Reklam

CHP İl Başkanını seçiyor...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de gözlerbugün gerçekleşecek olan İzmir İl Kongresi’ne çevrildi.

CHP İl Başkanını seçiyor...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de gözlerbugün gerçekleşecek olan İzmir İl Kongresi’ne çevrildi.

CHP İl Başkanını seçiyor...
07 Ocak 2018 - 10:01

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de gözler bugün gerçekleşecek olan İzmir İl Kongresi’ne çevrildi. Kongre’nin Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı adayı’ olarak ismini dile getirdiği Deniz Yücel arasında bir yarışa sahne olması bekleniyor.

CHP İzmir örgütünde gözler bugün Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan İl Kongresi’ne çevrildi. Yoğun bir kongre süreci geçiren İzmir’de, perşembe günü Kemal Karataş Utku Gümrükçü’yü desteklemek adına adaylıktan çekildi. Geçtiğimiz gün ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Veli Özdemir, Hüseyin Saygılı ile görüşerek ‘tek adaylı yarış’ çağrısında bulundu ve Saygılı, Özdemir’in talebi doğrultusunda adaylıktan çekildiğini açıkladı. Aday trafiğinde değişen dengeler sonucu, yarın yapılacak olan kongrenin Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel arasında geçmesi bekleniyor.

654 DELEGE OY KULLANACAK

Bugün yapılacak ve 654 delegenin oy kullanacağı kongrede, adaylar arasında İl Yöneticisi Aytül Tokgözlü, parti üyeleri Hasan Nebi ve Canan Tapkan’da yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreye katılmayacağı netleşirken, kongrenin Divan Başkanlığı’nı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün üstleneceği öğrenildi.

CHP İzmir'de, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, İl eski Başkanı Kemal Karataş ve Parti Meclisi eski Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkan Yardımcısı Aytül Tokgözlü, parti üyesi Hasan Nebi ve Canan Tapkan adaylığını açıkladı. Daha sonra Karataş, Gümrükçü lehine adaylıktan çekildi. Saygılı da adaylıktan çekildiğini açıkladı. CHP'de 654 delegenin oy kullanacağı bugünkü il kongresi öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 olan aday sayısının teke indirilmesini istedi. Ancak bu gerçekleştirilemedi.
Gergin geçecek kongrenin, Gümrükçü ile Yücel arasında kıran kırana bir yarışa sahne olması bekleniyor.

TOPLANTI YAPTILAR

İl kongresi öncesinde uzlaşı adayı arayışı adı altında ilçe başkanları ve milletvekilleriyle toplantılar yapan Başkan Kocaoğlu, daha sonra Yücel'i aday olarak ortaya çıkardı. Kocaoğlu'nun dayatması büyük tepki çekti. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Trajikomik bir süreç bu. Asla kabul edilebilir değil. Örgüt şu an bir rahatsızlık içinde. Bu yöntem dayatmacılıktır" dedi. Milletvekili Tacettin Bayır da Kocaoğlu'yla ilgili "Senin artık İzmir'i siyaseten dizayn etmenden sıkıldık" dedi ve Gümrükçü'ye destek verdiğini açıkladı.

ÇARŞAF LİSTE BEKLENİYOR

Çarşaf liste ile yapılacak olan seçimde 200 görevli bulunacak, 80 kabin ve 8 sandık kurulacak. Salonda dev led ekranlar kurulacak. Divan Kurulu’nun görevini saat 17.00'de seçim kuruluna devretmesi, seçim kurulunun da görevini sabah saat 07.00'da bitirmesi öngörülüyor. Kongrenin sabah 07.00’de bitmesi planlanıyor. Salonda delegeler saha içine, misafirler ve partililer ise tribünlerde yerini alacak. Salonda adaylar eşit sayıda afiş asabilecek. Katılımcılara parti bayrağı ve Türk bayrakları dağıtılacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum