Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, dış mihraklara içeride de taşeronluk yapanlar olduğunu, tarihin ve Türk Milleti'nin onları affetmeyeceğini söyledi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bileğini bükemeyenler ona tezgah kurmanın peşindeler" diyen Yıldırım, "Bunlar geçmişte de yaşandı ama içerde de işbirlikçi hainlerin türemiş olmasıdır acı olan" dedi.
Yıldırım, Birlikte Daha Güçlüyüz Platformu ve AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'nın ev sahipliğinde Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde gerçekleşen etkinliğe katıldı. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti İzmir Milletvekili adayları Hüseyin Kocabıyık ile Talip Uzun ve çok sayıda partili katıldı.
Türkiye güçsüzün yanında
Dış mihraklara içeride de taşeronluk yapanlar olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bileğini bükemeyenlerin kendisine tezgah kurmaya çalıştığını vurgulayan Yıldırım, "Bunlar geçmişte de yaşandı ama içerde de işbirlikçi hainlerin türemiş olmasıdır acı olan" dedi.
Türkiye'nin inancı ve kültürü gereği tarih boyunca hep ihtiyacı olanın, mağdurun yanında olduğunu, sömürmenin asimile etmenin ülke tarihinde bulunmadığını aktaran Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu kapağı İzmir'e attın, 4 yıl ver diyorsun da onlar sana 15 yıl verdi ne yaptın?" diye konuştu. Yıldırım, 2011 yılında Konak Tünelleri'ni yapacakları zaman marjinal STK'lar ve CHP'li belediyelerin defalarca çalışmaları durdurmaya çalıştıklarını ve hatta kendileri ile dalga geçtiğini hatırlattı.
Şer odakları HDP'yi destekliyor
HDP için de "Bölücü terör örgütüyle bağı bariz belli. Daha dün Kobani olaylarını bahane ederek onca insanın ölümüne neden olanların bu gün Türkiye partisiyiz diye ortaya çıkması, içerdeki şer odaklarının da bunları desteklemesi, bunu parlatması en büyük zulümdür" diyen Yıldırım, MHP'nin AK Parti'ye gelince aslan kesildiğini HDP'ye gelince ise gıkı çıkmadığını söyledi. Bu seçimde ilginç bir durumun ortaya çıktığını anlatan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Hüseyin Kocabıyık ise, seçim çalışmalarında ne MHP'yi ne de CHP'yi ortada görmediklerini, gizli bir ittifak ile HDP'nin barajı açması için uğraştıklarını söyledi.
Belediye kent-sel dönüşüm yapıyor
Yıldırım, tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki esnaf ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Esnafın sorunlarını dinleyen Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nden şikayetçi olan bir esnafa, "Büyükşehir kent-sel dönüşüm deyip duruyordu, ben de bakıp bakıp göremiyordum. Sonunda ben de anladım. Yağmur yağınca kenti sel götürüyor. Kent sele dönüşüyor" diyerek esprili bir cevap verdi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, tarihi mekandaki esnafı tek tek gezerek, sokak sanatçıları ile birlikte şarkı söyledi. Türk kahvesi içmek için bir kafeye oturan Yıldırım'ın yanına gelen bir esnaf, kendisine Erzincan'ın tulum peynirini ve İzmir tulumunu ikram etti. Sohbet ettiği bir vatandaşın "Sizin söylediğiniz her şey bizim için kanundur bakanım" demesi üzerine Yıldırım, "Bu güveninize layık olmak için çok daha fazla sorumluluk hissediyoruz" dedi. Kemeraltı Çarşısı'nda ayrıca vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren Yıldırım, yolda rastladığı bir bayrakçıdan Galatasaray bayrağı aldı.

Yorumlar
Kalan Karakter: