Reklam

CHP İzmir'de büyük gün...

CHP İzmir 37. İl Olağan Kongresi Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. Kongrede CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga aday olarak yarışacaklar.

CHP İzmir'de büyük gün...

CHP İzmir 37. İl Olağan Kongresi Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. Kongrede CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga aday olarak yarışacaklar.

CHP İzmir'de büyük gün...
08 Şubat 2020 - 21:15

CHP İzmir 37. İl Olağan Kongresi Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşiyor. Kongrede CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve İl Delegesi Ezgi Deniz Urunga aday olarak yarışacaklar.

Delegeler il başkanı dışında, 56 kişilik kurultay delegesi, 30’ar asil ve yedek il yönetimi ile 9 kişilik disiplin kurulunu da seçecek. Kongrede il başkan adayı olmak için yeterli imza sayısı 65.

Kongrenin Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’nın yapması kararlaştırıldı.

Kongrenin çarşaf liste ile düzenlenmesine karar verildi. Yapılan oylamada delegeler bu yönde oylarını kullandılar.

SALONDAN NOTLAR:

Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nu partililer doldurdu. Kongrede heyecan doruk noktasında. Kongre salonunda adaylar Deniz Yücel, Ezgi Deniz Urunga ve Cüneyt Oğuz’un fotoğrafları yer alıyor.

DENİZ YÜCEL SALONA GELDİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongre salonuna geldi. CHP’li Deniz Yücel'in kalabalık bir grupla gelmesi dikkat çekti. Kongrede yeniden aday olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in salona gelmesi sırasında” Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı atıldı.

DENİZ YÜCEL'DEN AÇILIŞ KONUŞMASI

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongrenin açılış konuşmasını yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongrenin açılış konuşmasında iktidara giden kadroları seçeceklerini belirterek: “Geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan çığ faciasında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da saygıyla anıyorum. Elazığ’daki depremde yüz yıllar önce yapılan yapılar hasar görmedi. Fakat yeni yapılan binalar yıkıldı. Çünkü denetim denen bir şey yok. Deprem vergileriyle duble yol yaptılar. Ortada bir Japonya örneği bulunmaktadır. Orada daha büyük depremler oluyor fakat can kaybı daha az. Ülkeyi yönetenlerin bu yüzden aklı ve bilimi kendini kendilerine rehber edinmeleri şart. Bir arsızlık var. Hükümete yakın bir şirket Kızılay’a bir bağış yaptı. Neden peki? Çünkü Ensar Vakfı’na aktarılması için. Kızılay üzerinden aktarılınca vergi ödemekten kurtuldular. Türkçesi vergi kaçırmadır bunun. Kızılay üzerinden bağış yapılmasaydı para devletin kasasına gidecekti. Kaybeden maalesef halk oldu. Demokratik bir ülkede bu olay hükümeti düşürür. Bu Ensar Vakfı’nda çocuklar istismara uğradı. Bu Ensar Vakfı’nın arazilerine acele kamulaştırılma yapılırken el konulmadı. Fakat DİSK’in ve sıradan insanların arazilerine el konuldu. İnsanların atadan ve deden kalma arazilerine el konuldu. Acele kamulaştırma sadece yurt savunması durumunda yapılabilir. Bu olay halkın çıkarlarına uygun değildir. Cumhurbaşkanı kişilerin ve sermayenin değil halkın çıkarına hizmet etmelidir. Her kamulaştırmada olması gereken kamu yararı nerede şimdi? Biz vatandaşın bir karış toprağını yandaş sermaye gruplarına yedirmeyeceğiz. Türkiye’de bugün çok büyük bir kriz bulunmaktadır. AKP iktidarı dış politikada mezhepçilik yapıyor. Bu yüzden bütün komşularımızda sorunlarımız var. Bu gidişe dur demek bizim görevimiz. Bu gidişe dur demek vatanını ve milletini seven herkesin görevi. CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları emperyalizme karşı mücadele ettiler. Bizlerde onlar gibi demokratik ve çağdaş bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Martın sonu Bahar olsun dedik ve Martın sonunda Baharı getirdik. İzmir’de Tunç Soyer ile yüzde 58 oyla seçim kazandık. İzmir’de belediye sayımızı 24’e çıkardık. 1 ilçede de ittifak olarak kazandık. 25 sene sonra Ankara ve İstanbul’u kazandık. Bu başarıda hepimizin payı var. Bu başarı da elbette ki Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da büyük bir payı var. Bugün CHP’yi iktidara taşıyacak olan kadroları seçiyoruz. Bu süreçte yeni seçilen ilçe başkanlarımızı ve yöneticilerimizi kutluyorum. CHP bugün tüm kadrolarıyla Türkiye’yi yönetmeye hazırdır. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye için kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"ÇARŞAF LİSTE BİZİ BİRLEŞTİRİR"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır çarşaf listeyle kongrenin düzenlenmesi gerektiğini belirterek: "Farkındaysanız ilk kez bir konuda hem fikiriz. CHP olarak iktidar olacağımız konusunda hem fikiriz. Yıllarca partiye emek veren arkadaşlarımız yönetimde yer almak istiyorlar. Bugüne kadar 37 yıldır siyasetteyim. Bir kardeşiniz olarak diyorum ki çarşaf liste birleştirir, blok liste ise ayrıştırır. Blok listenin en fazla zararı seçilecek il başkanına olur. Listelerde yer bulabilecek arkadaşlarımızın sayısı azalacak. Bırakın insanlar örgütün kantarına çıksınlar. Biz bu kongreden birleşecek çıkağız ve yandaş medyaya malzeme vermeyeceğiz. Bu yüzden kongremizde çarşaf liste olması lazım" dedi.

