Reklam

ATAMIZA SAYGISIZLIK!

Karşıyaka'da Ata Yadigarı Şarapçı Yuvası Oldu!

ATAMIZA SAYGISIZLIK!

Karşıyaka'da Ata Yadigarı Şarapçı Yuvası Oldu!

ATAMIZA SAYGISIZLIK!
01 Mayıs 2017 - 19:12

Karşıyaka'da Postane Sokağı olarak bilinen İsmail Özkunt sokak içindeki tarihi köşkün atıl durumundaki hali görenlerin içini acıtıyor.

Karşıyaka Belediyesi'nin tarihi binalara karşı duyarsızlığı devam ederken İsmail Özkunt Sokak içindeki Ata yadigarı köşk vatandaşı isyan ettirdi. Gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek kendisine ulaşan vatandaş şikayetleri üzerine köşkü yerinde inceledi.

ATA YADİGARI KÖŞKÜN HALİ İÇLER ACISI

Söylenene göre Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk İzmir'in Karşıyaka ilçesine yaptığı ziyaretlerde bu köşke uğrayıp kahve içmeden dönmezmiş. Bu sebeple köşk Anıtlar Kurulu kararıyla SİT alanına çevrilmiş. Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevine Hüseyin Mutlu Akpınar gelene kadar periyodik olarak temizlik ve bakım çalışmaları yapılan köşk Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde deyim yerindeyse duraklama devrine girmiş ve atıl durumda kalmış.

KÖŞK ŞARAPÇI MESKENİ OLMUŞ

Ata yadigarı köşkün atıl durumdaki halini gören vatandaşlar durum karşısında haklı olarak isyan ediyor. Tarihte Ata'mızın uğrak yeri olan bu köşkün akşam olunca şarapçıların meskeni haline dönüyor olması bizleri derinden yaralıyor diyen vatandaşlar haklı olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a sitem etti. Vatandaşlar Akpınar'a şu sitemlerde bulundu: "Ben yıllardır postane sokağında ikamet eden biriyim. Geçmiş dönem belediye başkanları bu köşkün bakımını, temizliğini yaptırırdı. Ne olduysa 3 senedir bu hale döndü. Belediye başkanı buraya bir gelsin halkla, esnafla bir konuşsun. Biz Cumhuriyete bağlı, Atatürkçü insanlarız. Belli değerlerimiz var. Ata yadigarı köşkün böyle atıl durumda olması bizim içimizi acıtıyor. Buraya bir el atılsın, bakımı, temizliği yapılsın, belediye burada bir güvenlik personeli görevlendirsin. Cumhuriyetin kalesi olan Karşıyaka'da bu duyarsızlığı kabul etmiyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum