Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Arınç, Erdoğan için 'Cumhurbaşkanımız bizim ilk kurucumuz. Belediye başkanlığında başarılı olmuş, siyasette başarılı olmuş liderlik hüvüyetine çok sahip bir insan. Liderlik kolay yetişmiyor. Bu biraz Allah vergisi. Bir kısmı da çalışarak yapılacak şeyler. Tayyip Bey'de bunların hepsi var. Bütün mazlumlar, yetimler, anneler, Erdoğan'ı bu kadar çok seviyorsa ortada bir liderlik vardır' dedi.
NEDEN ADAY OLMADI?
Arınç, AK Parti kongresinde tekrar aday olmamasının nedenini şu ifadelerle açıkladı:
"Siyasette hangi kademeler varsa; parlamento içinde ve dışında bu görevlerde bulundum. 3 dönem meselesi ben meclis başkanıyken bir tüzük değişikliğiyle gerçekleşti. Etik olarak ve prensip olarak bunun doğru olduğuna inandım. Çünkü siyasetin dip yaptığı bir dönemde biz partimizi kurduk. Fakat ben 2011 seçimlerinde, 2015'i beklemeden dahi "Artık benim son dönemim, tekrar adaylığımı koymayacağım" demiştim. O zaman 3 dönem yasağı vardı ve bunu Cemil Çiçek'in tabiriyle "bir ayıpsız ayrılığa benzetmiştik" dedi. Verdiğim sözü ttutmam gerekir, ben böyle bir insanım.
Arınç Neden Aday Olmadı?
Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Yayınlanma :
12.09.2015 10:44
Güncelleme :
12.09.2015 10:44
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: