Reklam

CHP Genel Başkanı Özel: İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile Foça'da halkla buluştu.

CHP Genel Başkanı Özel: İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile Foça'da halkla buluştu.

CHP Genel Başkanı Özel: İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor
24 Mart 2024 - 14:03

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,İzmir programına Foça'dan başladı. Foça Nihat Dirim Barış ve DemokrasiMeydanı'ndaki buluşmaya CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. CemilTugay'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan,CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, CHP İzmir milletvekilleri MahirPolat, Sevda Erdan Kılıç, Rıfat Nalbantoğlu, Rahmi Aşkın Türeli, Ednan Arslan,CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da katıldı. Konuşmasınıyapmak için sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin eski Foça BelediyeBaşkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile CHP'nin FoçaBelediye Başkan Adayı Saniye Bora Fıçı da sahneye davet etti. Özel, Gürbüz veDemirağ’ın, Fıçı’ya destek vermesinden dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Neyaparsanız yapın göreve nasıl geldiğiniz değil, nasıl gideceğiniz önemlidir.Bugün Saniye hanımı destekliyoruz ama partililiğini görevi bıraktığındagöreceğiz. İki yanında önceki iki belediye başkanımız var. CHP’lilik neymişherkes görsün” dedi.

Özel, yurttaşlar ile sahnearasında kurulan barikatların yüksekliğin de değinerek “Bir daha hiçbirmitingde bu şekilde yüksek bariyerleri kabul etmiyorum. Siz de etmeyin. CHP’ninmitingi böyle yüksek bariyerlerle bölünemez” dedi.


“HÜKÜMETE İSYAN SEÇİMİ”

Foça'da ve İzmir'de seçimikazanacaklarını ifade eden Özgür Özel, bu seçimin yoksullaştırılmış insanlarınhükümete isyan seçimi olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“31 Mart'ta sandıklar dile gelipkonuştuğunda, AKP Cumhur İttifakı, ‘belki Foça'yı, İzmir'i kaybettik.Emekliden, köylerden, AKP'nin kemik seçmeninden oy alıyoruz. Kimse maaşa,zamlara, enflasyona bakmıyor. Gözü kapalı bize oy atıyor' derse, o halde hayatpahalılığının bir maliyeti, zulmün bir maliyeti yok diye düşünecekler. Emekliler,yoksullar, çiftçiler, bu seçimde AKP'ye sarı kart göstermenin zamanıdır. AKPseçmeni kendilerinin çantada keklik olmadığını göstermelidir. Zamlardanyıldığınızı, bu maaşla geçinemediğinizi, hak ettiğiniz destekleri alamadığınızıgöstermenin yolu bu yerel seçimdir. Foça'da size dayatılan bu adaya oy vermekyerine, ekonomik şartlara olan isyanınızı dile getirin. Hepinizi CHP'ninbelediye başkan adaylarına, Saniye hanıma destek olmaya davet ediyoruz. Buseçim sağ- sol seçimi değil. İyi hizmet edecekleri başa getirme seçimidir.Yoksullaştırılmış insanların hükümete isyan seçimidir. Birleşe birleşekazanacağız.”


“İZMİRLİ’NİN AKLIYLA ALAYETMEYİN”

Konuşmasında AKP'nin İzmirBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'ı da eleştiren Özgür Özel, şöylededi.

“İçki yasağını savunan adaygelmiş İzmir'de içkili mekanları geziyor. 'Gelirsek kimsenin yaşam tarzınakarışmayız' diyor. Bunları söylediklerine göre değil, başka şehirlerde neyaptıklarına bakarak değerlendirin. Onu buraya yollayan Recep Tayyip Erdoğan değilmi? Vali atar gibi rektör atıyor. Rektörü atadı Boğaziçi’nde ne oldu gördünüz.Öğrenciler tepki gösterdi hepsini içeri aldı. Boğaziçi’ne geldikleri gündenberi öğrenci kulüplerini kapattılar. Sergilerini yasakladılar, konserleriniyasakladılar. Mezunları, eski öğretim görevlilerini kampüse sokmuyorlar.Dünyanın en özgür üniversitelerinden birini açık hava cezaevine çevirdiler.Türkiye’nin göz bebeğinin canına okudular. Boğaziçi’ndeki rektörü kim atıyorsaHamza Dağ’ı da o atadı. İzmir’e kayyum atamaya çalışıyor. Ama İzmir buna geçitveremeyecek. Eski milletvekillerini büyükelçi atıyorsun ya, Hamza Dağ çokdemokrat ise rektör olarak Boğaziçi’ne ata. 6 ay rektörlük yapsın. Demokrattaklidi yapsın görelim. Boğaziçi’ne zulmedeni atayan, İzmir’e 'onabuna karışmayacağım' diyor. Yıllardır yönettiğiniz belediyelerde neyekarıştığınızı biliyoruz. Adam yıllardır AKP’nin kalelerinde bir alkol ruhsatıvermediği için övünüyor. Gittiğinde bir yabancı turistin tek kadeh şarapiçeceği mekan kalmadı. İzmir’e gelince koyuyor efkarlı müzik, meyhanelerigeziyor beyefendi. Kimse İzmir’in ve İzmirli’nin aklıyla alay etmeye sakınkalkmasın.”


“FOÇA’YI KORUYARAKGELİŞTİRECEĞİZ”

CHP İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Foça’nın doğasının, tarımının tarihinin,turizminin korunması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Foça’ya hizmet etmenin onurunuyaşayacağım. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğime şüpheniz olmasın. Sizlerede çok kısa zamanda ispat edeceğim. Foça, doğasını korumamız gereken bir yer.Kıyılarını korumamız gereken bir yer. Tarım potansiyeli var. Tarıma destekvermemiz gereken bir yer. Turizm açısından göz bebeğimiz gibi korumamız gerekenbir yer. Bunlarla ilgili neler yapacağımız belli. Önce kıyısında, kentinde,kırsalında tertemiz, daha yeşil bir Foça istiyoruz. Enerjisini temiz enerjiyöntemleriyle üreten bir Foça istiyoruz. Kıyı balıkçılığı yapanarkadaşlarımıza, hemşehrilerimize destek olalım. Onlar daha uygun şartlardakıyı balıkçılığı yapsın istiyoruz. Foça’ya dışarıdan gelen herkes buradadeniziyle, sokaklarıyla, sahip olduğu kültürel mirasa gösterdiğimiz özenlepırıl pırıl gözde bir Foça görsün istiyoruz. Bunu başarırken Foça’dayaşayanların kentin kültürüne verdiği önemi gözeteceğiz. Burada insanlarınyaşamı ile ilgili beklediği o özgür ortamı korumaya özen göstereceğiz.”


EMEKLİ DAYANIŞMA KARTI’NI ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ihtiyaçsahiplerine verecekleri destekleri hatırlatan Tugay, Emekli Dayanışma Kartı’nıanlattı. Tugay, “Bu dönemde ülkemizin ekonomik sıkıntılardan dolayı baştaemekliler ve ileri yaştaki vatandaşlar olmak üzere halkımızın pek çok kesimininsosyal desteğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Onları asla yalnız ve sahipsizbırakmayacağız. Emekli kart üzerinden vereceğimiz sosyal destekleri açıkladık.Temel ihtiyaç düzeyindeki suyu ücretsiz kullanacaklar. İhtiyacı olan tümemeklilerimize, faturasından kirasına, market ihtiyacından ihtiyaç duyduğu herkonuda destek olacağız. Foça’da oluşturacağımız sosyal mekanlarla Foça, çokdaha keyifle yaşanacak yer olacak. Ben bu süreçte Foça’mızın ilk kadın belediyebaşkanı olacak olan Saniye başkanla her zaman birlikte olacağım. Foça’mızın hertürlü yatırımı, çalışanı, sıkıntısı aynı zamanda bize emanet. Her birine ayrıayrı sahip çıkacağımızı bilin. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir hafta sonrayapılacak seçimlerin şehrimiz için ülkemiz için çok güzel günlerin başlangıcıolmasını diliyorum. Sizlerin o güzel düşüncelerinize, vicdanlarınıza, sizlerinbugüne kadar savunduğunuz bütün değerlere olan inancımızla, saygımızla hepinizibize destek olmaya davet ediyorum.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum