sancar ağabey bize hakkını helal etmiştir. Bizim hakkımız varsa helal olsun.
Salih Erkek: Önceden 3 köyünüz vardı, 12 mahalleniz oldu şimdi. Bu mahalleler nasıl geçiniyor, geçim kaynağı nedir?
Mustafa İnce: Bir tarafımız Narlıdere, diğer tarafımız Urla, öteki tarafımızda Seferihisar sınırımızdı. Narlıdere’den itibaren deniz kenarında, Maltepe Mahallesi, balıkçı barınağının olduğu Yalı Mahallesi, Mavi Bayraklı plajımızının olduğu Siteler Mahallesi deniz kıyısını kapsar. Tepelere doğru gittiğimizde Yaka Mahallesi, Çelebi Mahallesi, Kahramandere Mahallesi 6 Mahallemizi oluşturdu. Bir bölgede 2 mahallenin aynı isimde olamayacağı ve Atatürk’ün ismini de Mustafa Kemal Paşa olarak değiştireceğimiz için isimleri Mustafa Kemal Paşa ve Yelki Mahallesi oldu. Deniz kıyısında günübirlik turizm var. Diğer mahallerimizde özel okulumuz var. Ekonominin büyük bir kısmını oluşturuyor. Ciddi sayıda öğrencimiz ve kolejlerimiz var. Türkiye’nin çok kaliteli üniversitelerine öğrenci veriyoruz. Güzelbahçe her geçen gün gelişiyor.
Salih Erkek: Benim anladığım kadarıyla tüm güzel oluşumlarda parmağınız var.
Mustafa İnce: Ben önce Güzelbahçe’yi korudum. Güzelbahçe’nin gelişmesine karşı olanlara ise sonuna kadar direndim. Sonra geliştirmek için ne gerekiyorsa yaptım. Güzelbahçe’mize nitelikli özel okulların gelmesi için, nitelikli imar planları yaptım. Güzelbahçe’ye ilk gelen vakıf okulunun adı MEV Vakfı’dır. Aileleri çocukların serviste vakit geçirmesini istemediği için o kente yerleşiyorlar. O kentte hırsızlık, vukuat yok ise teknoloji ve yeşil var ise o insan oraya yerleşmek istiyor. Bunun için fedakarlık yapıyor.
Salih Erkek: Ben zaten sizin orada olumsuz bir şey hiç duymadım. Gayet sakin ve herkes eş dost ahbap gibi yaşıyorlar. Asayiş sorunu olmuyor.
Mustafa İnce: Komşuluk ilişkilerimizden tutun, yeşilinden tutun, koruma yönetiminden tutun Güzelbahçe en yüksek bilince ulaşmış bir ilçedir.
Salih Erkek: Sayın Başkanım bu meyanda bizlere festivalden getirdiğiniz bardacıklar için çok teşekkür ediyorum. Yayın sonrası ekip arkadaşlarımla birlikte afiyetle yiyeceğiz. Evet başkanım gelecek projeleriniz nelerdir ?
Mustafa İnce: Yaka Mahallesinin altyapı hizmetleri de bitti ve herkesin kapısının önünü yeniliyoruz. Burada bir tek otantik pazarı vardır. Her şey sıfırdan sökülüp yapılacak. Beyaz badana kullanılarak ter temiz bir köy olacak. Ter temiz sokakların olduğu bir alan olacak. Doğalgaz Çamlı’ya geldiğinde burayı da temizleyeceğiz. Eylül ayından başlayarak çocuklarımıza yeni imkanlar sunacağız. 2021 Yılında Güzelbahçe’de 3000’in üzerinde zeytin ağacı diktik. Bu yıl da dikim işlemi sürecek. Güzelbahçe Belediyesi çocuklarımızın adına fidan dikti. Yeşil alanımız zaten fazlaydı, daha da fazlalaştırdık. Daha az su kullanarak daha yeşil bir kent yapacağız.
Salih Erkek: Sevgili başkanım yüreğinize sağlık. Bütün bu çalışmalarınızın Tunç Soyer ile beraber miydiniz? Yani size katkıları oldu mu?
Mustafa ince: Biz eski komşuyuz. İkimizde 2009’dan beri belediye başkanıyız onun daha tecrübeleri var. Ben kamu terbiyesini bilirim. Ben 3. Dönem belediye başkanı olsam da sayın başkanımız Büyükşehir Belediye başkanı oldu buna da layık oluyor. Onun bize değil bundan sonra biz ona destek verebiliriz. Tunç Başkan çok daha önemli hale geldi. Bir çok kentte bu başarıları genel başkanımızın bize verdiği talimatlar neticesiyle halkımızda bu imajı oluşturduk. Amacımız iktidarda belediye başkanı olmaktı. Bu konuda yapılması gereken çalışmaları yapıyoruz. Biz bir yumruğun birlikte vurulduğu bir parçasıyız. Biz birbirimizden memnunuz.
Salih Erkek: Sevgili başkanım son sözlerinizi alabilir miyim?
Mustafa İnce: Bizi burada ağırladığınız için çok teşekkür ederim. Yaptıklarımız ve yapacıklarımız her şey ülkemiz için. Doğduğumuz ve doyduğumuz kentte belediye başkanlarının sorumluluğuyla bizim dışımızdaki ulaşamadığımız kitlelere anlatmaya çalışıyoruz. Önümüzde barışın adaletin huzurun hakim olacağı günler çok yakın. Halkımız bunu görüyor ve biz de bunu hissediyoruz. Biz uzun süredir bu hizmeti vermeye çalışıyoruz. Belediye başkanının görevi yol yapmak bina yapmak değil, gönülleri kazanmaktır. Bütün bunların çözüm yolu birlikte olmak. Halk iradesini yansıttığında adalet hakim olacak ve huzurlu günler başlayacak.
Salih Erkek: Efendim buraya gelerek bize şeref verdiniz. Halka katkı koyduğunuz sürece bu kuruluşumuz sizin emrinizdedir.
Mustafa İnce:
Bende davetiniz için teşekkür ediyor, size ve tüm basın emekçilerinize kolaylıklar diliyorum.