Reklam

CHP İzmir'in yeni gençlik kolu başkanı belli oldu

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda yeni başkanı Burak Kotan oldu. Kotan 151 delegenin oyuylu başkan seçilirken rakibi Mert Anıl Akgül 143 oyda kaldı.

CHP İzmir'in yeni gençlik kolu başkanı belli oldu

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda yeni başkanı Burak Kotan oldu. Kotan 151 delegenin oyuylu başkan seçilirken rakibi Mert Anıl Akgül 143 oyda kaldı.

CHP İzmir'in yeni gençlik kolu başkanı belli oldu
29 Ağustos 2020 - 22:28

Pandemi sebebiyle ertelenen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi, bugün Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda gerçekleştirildi.

Kongrede yeterli imzayı toplayan Burak Kotan ve Mert Anıl Akgül delegelerin kantarına çıktı. Yapılan oylamada beyaz liste ile seçime giren Burak Kotan 151 delegenin oyuyla seçimi aldı. Mert Anıl Akgül ise 143 oyda kaldı.

KONGREDE NELER YAŞANDI?
Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi üyesi Devrim Barış Çelik, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, il başkan yardımcıları ile CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam katıldı.Divan Başkanı ise Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu. Kongreye katılımın düşük olması ise dikkat çekti.

ENGİN: BİRDEN FAZLA ADAYIN OLMASI NORMAL
CHP Gençlik İl Başkanlığı Kongresinde Divan Başkanı seçilen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Engin birden çok adayın olmasını normal karşıladıklarını söyledi. Engin, “Pandemi koşullarında daa büyük alanlarda biraz mesafe ile maskelerimiz takarak yapmak zorundayız. Siyaseten bu süreci tamamlamak zorundayız. Gençlik ollarını çok demokratik bir şekilde yapan bir partiyiz. Bu sürecin parti içi demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum. 2012-2015 de il başkanlığı yaptım. Burada birçok kardeşlerimiz için birer genç olarak bizden sorumlulukları üstlenmek için yola çıktıklarını görmek hepimize gurur veriyor. O yıllarda çocuk denecek yaşta olan arkadaşlarımızın şimdi partimizde görev almak için centilmence mücadele ettiğini görüyoruz. İzmir bu konuda öncü olan şehirlerimizde. Daha önce yapmamız gereken bir kongreydi ancak içinde bulunduğumuz bu durum süreci buraya kadar getirdi. Birden fazla adayın olmasını ise hepimiz normal karşılıyoruz. Demokrasi bu sürece kadar icar edilmiş en iyi rejim ancak uygulanması da en zor rejimdir. Bu çerçevede bu kongremizi yapmamız lazım. İki adayımıza da başarılar diliyorum. Ozan arkadaşımızda jenerasyon gereği görevi yeniş bir arkadaşımıza devredecek. Buradan çıktığımızda el ele kol kola, yeni bir sorumluluğunun beklediğini bilinmesi gerekiyor. Buradan çıktıktan sonra hep beraber bu mücadelenin içerisinde olacağız. Büyük demokrasi ittifakına sahip çıkmamız lazım. Sadece CHP’ye oy veren üyeler değil, itibarlı ve kardeşçe bir ülke isteyen herkesle birleşmemiz lazım” diye konuştu.

İL BAŞKANI YÜCEL: GENÇLİK KOLLARI İLE GELECEĞİ BİRLİKTE KURACAĞIZ
Kongrede konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre yarışındaki iki adaya başara dileklerinde bulundu. Yücel konuşmasında şunları söyledi:

