Reklam

Biz bugünden neleri yapacağımızı konuşuyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı.

Biz bugünden neleri yapacağımızı konuşuyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı.

Biz bugünden neleri yapacağımızı konuşuyoruz
18 Aralık 2019 - 09:17

Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik'in sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de Özlem Akarsu Çelik ile Politika Özel programının konu oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

Erken seçim bugün olmuş seçim zamanında olmuş bunun önemi yok. Biz bugünden neleri yapacağımızı, 21. yüzyılın Türkiye'sini hangi hedeflere ulaştıracağımızı vatandaşlarla konuşuyoruz. Herkes şikayetçi.

Erdoğan ister girsin ister girmesin. İlk yapılacak seçimde beyefendi gidecek. Şu hayat pahalılığına bakın.

21. yüzyılın Türkiyesi'nde milyonlarca kişi elektrik, doğalgaz faturasını ödeyemiyor.

ERDOĞAN KARŞITI BİRİ İKTİDARA GELİRSE HEPİMİZ YARGILANIRIZ" AÇIKLAMASI

Bizim böyle bir devri sabık yaratma, intikam alma düşüncemiz yok. İnsanca bakarız olaya. Kul hakkı yendiyse, bağımsız yargıya giderler aklanırlar veya mahkum olurlar.

O düşüncede değiliz, o düşüncede olmak insani değildir. Kin, öfke, intikam üzerine siyaset yapılmaz. Ama ben biliyorum Saray ve çevresi çok kirli. Tank palet falan diyoruz, şehitler için toplanan paraları bile iç ettiler.

Beni üzen, İslamiyet'i istismar ederek bütün bunları yapıyorlar. Sorarsanız ağızlarından Müslümanlık düşmüyor. Hangi inançlı kişi bunu yapar, hangi doğru, ahlaklı kişi bunları yapar?

gercekgundem.com'un aktardığına göre; Şehit yakınları, gaziler için para toplanmışsa onlara hizmet verilir. Mahkemeyi bile kandırdılar, yalan adres verdiler. Bunu biz ortaya çıkardık. 3 yıl geçti nerede bu para diye sordum. Bütün bunları ben de biliyorum, bizi dinleyen vatandaşlar da biliyor. Eminim ahlaklı olan her kişi bu olaydan rahatsızdır. Hangi partiden olursak olalım hak yendiği zaman, burada bir haksızlık var dememiz lazım .

LİBYA'YA ASKER GÖNDERME

Şimdi Libya'ya neden asker göndereceğiz? Beyefendi sen git o zaman, savaşacaksan git savaş.

Libya'da iki grup var. Biz ihvanı destekleyen BM'nin de meşru saydığı hükümeti destekliyoruz. Normalde olması gereken şu, Türkiye o konuda tarafsızlığını koruyabilmeli. Bir tarafı tutarsanız öbür taraf galip gelirse ne olacak, size düşman olacak. Mısır'da, Suriye'de de aynı şeyi yaptık. Eskiden İslam dünyasında bir sorun çıktığı zaman Türkiye'nin hakimliğine başvurulurdu.

gercekgundem.com'un derlediğine göre Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; İnşallah bu milletin takdiriyle millet ittifakı iktidar olacaktır. 5 yıl içinde Türkiye'de hem dış politikayı barış eksenli büyüteceğiz, Orta Doğu'yu bir barış havzasına çevireceğiz. Ekonomiyi canlandıracak, farklı bir Türkiye çıkacak ortaya.

Ben bundan 7 sene önce deseydim ki Türkiye saman ithal edecek diye, Kılıçdaroğlu amma attı derlerdi. Şimdi o gerçekle karşı karşıyayız.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı kim?

Onu bilmem. Baştan ifade ettim millet ittifakına vurgu yaptım. O ittifakın aktörlerine değer veriyorsanız sizin çıkıp onlardan bağımsız bir düşünce ifade etmeniz kadar yanlış bir şey olamaz. Oturulur konuşulur, değerlendirilir. Türkiye hepimizin Türkiye'si. Bu saygı temelinde hareket edeceğiz.