Görevi devraldığında yaklaşık 7,5 milyar TL borcu, bugün SGK ve vergi borçları 18 milyar TL’ye kim taşımış, mümkünse bir aynaya bakın. İzmirli bilsin!İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 1,2 milyar Dolar seviyesine ulaşmış durumda. Cemil Bey, başkanlık koltuğunda 2 yıl dolmadan, İzmir'in en çok borç üreten belediye başkanı haline gelmiştir. İzmir “mum gibi eriyorsa”, bu erimenin sebebi mali disiplinin yokluğudur.
AK Parti Hükümeti olarak İzmir’e, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye sağladığı kaynaktan sonradan dahil ederek 170 milyon Euro, yani yaklaşık 8,5 milyar TL kredi sağladık. Sayın Tugay bu kaynağı bile 1,5 yılda ancak harekete geçirebildi. Yetmedi; bizim sağladığımız bu krediyle yapılan işlerin temel atma töreninde bile bize saldırmayı tercih etti. Her defasında çıkıp “Kredilerimiz bekliyor” söylemi de gerçeği perdelemektir. SGK ve vergi borcu olan hiçbir belediyeye kredi onayı verilmez. Önce borçları dağ gibi biriktiren anlayışla yüzleşmek gerekir. Borçlar ödenir, disiplin sağlanırsa krediler de zaten yoluna girer."
İzmir, ağlamadan değil, çalışandan yanadır
"Bir de sahaya bakalım." diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "AK Parti milletvekilleri İzmir’in sokaklarında, mahallelerinde, projelerinin başında. Yatırımın takibini yapıyor, finansman kapılarını zorluyor, Ankara’da İzmir’in dosyasını omuzlarında taşıyor. CHP’li vekiller ise ortada yok. Sayın Tugay bilmelidir ki: AK Parti milletin mümtaz iradesinden beslenen bir ışık kaynağıdır. AK Parti milletin ufkunda parlayan bir güneştir. CHP’nin mum olup dibini bile aydınlatamadığı siyaset tarihinde, AK Parti CHP’nin 100 yılda beceremediği işlerin onlarca, yüzlerce katını 24 sene içinde tamamlamış ve Türkiye’nin hanesine kazandırmıştır. O yüzden siyaset kolaycılığına bulaşmayın. İzmir “hasım” falan değildir. İzmir, bahanelerden bıkmıştır.
İzmir, ağlamadan değil, çalışandan yanadır.
İzmir, algıdan değil, hizmetten yanadır.
Borcu ödemeden kredi isteyen, yönetemeyince iktidarı suçlayan bu anlayış İzmir’i ileri taşıyamaz. Bizim durduğumuz yer nettir: Polemik değil hizmet, mazeret değil çözüm, laf değil icraat." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: