Reklam

BAŞAK: "SİYASETİ MESLEK HALİNE GETİRMEDİM, GETİRMEYECEĞİM"

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Mehmet Şakir Başak’ın aday gösterilmesine yönelik STK’lar tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklaması sonrasında heyet, Konak İlçe Başkanlığı’na giderek Başak ile görüştü.

BAŞAK: "SİYASETİ MESLEK HALİNE GETİRMEDİM, GETİRMEYECEĞİM"

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Mehmet Şakir Başak’ın aday gösterilmesine yönelik STK’lar tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklaması sonrasında heyet, Konak İlçe Başkanlığı’na giderek Başak ile görüştü.

BAŞAK: "SİYASETİ MESLEK HALİNE GETİRMEDİM, GETİRMEYECEĞİM"
14 Mayıs 2018 - 17:05

Gazetem İzmir / Umut ERSES - CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Mehmet Şakir Başak’ın aday gösterilmesine yönelik STK’lar tarafından CHP İzmir İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklaması sonrasında heyet, Konak İlçe Başkanlığı’na giderek Başak ile görüştü.

Oldukça samimi bir ortamda yapılan ziyarette STK’lar tarafından Başak’a destek sözü yinelenirken, çeşitli soru cevaplar halinde de milletvekili aday adaylığı ve milletvekili olması durumunda yapacakları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

Halkın sesi olma noktasında siyasete başladığını ve bugüne kadar siyaseti meslek haline getirenlerden olmadığını da ifade eden Başak, “Halkın sesi olma noktasında bir renk olmaya çalıştım. Siyaseti asla meslek haline getirmiş bir siyasetçi olmadım. Bundan sonra da Allah onu nasip etmesin. O açıdan bu çok büyük bir sorumluluk ve her renkten insanımızın bir araya gelerek burada destek vermeleri küçümsenecek bir olay değildir” dedi.

Katılımcı Sivil Toplum Örgütleri adına sözcülük yapan Sait Karaaslan, ziyarette yaptığı konuşmasında yapılan basın açıklaması ile birlikte bir kıvılcım yakıldığını ve bu noktada birlik ve beraberlik içerisinde Mehmet Şakir Başak’ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) göndermek istediklerini söyleyerek; “Mehmet Şakir Başak’ın aday adaylığı ile ilgili olarak bir araya geldik ve bugün geniş bir katılımla açıklamamızı yaptık. Öncelikle hepinizin yüreğine ve ayağına sağlık. Hepiniz bugün burada katkı sağladınız, hepiniz yüreğinizi koydunuz. Bu bir harekettir. Bu bir kıvılcımdır. Bu kıvılcım ilk olarak CHP ile bunu başlattık. Mardin Federasyonu Başkan Vekilliği ve CHP İlçe Başkanlığı yapmış olan bir arkadaşımızın adaylığını bugün çok iyi biliyoruz. O nedenle bu kıvılcım Mehmet Şakir Başak’a nasip oldu ve bizler bu birliktelik ile kendisini parlamentoya göndeririz ve onu vekil yaparız. Bu yüzden bu hareketi başlatan Mardinliler Federasyonu ve Mardinliler Vakfı olmak üzere çok değişik kesimlerden de bize katkı sağlayan, oda başkanlarımız, dernek başkanlarımız, muhtarlarımızı yürekten kutluyorum. Bu hareketi bir başlatan olarak da çok mutluyum. İnşallah bu hareket başarıyı da beraberinde getirecektir” dedi.

“24 SAAT TELEFONUNUZ VE KAPINIZ AÇIK OLACAK MI?”

