Reklam

Bir mezarlığı iki yıldır açamadılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yılan hikayesine dönen işlerine yenisi eklendi. Kemalpaşa Örnekköy’deki mezarlık iki yıldır define açılamadı. Köylüler, cenazelerini ilçe merkezine defnetmek zorunda kalıyor

Bir mezarlığı iki yıldır açamadılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yılan hikayesine dönen işlerine yenisi eklendi. Kemalpaşa Örnekköy’deki mezarlık iki yıldır define açılamadı. Köylüler, cenazelerini ilçe merkezine defnetmek zorunda kalıyor

Bir mezarlığı iki yıldır açamadılar
09 Aralık 2016 - 10:11

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kemalpaşa ilçesi Örnekköy Mahallesi'nde inşa ettiği mezarlık bir türlü açılamadı. Örnekköy Mahallesi sakinlerinin ısrarlı talepleri sonucu yaptırılan ve iki yıl önce define açılması beklenen mezarlık atıl vaziyette bekliyor. Mezarlığın eğimli arazide kurulmasından dolayı heyelan riski bulunduğu, bu yüzünden bir türlü define hazır hale getirilemediği belirtildi.

YOKUŞLU MEZAR
Örnekköy Mahallesi'nde 2007 yılında köylülerin acilen bir mezarlığa ihtiyaç duyduklarını bildirmeleri ve ısrarla talepte bulunmaları üzerine Büyükşehir Belediyesi Maliye Hazinesi'nden tahsisi alınan yaklaşık 11 bin 500 metrekarelik alanda mezarlık inşasına başladı. Mezarlığın istinat ve çevre duvarları inşa edildi. Aydınlatma sistemi oluşturulan, hizmet binası dahi yapılan tesis defin işlemlerine hazır hale getirildi. Fakat aradan geçen 2 yılı aşkın süre içinde mezarlık bir türlü hizmete sokulamadı. Bölge halkının "Yokuşlu mezar" olarak adlandırdığı tesis zaman içinde Büyükşehir Belediyesi'nin ölü yatırımları arasındaki yerini aldı. Yaşananları büyük üzüntü ile izlediklerini belirten Örnekköy Mahalle Muhtarı Emin Çınar, "Mezarlık define açılmadığı için mahalle sakinleri cenazelerini 4 kilometre uzaklıkta, Kemalpaşa Merkez'de yer alan Cennet Mezarlığına defnetmek zorunda kalıyor. Bu da sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlar kabir ziyareti için ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu. İlk olarak 2007 yılında Büyükşehir Blediyesi'nden yeni mezarlık talebinde bulunduklarını bildiren Çınar, 2014 yılında Hazineden tahsis edilen alanda mezarlık yapmak için çalışma başlatıldığını anlattı Çınar, " Edindiğimiz bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi imalatı biten alanı, yüklenici firmadan almış... Fakat Mezarlıklar Daire Başkanlığı eksikleri nedeniyle kabristanı henüz devralmamış. Yöre halkı olarak bir an önce eksikleri tamamlanarak mezarlığın define açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

HEYELAN RİSKİ
Kabristanın heyelan bölgesinde kalan dik yamaca inşa edildiğinden ötürü yağmur sularından olumsuz etkilenme riski bulunduğu, bu durumun başta hesaba katılmadığı ifade edildi. Diğer yandan söz konusu tesisin inşası sırasında bölgede ağaç kesilmesi de tepkilere sebep olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum