Reklam

CHP İzmir'de başkanlarla 'seçim' zirvesi

İl Başkanlığının çağrısı üzerine bir araya gelen İl yönetimi ve ilçe örgütleri ile yerel seçimler hakkında görüşme yapıldı.

CHP İzmir'de başkanlarla 'seçim' zirvesi

İl Başkanlığının çağrısı üzerine bir araya gelen İl yönetimi ve ilçe örgütleri ile yerel seçimler hakkında görüşme yapıldı.

CHP İzmir'de başkanlarla 'seçim' zirvesi
29 Eylül 2018 - 09:10

İl Başkanlığının çağrısı üzerine bir araya gelen İl yönetimi ve ilçe örgütleri ile yerel seçimler hakkında görüşme yapıldı. İl binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda yerel seçime dair hazırlıklar, nasıl bir yol ve yöntem izleneceği konuları ve ilçe başkanlarının adaylık istifaları konusundaki iki genelge masaya yatırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) başlayan hazırlıklar sonrasıi CHP İzmir İl Başkanlığı da yerel seçim hazırlık süreci kapsamından önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

30 ilçe başkanının davetli olduğu toplantıya Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Gaziemir Kasım Özkan mazeret bildirerek katılmadı.

Toplantıda aday belirleme süreci ve izlenecek yol haritasının yanı sıra CHP Genel Merkezi tarafından örgütlere dün ve bugün gönderilen iki genelge de masaya yatırıldı. CHP ilçe başkanlarının İl Başkanı Deniz Yücel'den aday belirleme sürecinde örgütlerin baypas edilmemesi talebinde bulunduğu ve doğru aday için örgütlerin de görüşüne başvurulmasını istediği öğrenildi.
Öte yandan İl Başkanı Yücel Ankara temasları sonrası İzmir'de yaptığı bilgilendirme toplantısında ilçe başkanlarına yönelik mesajını toplantıda da tekrarladığı ve başkanlardan adaylık düşünenlerin öncelikle il yönetimine bilgilendirmede bulunması gerektiğinin altını çizdiği de öğrenildi.

Yücel'in başkanlar zirvesinde CHP Genel Merkez'inden bugün gönderilen genelge hakkında da bilgilendirmede bulunduğu ifade edildi. Genelgede adaylık için istifa eden ilçe başkanlarının yerine İl Başkanlığı ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'na danışılmadan atama ya da seçim yapmaması gerektiği vurgulandı.

YÜCEL, TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel toplantı sonrası şu şekilde konuştu:

“Yerel seçim takvimini konuştuk. İstifalarla ilgili genelge gereği ilçe başkanları ve ilçe başkanlarından istifa ederse il başkanlığı ve örgütten sorumlu genel başkan yardımcısının haberi olmadan seçim yapılmaması yönünde bilgilendirme yaptık. Hiçbir ilçe başkanı herhangi bir aday adayına destek verir görüntüsü vermemesini istedik. Sadece ilçe başkanları değil il ve ilçe yöneticilerinin de herhangi bir aday adayına destek vermemesi gerektiğini dile getirdik. Tarafsızlık ilkesini herkesin sürdürmesini istedik. Belediye başkan aday adayı olacağını açıklayan ilçe başkanlarının da ciddi iseler, bir an önce evvel görevden ayrılmalarını istedik.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum