Bodrum'un nüfusu 1 milyonu aşacak
9 günlük bayramı ve yaz tatilinin Kurban Bayramı'na denk gelmesiyle birlikte Bodrum nüfusu 1 milyona ulaşacak. Bayram tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenlerin, erken rezervasyon yaptırmazlarsa otel bulamayacağı öğrenildi. Otellerin rezervasyonlarının ise yüzde 90 doluluk oranına ulaştı.
Yayınlanma :
12.06.2024 15:50
Güncelleme :
12.06.2024 15:50
Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz rezervasyon yapmadan gelenlerin kapıda kalma ihtimali olduğunu ifade ederek “Şu anda otellerde bayram rezervasyonu yüzde 85'e ulaştı. Bayram tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenler rezervasyon yaptırsın. Şu anda rezervasyon yaptırmaya elverişlidir oteller. Lütfen TÜRSAP onaylı doğru acentelerle rezervasyon yaptırın. Kurban bayramı boyunca Bodrum yine bayağı bir hareketli olacak. Bayram tatilini Bodrum'da geçirmek isteyenler son güne işlerini bırakmasınlar çünkü uçaklarda dolu olacak, karayolu yoğunluğu da çok fazla olacak bu yüzden erken rezervasyon önemli” dedi.
Herodot Otel işletmecisi Hasan Yiğit ise Bodrum nüfusunun 1 milyona ulaşacağını belirterek ”Bodrum'da ciddi bir bayram yoğunluğu yaşanacak. Okulların kapanması, 9 günlük bayram tatili bir araya gelmesi ciddi bir yoğunluk oluşturacak. Aldığımız telefonlar ve rezervasyonlarda bunu onaylar vaziyette. Nüfusun 1 milyonun üstünde olacağını ön görüyoruz. Yoğunluk nedeniyle trafikte aksamalar olacak, plajlar dolacak, otellerde odalar dolmak üzere dolayısıyla önceden rezervasyon yapıp Bodrum'a gelip mağdur olmasınlar misafirlerimiz. Son dakika tatil planı yapıp Bodrum'a gelmek isteyenler mağdur olabilirler. Bodrum'un kapasitesi belli kapasitenin üstünde insanlar geldiği için mağduriyet yaşana bilir" şeklinde konuştu.
Turizmci İlker Adaş ise yoğun bir bayram tatili olacağını ifade ederek “Her bayram döneminde olduğu gibi bu bayramda yoğun bir misafir bizleri bekliyor. Bodrum genelinde yaklaşık 1 milyon misafirimizin olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle Kurban bayramı olması nedeniyle Türk misafirlerimiz oldukça fazla olacak. İlerleyen süreçte de bütün tesislerin bayram sonrasından da dolu olacağını ön görüyoruz. Umutlarımız 2024 yaz sezonu için çok fazla. Yine bizi Bodrum'un tercih edildiği, yoğun bir sezon bizi bekliyor. Erken rezervasyonun son dönemine geldik. Bazı işletmeler erken rezervasyon dönemini kapattı bile. Bayram nedeniyle bizim tesisimizde boş oda kalmadı. Bu da yüzlerimizi oldukça güldürüyor” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: