Bornova Evka-3 Metro istasyonuna giden Cengizhan Caddesi üzerindeki yol geçtiğimiz aylarda sebebi bilinmeyen bir nedenle delindi. Okulların açılmasıyla hergün yüzlerce aracın ve öğrencinin geçtiği yolda tehlike yaratan çukur aylardır onarılmıyor. Yerin yaklaşık 2 metre altının göründüğü çukurun tehlike yarattığını belirten vatandaşlar, “Burası hergün yüzlerce aracın ve yayanın geçtiği bir yer. Ana caddedeki yol geçtiğimiz aylarda delindi. Ancak hala onarılmadı. Yerin yaklaşık 2 metre altı görülüyor. Yolun çökme riski var. Okullar açıldı, burası özellikle öğrenciler için risk oluşturuyor. Birisinin ayağı çukura girebilir. Yolun bir an önce onarılmasını bekliyoruz” dedi.
Cengizhan Caddesi üzerindeki çukur yetkililer tarafından onarılmayınca vatandaşlar ilginç bir yönteme başvurmuş ve deliği büyük bir gazbeton ile kapatmıştı. Vatandaşların yöntemi “Türk işi çözüm” sözünü akıllara getirmişti. Gazbetonun çözüm olmadığını savunan vatandaşlar yolun onarılmasını bekliyor.
OKULUN ÖNÜNDEKİ ARACI KALDIRIN!
Konak'ın Basmane semtinde bulunan Kazım Paşa İlkokulu'nun önünde duran hurda araç velilerin ve okul idarecilerinin tepkisine yol açtı. Hurda aracın uzun süredir okulun önünde durduğunu ve kaldırılmadığını söyleyen veliler aracın öğrenciler için tehlike oluşturduğunu söyledi. Öğrencilerin okul çıkışında hurda aracın içerisinde oyun oynadıklarına dikkat çeken veliler, “Okulun önündeki hurda araç yaklaşık 6 aydır burada duruyor. Okuldan çıkan öğrenciler aracın içerisinde oyun oynuyor. Bu çok tehlikeli. Bir yerlerini kesebilirler. Bundan endişe duyuyoruz. Hurda aracın bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. Okul idarecileri ve veliler araç sahibinin ya da yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: