Reklam

ADI KONAK İLÇE BAŞKANLIĞINA GEÇİYOR

Ahmet Hakan Ay, Metropolishaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ADI KONAK İLÇE BAŞKANLIĞINA GEÇİYOR

Ahmet Hakan Ay, Metropolishaber’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ADI KONAK İLÇE BAŞKANLIĞINA GEÇİYOR
07 Mart 2018 - 13:56

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı adayları arasında yer alan İzmir siyasetinin duayen isimlerinden Ahmet Hakan Ay, metropolishaber’ den Süleyman Yaşar’ın sorularını yanıtladı. Deneyim ve birikimlilerini, sahip olduğu potansiyeli partisi yararına kullanmak istediğini belirten Ay “. Bayrak yarışının makamı olmaz. Biz bir neferi olarakta bu bayrağı taşırız, ilçe başkanı olarak ta taşıyabiliriz “ dedi.

Ak Parti Konak İlçede bugün temayül yoklaması yapıldı. Yıldız Karahanlar, Ahmet Hakan Ay, Ahmet Kartal, Serhat Metin ve Sait Başdaş’ın isimlerinin sorulduğu yoklamaya Konak kadın kolları, gençlik kolları, ana kademe, meclis üyeleri ile geçmiş Konak ilçe başkanları katıldı. Adaylar arasında yer alan Ahmet Hakan Aymetropolishaber’ den Süleyman Yaşar’ın sorularını yanıtladı.

İşte o söyleşinden öne çıkan başlıklar.

Soru : Ahmet Hakan Ay Kimdir ?

1960 yılında Antalya’da doğdum. Ailem Girit/Kandiye beldesinden gelmiş. 6 aylık bebekken rahmetli Babam Halil Ay bizi İzmir’e getiriyor.

Konak ve Alsancak’ta geçti hayatım. Öğrenimim Alsancak Gazi İlkokulu, Alsancak Ortaokulu ve İzmir Atatürk Lisesi’ni okudum. Baba mesleği olan lokantacılığa yönlendirildim. Bulaşık komi , garsonluk aşçılık her kademede babama yardım ettim. İlk bulaşıkçılık işim Ege Lokantası nda geçti . Burası Kıbrıs Şehitleri caddesi yazlık Ar Sineması yanındaydı.

Daha sonra 1978 yılında ilk ticari hayata atılmam Ay mutfak toplu yemek üretimi ile devam etti. Kıbrıs şehitlerinde Halil Restoran adlıyla 24 yıl esnaflık yaptım.

2000 ile 2012 yılları arasında lokantacılıkta radikal bir karar aldım ve yeni konsept olarak Efsun adıyla bir lokanta açtım.

2001 yılında İstanbul’dan yakın bir arkadaşımdan telefon aldım. Arkadaşım yeni bir siyasi harekâtın başladığını belirterek Ak Parti’den söz etti. Bunun öncesinde hiçbir siyasi harekatın içinde bulunmadım. Sadece amcam merkez sağda Adalet Partisi İl Başkanlığını yaptığından sağ siyasi harekâta ilgi duyuyordum.

Bu vesile ile Ak parti beni heyecanlandırdı.

İlk temasım 2001 yılında henüz Ak Parti kurulmadan bir toplantı ile gerçekleşti, toplantıya

Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yanı sıra İzmir’den İl başkanımız İsmail KATMERCİ bey vardı hepimiz büyük bir heyecan içindeydik. çünkü Türkiye’nin büyük bir değişime ve yeni bir heyecana, yol haritasına gereksinimi vardı . Bizde bu davanın bir neferi olarak görev almak istiyorduk. Sayın ERDOĞAN’ın o ilk konuşmasını hiç unutmam ülke barajını aşacaklarını ve büyük olasılıkla koalisyon ortağı olarak hükümette yer alabileceklerini belirtmişti.

AK Parti resmen kurulduktan sonra Karşıyaka ilçesinde bize sorumluluk verildi, kurucu üye olarak dönemin ilçe başkanı Serpil YILDIZ ile ilçe yapılanmasında tanıtım ve medya’dan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldım. Zaten 6 ay sonra ise genel seçime girdik. Milletvekili seçimleri sonrası Torbalı’da daha öncede tanıdığım Ali AŞLIK ile karşılaştım. Sayın ERDOĞAN Torbalı’ya gelmişti. Ali Bey il başkanı olduğundan beni Konak ilçede görev almamı daha uygun olacağını söyledi. Bu kez Konak teşkilatında ilçe yöneticisi oldum. Çok kısa süre sonrada il yönetim kurulu üyesi olarak çalışmaya başladım. Ve Ak Parti benim bir yaşam biçimim olmaya devam etti. İlk günkü heyecanı hep birlikte yaşıyoruz.

Bu süre zarfında sivil toplum örgütlerinde yer aldınız mı ?

Aile mesleğimiz olan lokantacılık bizi bu alanda örgütlenmeye yönlendirdi. 1993-1996 tarihleri arası İzmir Ticaret Odası 42. meslek komitesi üyeliği, 2001- 2003 İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası başkan vekilliği, 2003-2013 yılları arası Ege Yemek Sanayicileri Derneği kurucu başkanlığı, 2005-2012 yılları arası Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu genel başkan yardımcılığı görevlerini aldım.

Bundan sonraki hedefiniz nedir, Ak Parti siyasetinin hangi karesinde yer almak istiyorsunuz?

Şimdi her bakımdan belli bir birikime, deneyime, ulaştığımızı, en verimli döneme geldiğimi düşünenlerdenim. Yaklaşış 15 yıllık bu süreçte ekip çalışmasını, birlikte projeler üretmeyi, ortak değerlerde, hedeflerde örgütlenmeyi öğrendik. Ekonomik ve sosyal sorunlarımızın çözüme ulaştığı siyasette sinerji oluşturabileceğime inandığım bir dönem içinden olduğumu düşünüyorum. Bu deneyimlerimizi, çevremizi, imkânlarımızı, sahip olduğumuz potansiyeli kullanabileceğimizi düşünüyorum.

Sizin Konak Ak Parti İlçe Başkanlığına aday olduğunuzu yazabilir miyiz?

Cevap; Şimdi Ak Parti’de ortaya çıkıp medya yoluyla (Ben ilçe başkanlığına adayım) demek. Bizim partinin siyasi anlayışıyla örtüşmez. Siz çalışırsınız, üretirsiniz, emek verirsiniz, potansiyelinizi ortaya koyarsınız ve bunun yanında da hedefinizi belirlersiniz. Lakin bu hedefi başka dava arkadaşlarını ekarte etmek, emeklerini, birikimlerini yok etmek adına kullanamazsınız. Benimki niyettir. İlçe başkanlığı olur, farklı görevler ve sorumluluklar olur fark etmez. Ak Parti kişiler üzerinden yol haritası kurgulanan bir siyasi yapı değildir. Siz sordunuz ben deneyimlerimi paylaştım. İlçe başkanlığı için bugün temayül yoklaması yapıldı. Oldukça hoşgörülü, kaliteli, aday adayların kucaklaştığı konuştuğu bir buluşma gerçekleşti. Bende aday olduğumu belirttim. Bayrak yarışının makamı olmaz. Biz bir fener olarakta bu bayrağı taşırız, ilçe başkanı olarak ta taşıyabiliriz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum