Reklam

CHP'de FETÖ çatlağı büyüyor

Adana'daki CHP mitinginde FETÖ’den tutuklanan gazeteciler Nazıl Ilıcak, Ali Bulaç, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ı partililere alkışlatan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler büyüyor

CHP'de FETÖ çatlağı büyüyor

Adana'daki CHP mitinginde FETÖ’den tutuklanan gazeteciler Nazıl Ilıcak, Ali Bulaç, Mehmet Altan ve Ahmet Altan’ı partililere alkışlatan Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler büyüyor

CHP'de FETÖ çatlağı büyüyor
07 Aralık 2016 - 12:59

Adana'daki parti mitinginde FETÖ'den tutuklanan Nazlı Ilıcak, Ali Bulaç, Mehmet Altan ve Ahmet Altan'ı partililere alkışlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler büyürken teşkilat karıştı.
Partide, muhalif görüşleriyle bilinen Tanju Özcan ve Haluk Pekşen ile Ergenekon ve Balyoz davaları nedeniyle yargılanan Dursun Çiçek ve PM üyesi Mehmet Ali Çelebi, Kılıçdaroğlu'na yönelik tepkisini yüksek sesle dile getirmişti.
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal da Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.
FETÖ mağduru olan ve FETÖ'nün kumpasıyla Erzincan Ergenokonu davasında yargılanan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin de hem Kılıçdaroğlu'nu hem de sessiz kalan CHP'lileri eleştirdi. Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul'un FETÖ üyeliği suçundan gözaltına alınması CHP'deki FETÖ çatlağını daha da büyüttü. Tepkilerin açıkça dile getirilmesinin ardından parti yönetiminin bir kez daha muhalif seslere karşı disiplin sopasını sallamaya hazırlandığı belirtildi. Konunun bugün MYK'da değerlendirilmesi ve disiplin sürecinin işletilip işletilmemesine karar verilmesi bekleniyor.

Başımıza iş açıyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, tepkisini "Özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, Ergenekon davasının bavulla getirilmiş uydurma delillerini sahiplenip ballandırarak herkesin inanmasını sağlayanların ödüllendirilmesini, topluma saygıdeğer bir hedef olarak gösterilerek alkışlanmasının sağlanmasını haklı bulmak mümkün değil. Böyle yol kazaları bizim başımıza çok iş açıyor. Bizim inandırıcılığımızı, güvenilir olmamızı, tutarlılığımızı böyle kazalardan sonra tekrar inşa etmek için çok çaba sarfetmemiz gerekiyor" sözleriyle ortaya koydu.
Kılıçdaroğlu'nun bu davranışının "Ergenekon ve Balyoz mağdurlarını eskisinden daha acı şekilde mağdur ettiğini" söyleyen CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin ise, "Hiç bir zaman Cumhuriyetçi ve Atatürkçü olmayan bu kişiler, bir dönem yalan ve iftiralarla dolu yazıları ve söylemleri ile FETÖ'ye tetikçilik yaparak, bazıları cezaevlerinde yaşamını yitiren yüzlerce kişi ve yakınlarının ağır biçimde mağdur edilmelerinde ve TSK'ya yönelik tarihin en büyük kumpasında yol gösterici ve yönlendirici olmuşlardır.
Türkiye'yi adım adım 15 Temmuz kanlı darbe girişimine sürükleyen terör kadrosu içinde ve aktif olarak yer aldıkları da yadsınamaz. FETÖ üyesi olmaktan tutuklu olan bu kişilerin, bir süre önce CHP'li bazı milletvekilleri tarafından cezaevinde ziyaret edilmeleri ve ardından sayın Kılıçdaroğlu tarafından, sanki saygın kişilermiş gibi isimlerinin anons edilerek alandakilere alkışlatılmaları, kamuoyunun kafasını karıştırmıştır.
Dolayısıyla CHP ile FETÖ'cülerin dirsek teması olarak algılanabilecek bu davranışların hangi amaçla yapıldığı izaha muhtaçtır" dedi.

İŞTE TEPKİLER

CHP Milletvekili Tanju Özcan: Ilıcak, Altan, Bulaç'ın isimlerini Adana mitinginde hangi mantıkla okuyup kitleye alkışlatmaya çalışıyorsunuz?
Benim için artık bardağı taşıran son damlaydı. Yeter artık, sabır sabır bir yere kadar.

İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek: Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan'ın kumpas davalarında yargısız infazlarını bu millet asla unutmayacaktır.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen: Alkışlatılan isimler benim için asla masum değiller.
Çünkü Ergenekon ve Balyoz kumpasının koçbaşları medyaydı. En başında da Taraf gazetesi geliyordu.
Şimdi bunu bile bile alkışlatmak yanlıştır.

CHP eski Mersin Milletvekili İsa Gök: Kumpasın en büyük destekçisi de toplumda algı operasyonu yapan adı gazeteci olan ancak aslında taşeronluk yapan, tüm Türkiye'nin aldatılmasına aracılık eden bu insanlardı. Bu insanların adının okutularak CHP tabanına alkışlatılması, hem CHP'ye hem Türkiye'ye zarar veriyor. Tabanda da büyük rahatsızlık var.

CHP eski Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz: CHP'nin gerçek Atatürkçü çizgisinin saptırılmaya çalışıldığını düşünüyorum. Bu insanlar Atatürk düşmanı, CHP düşmanı, aleyhimize yayın yapan insanlardı.
Bunları kahraman yapmanın, kahramanlaştırmanın alemi yok.

CHP eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü: Bunlar hem kumpasın tezgahlayıcıları, sahte delilleri ortaya sürenler hem de destek verenler.
Kılıçdaroğlu niye alkışlattı anlamakta zorluk çekiyorum. Ancak bunu kabul etmiyorum. Bu işin Kemal Bey'le yürümeyeceği açıkça belli.

CHP'nin PM üyesi eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi: Ali Tatar, Murat Özenalp, Cem Çakmakların sesleri, bakışları olmaya devam edeceğiz.
Cumhuriyet ve demokrasi cephesinde Altan ve Ilıcak yoktur.

Avukat Celal Ülgen: Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ı alkışlatmak demokrasi değildir.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KILIFI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Biz orada kişileri değil, mağduriyetleri savunuyoruz. Savunduğumuz şey basın özgürlüğüdür.
Partimizden bir milletvekilinin basın önünde Sayın Genel Başkanı, partinin kurumsal kimliğini küçük düşürecek dozda, tonda ve miktarda yapmış olduğu eleştirileri parti disipliniyle, yoldaşlık anlayışıyla, CHP'nin çatısı altında birlikte siyaset yapma anlayışıyla bağdaşır tarafı olmadığını, bu sınırların zorlandığı partinin zor durumda bırakıldığı yaklaşımları tasvip etmediğimizi, kınadığımızı açıkça ifade etmek zorundayım" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum