Reklam

Bornova Meclisi'nde 'Çapın' tartışması!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Nisan ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumunda AK Parti Grubunun 2022 yılı denetim komisyonu şerhi hakkında konuştu.

Bornova Meclisi'nde 'Çapın' tartışması!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Nisan ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumunda AK Parti Grubunun 2022 yılı denetim komisyonu şerhi hakkında konuştu.

Bornova Meclisi'nde 'Çapın' tartışması!
07 Nisan 2023 - 14:43

Bornova Belediyesi Nisan ayı olağan 1. oturumunda AK Parti Grubunun, 2022 yılı denetim komisyonu şerhinde  “Bornova Belediyesi’nin kaybettiği davaların 44 adetinde karşı tarafın müdahil avukatı CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın olduğu görüldü. Bu davalar önceki yıllar içerisinde aslında kazanılan davalar ile benzerlik gösterse de özellikle son yıllarda bu davaların kaybedilerek belediyemizin ciddi ödemeler yapmak zorunda kaldığı görülmüştür. Yapılan çeşitli organizasyon faaliyetlerinde CHP yöneticilerinin davet edildiği ve yol konaklama gibi ödemelerinin yapıldığı aynı kişilerin parti toplantılarına gelmişken bu organizasyonlara kısa süreli katılım gösterdikleri gözlemlenmiştir. İlçemiz sınırlarımız içerisinde hemen her konuda uzman birçok hemşehrimiz mevcutken dışardan davet edilen siyasiler ayrıca bütçeye yük oluşturmuştur.” ifadeleri yer aldı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise bir sonraki mecliste bu şerhe yanıt vereceğini ifade etmişti.

Bornova Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumunda bugün gerçekleştirilirken 2022 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

Başkan İduğ, AK Parti’nin şerhine yanıt verdi.

İduğ, “Mesai saatleri içerisnde bazı bürokratlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi veya başka partilerin organizasyonlarına katılma konusuna daha çok dikkat edeceğiz. Ben ilk geldiğim dönemde bu tip olayları kaldırdım. Mesai saatleri içerisinde bu tip organizasyonlara katılımları doğru bulmuyorum. Bir dahakine gereken neyse yapılacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Bornova İlçe Başkanı’nın 44 dosyası hakkında konuşan İduğ; “ Bu hukuk birimi ile görüştüğümde bizim müdahil olmadığımızı direk dosyayı bağımsız bir şekilde denetleyen karar alan bir mekanizma olduğunu bunun da yüzde 80’i biz kazanmışız.Öyle 44 dosya falan kaybedilmemiş. Bu dosyalarında çoğu idare para cezalarıdır. İlçe başkanımızı savunmam gerekirse siyasi etik olarak doğru değildir ancak yasal olarak da bir engeli yoktur. Bu konu hakkında tüm dosyaları inceleyebilirsiniz. Yüzde 80’i kazanılmış sadece yüzde 20’si kaybedilmiştir. Hangi avukat olsa sonuç bu olacaktı.” dedi.

MECLİSTE GERGİNLİK

AK Partili meclis üyesi Adem Kasacı, " Rekabetçi ortam olmadığını, tüm alımların neredeyse belirli firmaların üzerinde yapıldığını, çok sağlıklı bir araştırma yapılmadığını ve Bornova esnafının bu konuda değerlendirilmediğini gördük. Umut ediyoruz ki hem Bornova esnafının hem de gerçekten rekabetçi bir şekilde araştırma yapılıp işlerin verilmesini öneriyoruz. 30-60 günde ödeme yapılıyor diyor. Evet yapılıyor. Biz neden bu firmalar tek diye sorduğumuzda belediyelerden ödeme alamadıklarını ya da biz bu ödemeleri sağlıklı yapamadığımız için tek firmayla işlem yapıyoruz diyorlar. Ben duyduğumuzu söylüyorum. Ya bir yerde eksiklik var ya da gerçekten yapılan işlemlerde böyle bir hata var" dedi.

Başkan İduğ da araya girerek, "Benim bürokratlarıma böyle hakaret edemezsiniz. Sözünüzü geri alın. Benim bürokratlarıma hakaret ediyorsunuz" dedi. Yeniden söz alan Kasacı 'sözümü geri almıyorum' dedi.