Ben şuna tüm kalbimle inanıyorum; Atamızın ülkemizi emanet ettiği siz gençlerimiz, hem bu ülkenin birer evladı olarak, hem de CHP'nin birer neferi olarak bu emanete canınız pahasına sahip çıkacak cumhuriyetçiler ve devrimcilersiniz. Şunu çok iyi idrak etmek lazım; Bu kongre sadece il gençlik kollarımızın yönetim kademelerinin seçileceği değil, CHP'yi iktidara taşıyacak ve CHP iktidarında bu ülkeyi yönetecek kadroların seçileceği bir kongredir. Atıldığınız her işte, çıktığınız her yolda, vereceğiniz her mücadelede başarılı olacağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Neden biliyor musunuz? Birileri kendi gelecekleri için, koltuk kapmak için her türlü ahlaksızlığı yaparken, pandemi sürecinde ev ev, sokak sokak dayanışmayı örgütleyen gençler burada. Birileri; televizyon ekranlarından "Kemalistleri ortadan kaldırmak için FETÖ'yle kol kola yürüdüklerini” itiraf ederken; Çiftçiye destek olmak için Kemalpaşa'da kiraz hasadı yapan, emekçileri mücadelelerinde yalnız bırakmayan, üniversite mezunu olmasına rağmen, sistemin işsiz bıraktıklarını, atanamayan öğretmenleri savunan gençler burada. Birileri her türlü eleştiriye karşı, muhalefete karşı, her türlü demokratik tutum ve tavıra karşı sosyal medya holiganlığı ve trol örgütlenmesi yaparken; Saray rejiminin baskılarına ve sansürlerine rağmen bir dislike mesajıyla binlere, milyonlara umut olan gençler burada. Daha kimler yok ki aramızda... İlk kurşunu atarak ölümsüzlüğe erişen genç Hasan Tahsinler burada! Çanakkale içinde 15 yaşında vurulan kahraman Mehmetler, Kurtuluş Savaşı'nda bir bahar günü Akhisar'da şehit düşen 20 yaşındaki Gördesli Makbule'ler burada. Gezi'de gülüşü 19 yaşında kalan Ali İsmailler, yaşı büyütülerek darağacına yollanan Erdal Eren'ler ve son nefesinde ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’ diye haykıran Deniz Gezmiş'ler burada. Ve daha genç bir subayken, boğazda işgal kuvvetlerinin savaş gemilerini görüp ağlayan yaveri Cevat Abbas'a "Ağlama çocuk, geldikleri gibi giderler” diyen Mustafa Kemal'ler burada! O yüzden değerli arkadaşlarım; Sizlere güveniyoruz. Atatürk gençliğine, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarına güveniyoruz ve inanıyoruz. Geleceği siz kuracaksınız, geleceği birlikte kuracağız.

"30 AĞUSTOS'U ENGELEMENİN PEŞİNDELER"
İktidara yüklenen Yücel, "Bu alada bulunan herkes, AKP iktidarının 20 yıldır ülkemizde yarattığı tahribatları biliyor. AKP iktidara geldiğinde 1 dolar 1 lira 40 kuruş, şu anda 1 dolar 7 lira 35 kuruş. AKP iktidara geldiğinde asgari ücret 184 lira, çeyrek altın 32 lira, asgari ücretle 6 tane çeyrek altın alınabiliyordu. Şu anda asgari ücret 2.324 lira, çeyrek altın 750 lira, asgari ücretle 3 tane çeyrek altın alınıyor. Tarımın, çiftçinin, üreticinin hali içler acısı. Yıllardır uyguladıkları ithalata dayalı bir tarım politikasıyla, çiftçiye ve üreticiye adeta yaşam hakkı tanımayan bir iktidar var. AKP iktidarında ekonomik anlamda her yıl daha da yoksullaşıyoruz. Özgür düşünen, demokrasiyi, cumhuriyeti yüceltmek için çabalayan aydınlarımızı, gazetecilerimizi, akademisyenlerimizi susturmak için her türlü yolu deneyen bir iktidar var. Kadına uygulanan şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan, kadına sahip çıkan, şiddete karşı duran "İstanbul Sözleşmesini” iptal etmek için nabız yoklayan, fırsat kollayan bir iktidar var. Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bugün özgür ve bağımsız bir şekilde, kimsenin boyunduruğu altında olmadan yaşayabiliyorsak, bunu 30 Ağustos'ta bize zaferi getiren Mustafa Kemal Atatürk ve büyük taarruzda, İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da canını veren şehitlerimize borçluyuz. Ve bugün bu iktidar 30 Ağustos kutlamalarını engelleme peşinde. İşte bizler ülkemizin bu sorunlarını çözmek için büyük bir mücadele veriyoruz" dedi.

Farklı siyasi düşüncelerle demokrasi temelinde ortak ittifak yapılabileceğini belirten Yücel, Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, çağdaş, çoğulcu bir demokrasi anlayışını hayata geçirmek zorundayız. Bunun için, bu gidişattan rahatsız olan, vatanını seven, milletini seven, ülkesi, devleti, bayrağı için canını vermeye hazır olan tüm kesimleri kucaklayacağız. Bendensin, değilsin, ondansın, geçmişte şu partideydin gibi ötekileştiren dışlayan ayrıştıran kutuplaştıran vermeyeceğiz. 31 Mart başarısı bu anlayışla geldi. 31 Mart başarısı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimlerini kucaklayan siyaset anlayışının sonucudur. Biz ne dedik; ‘Biz ittifakı sandıkta yapacağız’ dedik. O halde biz sandıkta bu ittifakı yapabiliyorsak, CHP'li olmayan belli konularda farklı düşünen ama demokrasiyi önceleyen, toplumsal barışı önceleyen, insan haklarını önceleyen, ekonomik krizin, işsizlik sorunun çözülmesini isteyen farklı siyasi partilerle bir araya gelebiliyorsak, kendi içimizde de bu birlikteliği sağlamamız gerekiyor" dedi.