Karaaslan’ın konuşmasından sonra söz alan İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Mehmet Şakir Başak’a milletvekili seçilmesi durumunda 24 saat telefonunun ve kapısının açık olup olmayacağını ve milletvekili seçilmesi halinde İzmir’de mi yoksa Ankara’da mı kalacağını sorarak, “İzmir Mardinliler Federasyonu ve Mardinliler Vakıf Başkanlarımız beni milletvekili aday adayı belirleme noktasında kurduğumuz komisyonda başkanlık görevini verdiler. Bugün görüyoruz ki sözcümüz de İzmir’deki tüm STK’lar ile bir görüşme sağladılar ve bugün geniş bir katılımla basın açıklamamızı yaptık. Sizler İzmir’in sevilen bir şahsiyetiniz. Bu anlamda sadece Mardin ve Güneydoğu olarak İzmirlilerin de kalbini kazanan bir kişisiniz. Bir gazeteci olarak sizlere bir şey sormak istiyorum. Öncelikle günün 24 saati telefonunuz ve kapınız açık olacak mı? Sizi arayanlara cevap verecek misiniz? Yoksa bazı milletvekillerinin yaptığı gibi telefonlarınızı kapatarak cevap vermemezlik mi yapacaksınız? Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çalışmaya başladığınızda sürekli Ankara’da mı olacaksınız İzmir’de mi?” dedi

“BÖYLE BİR ORGANİZASYONU BUGÜNE KADAR KİMSE YAPMADI”

20 yıldır siyaset yaptığını ve böyle bir organizasyonunun İzmir’de ilk defa yapıldığını söyleyen CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Şakir Başak, Türkiye’nin her tarafından temsilcinin bir araya geldiği bir organizasyon içinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “20 yılı aşkın bir süredir İzmir CHP çatısı altında siyaset yapıyorum. Buradaki birçok arkadaşımız yakinen beni ve İzmir siyasetini iyi bilirler. Bu bir ilk diyebiliriz. Böyle bir organizasyonu bugüne kadar kimse yapmadı. Yani Türkiye’nin her tarafından temsilcinin bir araya geldiği bir organizasyon hiç olmadı. Bu, çok büyük bir şeref ve ağır bir yük. Biraz önce sorduğunuz sorular doğrultusunda beni herkes çok iyi tanır. Benim telefonum asla kapanmaz. Gece de başımın ucundadır ve sesini bile kısmamışımdır. Ben burada 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım ve gelen herkes gelip görüşebildi, randevu vermedik kapımız hep açıktı. TBMM’de görev yapma noktasına gelince de benim kütüğüm Mardin ama ben bir İzmirliyim. CHP’nin İzmir’deki gücünü hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla bu aydınlanmayı, farkındalığı da kimse iç içe sokamaz. Bugüne kadar yapmış olduğum siyaset hep ulusal siyasetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu ‘millet’ anlayışına inanmış ve o inançla gerçek bir Mustafa Kemal Atatürkçü olarak hiç bir araya gelmeyen ve siyasetin bir araya getiremediği insanları bire araya getirdik. Ben buna köprü olmaya devam edeceğim. Bir millet anlayışı ve ortak paydada insanların bir araya gelebileceği sorumluluğuyla siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bundan sonra da TBMM’de böyle bir görev verilirse ve alırsam asla sizin başınızı önünüze eğdirmeyeceğim” şeklinde konuştu.

“SİYASETİ MESLEK HALİNE GETİRMEDİM”

Halkın sesi olma noktasında siyasete başladığını ve bugüne kadar siyaseti meslek haline getirenlerden olmadığını da ifade eden Başak, “Benim siyasete ilk girdiğimde bir sloganım vardı ve bugünde aynı sloganla yürüyorum. Bana, ‘Sen niye siyaset yapıyorsun’ dediler. Bende, ‘Yapılmayanı yapmak için siyaset yapıyorum’ diyorum. İlçe Başkanlığımı da, il genel meclis üyeliğimi de, kurultay delegeliğimi de, il yöneticiliklerimi de öyle yaptım. Dolayısıyla burada halkın sesi olma noktasında bir renk olmaya çalıştım. Siyaseti asla meslek haline getirmiş bir siyasetçi olmadım. Bundan sonra da Allah onu nasip etmesin. O açıdan bu çok büyük bir sorumluluk ve her renkten insanımızın bir araya gelerek burada destek vermeleri küçümsenecek bir olay değildir. Bugüne kadar bunu İzmir’de kimse başaramadı, sizlerin sayesinde inşallah bundan sonra da sizden aldığım güçle daha güzel şeyler yapacağız, sizlerin desteğiyle de alnı açık olarak, ‘iyi ki desteklemişiz bu kardeşimizi’ dedirteceğim inşallah” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum