Bakan Ersoy: 115 milyon liralık finansman desteği sağladık
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazılar için bu yıl 115 milyon liralık destek sağladıklarını açıkladı.
Yayınlanma :
05.11.2023 11:09
Güncelleme :
05.11.2023 11:09
Antalya’da 19 ören yeri ve kazı noktası bulunduğunu belirten Ersoy, kazılar için çok ciddi bütçe aktarımlarına başladıklarını belirterek, “Ören yerlerinde kazı yapıyoruz, çıkan eserleri ayağa kaldırmak için restorasyon yapıyoruz ve tanıtıyoruz. Sadece bu yıl kazılar için 115 milyon liralık finansman desteği sağladık. Kazı başkanlarına sınırlandırma yapmıyoruz. 'Yeter ki projelendirin' diyoruz. Kazı başkanları da yoğun bir çalışma içerisinde” dedi.
Turizmde üst yapıları yanı sıra altyapılara önem verdiklerini aktaran Bakan Ersoy, turizm bölgelerinde altyapılara da ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çekti. Ersoy, Antalya’da belediyelerin yapamadıkları altyapılarını protokolle devraldıklarını, Serik ve Kemer ilçelerinde bu çalışmaları gerçekleştirip yatırım finansmanlarının tamamının bakanlık olarak karşılandığını söyledi.
3 yıl önce başladıkları Kültür Yolu Festivali’ne her yıl il sayısını artırarak devam ettiklerini ifade eden Ersoy, festivalin amacının, vatandaşın kültüre sanata erişimini kolaylaştırmak, kültür sanat etkinliklerini artırmak, sanatçıya destek olmak ve festivalin yapıldığı şehrin turizm potansiyelini ön plana çıkararak başta Türkiye olmak üzere dünyada markalaşmasını sağlamak olduğuna vurgu yaptı.
Ersoy, bu yıl festivalin 5 Ağustos'ta Kapadokya ile başladığını hatırlatarak, “Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla etkinlikleri de 100 güne yaydık. Önümüzdeki seneden itibaren çok daha geniş bir zaman aralığına yayacağız. İlkbaharda başlayıp, son balarda tamamlayacağız. Şehirlerin turizmlerinde düşük sezonuna, sezon öncesi ve sezon sonu dönemlerine denk getirmek istiyoruz, sezonun uzamasını hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açısından da çok faydalı oluyor” diye konuştu.
Antalya'daki festival için de zengin bir program hazırladıklarını aktaran Ersoy, “3 yaşından 90 yaşına kadar her kesime hitap edecek etkinliklerin olacak. Dijital sanata da ağırlık vereceğiz. Karada, havada, denizde her noktada etkinlik planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: