Reklam

CHP’de Hakkı Ülkü çatlağı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2014 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmediği için başta Demokratik Sol Parti (DSP) olmak üzere başka partilere giden ve seçim çalışması yapan, bu tutumları nedeniyle CHP’nin İzmir’de 8 ilçeyi kaybetmesinde etkisi olan isimlerin yeniden partilerine dönmek için yaptığı başvuruların nasıl değerlendirileceği krizi yaşanıyor. CHP İzmir yöneticileri, bu konuda farklı görüşler ortaya koyuyor.

CHP’de Hakkı Ülkü çatlağı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2014 yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmediği için başta Demokratik Sol Parti (DSP) olmak üzere başka partilere giden ve seçim çalışması yapan, bu tutumları nedeniyle CHP’nin İzmir’de 8 ilçeyi kaybetmesinde etkisi olan isimlerin yeniden partilerine dönmek için yaptığı başvuruların nasıl değerlendirileceği krizi yaşanıyor. CHP İzmir yöneticileri, bu konuda farklı görüşler ortaya koyuyor.

CHP’de Hakkı Ülkü çatlağı
30 Nisan 2018 - 10:46

Bazı yöneticiler küskünlerin ya da başka partiye gidenlerin geri dönmesinin önünün açılmasını savunurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi CHP’li üst düzey yöneticilerin bir kısmı ise bu kişilerin CHP’de tekrar siyaset yapma hakkının askıya alınmasını istiyor.

SON SEÇİMDE DSP’YE GEÇEN ÜLKÜ, ALİAĞA YERİNE KARŞIYAKA’DAN ÜYELİK BAŞVURUSU YAPTI

2014 seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyince başka partiye geçen ve büyük tartışma konusu olan ve Aliağa’nın MHP’ye geçmesine neden olan isim olarak gösterilen Hakkı Ülkü ise tartışmaların tam odağına oturdu. Aliağa’da partilerinin seçimi kaybetmesine neden olan isim olarak eleştirdikleri Hakkı Ülkü’nün yeniden CHP’ye dönme girişimi ise daha önce oturduğu yer olan Aliağa yerine şimdi ikamet ettiği Karşıyaka İlçesi oldu. Ülkü’nün CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığında CHP’ye yeniden üye olmak için başvurduğu öğrenildi.

HAKKI ÜLKÜ’NÜN KARŞIYAKA’DA ÜYELİK BAŞVURUSUNU İLÇE BAŞKANI YILDIRIM REDDECEK Mİ?

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın Hakkı Ülkü’nün üyelik başvurusunu reddedeceği belirtiliyor. CHP’li Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım’ın çevresine, “2014’te partimize seçim kaybettirmiş birini partiye yeniden kabul etmem zor. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız da tepkili, parti ve örgüt vicdanını da göz önünde bulundurarak, başvurusunu reddedeceğim’ dediği kaydediliyor.

BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU, PARTİSİNE SEÇİM KAYBETTİREN İSİMLERLE İLGİLİ NET

Hakkı Ülkü konusunda en sert isimlerden biri ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla bu konudaki tavrını kesin ve net olarak ortaya koyan Başkan Kocaoğlu, 8 ilçenin kaybedilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Kayıpların nedenleri belli. Yapılan işler belli. O süreci hep birlikte yaşadık. Burada kimseyi suçlamanın alemi yok. Partide aday adayı olup ondan sonra başka bir partiden veya bağımsız aday olup, oyu bölüp kaybettiren insanları, tekrar partiye döndürmek, tekrar onların siyasette CHP içerisinde var edilmesine, siyasi imkan sağlanmasına ben karşıyım. Bana karşı olabilir, genel başkana karşı olabilir, yerel seçimde ve genel seçimde, partinin aleyhinde çalışan, partiye seçim kaybettiren başka birini destekleyen veya başka bir yerden aday olan insanların, hele hele seçim kaybettirdiği partide siyaset yapma hakkının askıya alınması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

HAKKI ÜLKÜ ÖZÜR AÇIKLAMASI YERİNE SERT KARŞI AÇIKLAMALAR YAPTIĞI İÇİN DE ELEŞTİRİLİYOR

Partisine yeniden dönmek isteyen ancak bu konuda parti örgütünden ve yetkililerinden geçmişteki davranışına dair resmi bir özür açıklaması yapmayan hatta kendisine yönelik eleştirilere karşı eleştiriyle yanıt veren Hakkı Ülkü ise, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı son açıklamaya Kocaoğlu’nun babasını örnek göstererek, karşı açıklama yapmıştı. Hakkı Ülkü, “Süleyman Demirel’in bir lafı var. ‘Tapulu arazime gecekondu kondurtmam’ diye… Tapulu arazisi mi ki CHP, gecekondu koydurtmazmış gibi konuşuyor. CHP’de yetkili organlar vardır. O da Genel Merkez’dir. Genel Merkez kendi takdirini kullanır ama Kocaoğlu kullanamaz. Kullanırsa o zaman ben de ona geçmişte babasının Tokat’ta yaşamış olduğu ilçede CHP’ye seçim kaybettirdiğini hatırlatmak isterim” demişti.

ALİAĞA İLÇE BAŞKANI DURMAZ KÜSKÜN VE PARTİDEN AYRILANLARA KARŞI ILIMLI TARAFTA

Tüm bunlar olurken küskün ya da kırgınların partilerine borcunu ödemesi gerektiğini, 24 Haziran seçimleri öncesi küskünlük istemediğini belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise ılımlı duran tarafta yer aldı. Hafta sonu düzenlediği geniş katılımlı kahvaltıya, CHP’den ayrılan ya da küskün olan isimleri de davet eden CHP Aliağa İlçe Başkanı Durmaz, geçmişte partilerinde önemli görevler üstlenen ancak şimdi küskün ya da partiden kopuk olan isimlerin uzak tutulmaması gerektiğini, onların kenarda durmasından rahatsızlık duyduğunu belirtmişti. Şimdi gözler Hakkı Ülkü gibi partisinden ayrılıp da yeniden dönmek isteyen isimlerle ilgili CHP yöneticilerinin ortak bir tavır sergileyip sergilemeyeceğine çevrildi

YORUMLAR

  • 0 Yorum