"BİRBİRİMİZE SARILMAK ZORUNDAYIZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer konuşmasında sosyal demokrasi vurgusu yaparak: "Bugün mazbatayı aldıktan sonra 10 ay oldu. Buca Metrosu için tarihi adımı atıyoruz. Bu İzmir’in en büyük yatırımı olacak. Aslında bu proje Buca’da hayatı dönüştürecek. İzmir’i demirağlarla örmek istiyoruz. Körfezimiz de temizleyeceğiz. Daha birçok projemiz var. 2 ay sonra zaten 1. yılımızı değerlendireceğiz. Hepinizin gurur duyacağı bir İzmir yaratmak istiyoruz. Yerel seçimleri kazanmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm CHP örgütüne huzurunuzda teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük değeri Cumhuriyet’tir. Bizi cahillikten koruyan en büyük değer Cumhuriyet’tir. Demokrasi karşıtı bir tutum milyonların bir kişinin hakimeyetine bırakılmasıdır. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak zorundayız. Cumhuriyet’i koruma mücadelesine sahip çıkmaktan başka bir çaremiz yok. Popülizme, baskıya ve faşizme direnmeden Cumhuriyet’i koruyamayız. Bu mücadelenin pusulası ise sosyal demokrasidir. Ben adaletsizlikerden hoşnut olmadığım için sosyal demokrasi ile tanıştım. Sosyal demokrasi kapsayıcı ve evrensel bir düşüncedir. Adil, şeffaf ve insanlardan yana bir düzen ortaya koymalıyız. Biz yerel yöneticiler olarak sosyal demokrasinin ilkelerini uygulamak zorundayız. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabiliriz. Cehenneme sürüklenmek istenen güzel ülkemizi cennete çevirmek bizim elimizde. Her gün savaş çığlıklarının yükselmekte olduğu ve insanların işsizlikten intihar ettiği ülkede çözüm elbette sosyal demokrat belediyelerdir. Bu mücadelenin öncüleri de sizlersiniz. Bu mücadelenin öncülüğü İzmir’e düşüyor. Artık aramızdaki ayrılıkları kenara bırakmalıyız. Birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Bugün kurultaydan çıkacak olan yeni il başkanımıza şimdiden başarılar sunuyorum” dedi.

"BU DÜZEN DEĞİŞMELİDİR"

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke sömürü düzenine karşı çıkacaklarını belirterek: “Biz CHP’liler Cumhuriyet devrimlerinin neferiyiz. İzmir Cumhuriyet’in kalesidir. Bütün dünyada ağır bir düzen krizi bulunmaktadır. Bizde bu krizi dayanışma ağıyla aşmak zorundayız. TBMM’de sizlerin temsilcisi olarak emeğin hakkını savunmaya devam edeceğim. AKP iktidarı çok büyük bir yıkım yarattı. Bizim bu duruma karşı bir iddia koymamız lazım. Bizim iddiamız laikten, eşitlikten ve emekten yana olmak zorundadır. Tek adam düzeni bizi korumasız bıraktı. Saray rejimi sosyal devleti yıktığı için bugün insanlar işsizlik ve yoksulluk ile boğuşuyor. Bizler tekrar sosyal devleti yaratmak zorundayız. Bizler artık bunların anlayışını değiştirmek zorundayız. Bu ülkeyi bir arada tutan bütün şeyleri saray rejimi bilerek yıkıyor. Bizim sadece iktidarı değil bu bozuk düzeni de değiştirmemiz gerekiyor. Artık demokrasinin ve emeğin egemen olduğu yeni bir düzen kurmak zorundayız. Bu düzen sermaye düzenindir. Bu yüzden emek büyük bir baskı altında. Bizler bu düzenin yerine Cumhuriyet’in değerlerini ve sosyal demokrasiyi koymalıyız. Bu kongremizde bu adımlara vesile olmalıdır” dedi.



İl Başkanı Deniz Yücel salona alkışlar ve sloganlarla giriş yaptı. Eşi Gönenç Bilgen ile tüm salonu turlayan Yücel, tek tek hoş geldiniz dedikten sonra protokoldeki yerini aldı. Yücel salona girişinde arkasında partili gençler dışında Konak, Çiğli, Gaziemir ve Urla ilçe başkanlarının da yer alması dikkat çekti.

Salona erkeden gelen ve protokoldeki yerini alan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile sohbet etti.

Geçtiğimiz dönemlerde parti içi yarışlarda karşı karşıya gelen Tuncay Özkan ile Aziz Kocaoğlu’nun kongrede selamlaşması dikkat çekti.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Deniz Yücel, partilileri selamlarken, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kongre öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Başkanı Deniz Yücel ve eşi birlikte poz verdi.