Reklam

AK Parti Buca'da şok istifa!

AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin partideki görevlerinden istifa etti.

AK Parti Buca'da şok istifa!

AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin partideki görevlerinden istifa etti.

AK Parti Buca'da şok istifa!
17 Nisan 2024 - 11:57

31 Mart Yerel Seçimler öncesinde AK Parti Buca Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaşanan kavga nedeniyle AK Parti, Buca’da seçimi kıl payı kaybetmişti.

Seçimin kaybedilmesinin ardından AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Garipoğlu, Havva Demir, Halit Akgün ve Halit Erdinç istifa etmişti.

Bir istifa haberi de Medya ve Tanıtım Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin’den geldi.

Çetin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, partideki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Çetin'in istifasına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"İŞ BİLMEZLİK VE ADAM KAYIRMACILIK TAVAN YAPTI

AK Parti Buca İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığım süre boyunca, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu çalışma azmi ve örneğinin aynısını benim de içerisinde bulunduğum ilçemizdeki seçim çalışmalarında ilgililerin iş bilmezlik ve adam kayırmacılığı sonucu %1'ini dahi gösteremediğimden dolayı, ayrıca parti içerisinde adil bir yönetim anlayışından uzak ve eksik olduğunu, adam kayırmacılığın tavan yaptığı, partinin vizyonuna uygun bir şekilde hareket edilmediği, bağları güçlendirecek söylem ve yöntemlerin ihmal edildiği, Buca İlçe Başkanlığı'nın kurumsal kimliğinin yerinde ve gerektiği gibi temsil edilememesi gibi hususları üzülerek gözlemledim.

KOSKOCA TEŞKİLAT İKİ KİŞİYE TESLİM EDİLDİ

Seçimlere bu şekilde gidilemeyeceğini, gidilirse kötü sonuçlar alınacağını, gerek yönetim kurulu toplantılarında gerekse ilçe başkanı başta olmak üzere ilgililere defalarca söyleme rağmen hiçbir önlem alınmayıp, aksine AK Parti’nin seçim süreçlerinde büyük önem gösterdiği “İstişare Kültürü ”nün" bir kenara bırakılarak koskoca teşkilatın İlçe Başkanı tarafından maalesef iki kişiye teslim edildiğini gördüm.

YAPTIRIM YERİNE ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Seçimlerde kötü olan bu sonuçların alınmasında katkısı olanlara karşı herhangi bir parti içi yaptırım ve girişimin olmayışını, aksine bu sonuçların alınmasında en büyük pay sahibi olanların meclis üyesi listelerine yazılarak ödüllendirildiğine tanık oldum. Bu sebeple Partimdeki görevlerimi “şahit olduğum ve gözlemlediğim hususlarca” sürdürmemin benim için artık mümkün olmadığına inanıyorum.

İSTİFA EDİYORUM

Yukarıda saydığım nedenlerle, parti içerisindeki tüm görevlerimden ve Buca İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeliğimden 15/04/2024 tarihinde yapılan ilçe yönetim kurulu toplantısında ilgililerin yüzlerine karşı okuduğum gerekçelerle istifa ettiğimi Buca kamuoyuna duyururum.”

İSTİFALAR DEVAM MI EDECEK?

Öte yandan Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz’e yönelik tepkiler gelmeye devam ederken, yönetimsel anlaşmazlıklar nedeniyle AK Parti Buca teşkilatından 10 kişinin daha istifa edebileceği gelen bilgiler arasında...

YORUMLAR

  • 0 Yorum