Gençlik Kolları eski yönetimine teşekkürlerini ileten Başkan Yüce, "Bugün burada bu görevlere talip olan arkadaşlarımızın birini diğerine tercih etmemiz, birini diğerinden üstün görmemiz asla ve asla söz konusu değildir. Ben her üç arkadaşımızın da bu görevi layıkıyla, hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Yaklaşık 2,5 senedir birlikte çalıştık. İl gençlik Kolları başkanımız Ozan Uyan bugün aday değil. Görevi başka bir arkadaşımıza devredecek. Ozan Uyan'a ve Yönetim kurulu üyelerine yaptıkları çalışmalardan, verdikleri emekten ve mücadeleden dolayı şahsım adına ve partimiz adına teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Kongrede aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kongremiz partimize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

KOTAN: KENDİ ÖZGÜR İRADEMLE ADAY OLDUM
Konuşmaların tamamlanmasının ardından sıra CHP İzmir Gençlik Kolları Genel Başkan adaylarına söz verildi. Kura çekimi sonrası ilk konuşmayı, Gençlik Kolları Başkan adayı Burak Kotan yaptı. Kotan seçimden sonra tüm ilçe başkanlarını ziyaret edeceklerini söyledi. Kotan “Ne konuşursak konuşalım polemik olabilir. Hüseyin arkadaşımıza ben ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. Bir hatamız olduysa af olsun. Ben kimsenin adayı değilim kendi özgür irademle aday oldum. Tanışmadığımız arkadaşlarımızla seçimden sonra tanışırız. Herkese teşekkür ediyorum”

AKGÜL SİTEM ETTİ
Konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkan adayı Mert Anıl Akgün, delegelerin işlerinden atılma korkusu yaşamaması gerektiğini söyledi. Akgün “Yaklaşık 7-8 aydır alanda kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Benle birlikte alanda mücadele eden Cevat kardeşimde büyük bir mücadele verdi. Biz bu yol kendimizi anlatmak gençliği bir adım öne çıkarmak için çıktık. Gençliği iktidar yürüyüşüne nasıl gideceğimizi konuşmamız lazımdı. Ancak biz hazurun listesini de buraya gelince gördük. GeNçlik Kolları başkanımız 1 haftadır telefonları açmadı. Arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Burada aday olan Burak kardeşim de sahsında iyi bir arkadaşımdır. Bütün aday arkadaşlarımızda iyidir ancak delege arkadaşlarımız belediye başkan vekilleri tarafından birebir aranarak işlerle tehdit edilecek kadar siyaset geldi. Adaleti sağlamaya çalışan büyüklerimize de teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızda burada özgür iradeleri ile sandığa gidecektir. Kendimizi örgüte emanet ediyoruz. Hiçbir arkadaşımızı işlerinden atacak belediye başkanlarımız yok. Tunç başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Adının kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Başkanımızın bir arkadaşa oy attı diye kimseyi işinden etmeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Adayların listeleri şu şekilde:

İKİ İSİM ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Mevcut başkan Ozan Uyan’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından İl Eski Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül, CHP Gençlik Kolları İl Hukuk Komisyonu Başkanı Burak Kotan, CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım ve CHP Bayraklı Üyesi Cevat Eren Aslan adaylığını açıklamıştı.

Uygar Yıldırım, yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini açıkladI. Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada " CHP İzmir neferlerinin tekrardan parti tüzüğünü ve Nutuk'u okumaları; bugünkü kirliliğin bir daha yaşanmamasının önünü açacaktır. İzmirdeki feodal beylerin gölgesi ve baskısı altında, kirli pazarlıkların yapıldığı bir seçimde bulunmayıp, seçime katılmama kararını aldım. YENİLDİM. Tüm dostlara sevgi ve selamlarımla" dedi.

ASLAN, BURAK KOTAN LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
Cevdet Eren Aslan'ın ise Burak Kotan lehine adaylıktan çekildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aslan, “Ülkemizin gün geçtikçe karanlığa sürüklendiği, genç işsiz sayısının rekor seviyesine ulaştığı, üniversite diplomasının ya da diplomasızlığın bir anlam ifade etmediği, İstanbul Sözleşmesinin tartışılıp, türkülerden korkulduğu bu girdabı yırtmak için tarihsel bir fırsatın eşiğindeyiz. Bizler partimizin mutfağı olan gençlik örgütünde yetişmiş, Cumhuriyet değerlerine, demokratik Türkiye idealine ve adalete inanmış gençler olarak, kaosun ancak birliktelikle yok edileceğinin inancındayız. Tüm bu nedenler ışığında; Daha güçlü bir gençlik ve genel iktidar hedefimiz için Av. Burak Kotan ile birleşme kararı almış bulunmaktayız. 1 yıla yakın süredir omzuma omuz olan, yanlarında yürümekten onur duyduğum yoldaşlarıma destekleri için çok teşekkür ederim. Önemli olan kişilerin değil, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır. İzmir'de yanan bu çoban ateşi tüm ülkemizi aydınlatacaktır” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum