Reklam

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Derya Tüzen Kimdir?

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Derya Tüzen Kimdir?

CHP Urla Belediye Başkan Aday Adayı Derya Tüzen Kimdir?
30 Ekim 2018 - 10:49

Gazetem İzmir – Urla ilçesinde CHP'den belediye başkan aday adaylığını açıkladığı günden itibaren ilçe genelinde heyecan yaratan Yerel Yönetimler Uzmanı Derya Tüzen’i tanıyalım…
Dopdolu CV’si ve bugüne kadar aldığı tüm görevleri başarıyla bitirmesiyle tanınan, yoğun temposuna rağmen sosyal sorumluluk projelerinde de başarılı işlere imza atan Tüzen Urla’da en güçlü adayların başında gelen isim…
Eşi ve benzerine rastlamanın zor olan CV ile Urla Belediye Başkan aday adayı Derya Tüzen’i tanıyalım…

DERYA TÜZEN
[email protected]
0 506 627 13 88
Doğum Yeri, Tarihi: İZMİR, 24 /04 /1971

EĞİTİM:
1989- İzmir İnönü Lisesi / MATEMATİK
1997- İzmir Dokuz Eylül Üni. / İ.İ.B.F- İKTİSAT - Lisans / Mezun
2012- Anadolu Üni. /AÖF- YEREL YÖNETİMLER - Ön Lisans / Mezun
2016- Anadolu Üni /AÖF- ULUSLARARASI İLİŞKİLER - Lisans / Mezun
2017- Anadolu Üni. / AÖF SOSYOLOJİ - Lisans / Öğr.

İŞ/DENEYİM

**EĞİTİM (1997-2018) Kurucu, Müdür, Eğitim Yöneticisi, Eğitmen, Danışman…

*2013- Devam Ediyor / PRIME DANIŞMANLIK A.Ş.

30 Mart 2014 Yerel Yönetim Seçimleriyle birlikte değişen Belediyecilik hizmet alanları ve yapısıyla ilgili verimlilik esaslarında oluşabilecek olumsuz durumu gören bir yerel yönetim uzmanı olarak, mevcut durumun yarattığı artı değerde azalma olmadan sürdürülebilir çevre, büyüme ve kalkınma için gerekli gördüğüm düzenlemelerin ve eğitimlerin, seçilmiş ve kadrolu yerel yöneticilere uygulanması için bir özel kurum kurdum.

6360 ve 5018 Sayılı yasalar ile belediyecilik kavramının hizmet alanı ve şeklinin değişmesine; hesap verilebilirlik, tedarik gibi bir ticari işletme yapısının da eklenmesiyle, mal ve hizmet yelpazesinin artarak, köylere kadar alanı genişleyen yeni büyükşehirlerin / bütünşehirlerin personel eğitimi ve danışmanlığı, kentsel dönüşüm, ulaşım master planları, tarım ve su ile çevrenin korunması ile etkin kullanımına yönelik makro planlanların hazırlanması ve uygulanmasına yönelik geniş bir düzlemde danışmanlık yapan PRIME A.Ş. Kurucusu ve Yönetim kurulu Başkanı olarak yaklaşık on ayrı ilde hizmet vermekteyiz.

Belediye Başkanlarına Danışmanlık, Daire Bşk. Eğitimi, 2000’den fazla çalışan personel ve farklı branşların teknik konularda ve kişisel gelişim yönünden eğitimi, gelişim takibi, denetimi. Kentsel dönüşüm uygunluk raporları hazırlama. Mevcut Durum Analizi yaparak, AB, TKDK ve diğer benzer fonlardan kredi ve hibe karşılığı makro projeler hazırlama ve uygulama, kurumsallaşma alt yapısını kurma. Proje seçimi, hazırlanması, uygulama...

*Yaklaşık 7000 saat fiili öğretmenlik, soru ve kaynak hazırlığı yaptığım dersler:

1-İktisada Giriş/ Temel İktisat (Mikro-Makro), 2-İktisat Teorisi, 3-Kamu Ekonomisi,
4-Yerel Yönetimler, 5-Devlet Bütçesi, 6-Uluslararası İktisat, 7-Çalışma Ekonomisi,
8-Dünya Ekonomisi, 9-Türkiye Ekonomisi, 10-İktisadi Kalkınma ve Büyüme,
11-Para Teorileri ve Politikaları, 12- Maliye Politikası, 13-Kamu Maliyesi, 14- Girişimcilik, 15- Uluslararası Mali İlişkiler, 16-Stratejik Yönetim, 17- Dış Ticarete Giriş 18- Farkındalık
-Yukarıda belirtilen derslerde KPSS ve AÖF, Müfettişlik, Bankacılık, Kaymakamlık, Savcı, Hakimlik vb. Sınavlara hazırlık derslerinde öğretmenlik. Sınavlara hazırlık yardımcı kaynak kitapları, sınav denemeleri, soru bankaları hazırlanması, denetlenmesi, editörlük. 19- Kişisel gelişim başlıklarının ( Zaman Yönetimi, Vizyon, Misyon, Liderlik, Kurum Kültürü, Stres Yönetimi, Etkili İletişim Becerileri, Zor İnsanlarla İletişim ve Başa Çıkma Teknikleri, Öfke, Öfke Yönetimi ve Öfkenin Kontrolü, İkna Etme Yöntemleri ve İkna Teknikleri vb.) 100 ile 1000 kişi arasında değişen sayılarda, farklı meslek gruplarına, iş ve yaşam koşulları farklılıklarına göre; gruba özel olarak seminerlerin hazırlanması ve uygulanması. 20-Ekonominin toplumca anlaşılabilme düzeyinde seminerler hazırlama ve sunma. 21- Öğretmen eğitimi, motivasyon çalışmaları ve teftişi. 22- Yaşam Koçluğu…

**GENEL HİZMET PORTFÖYÜM:
Bu güne kadar 50 kadar birbirinden bağımsız KOBİ’nin, A’dan Z’ ye anahtar teslim; yer seçiminden, mal ve hizmet satış ve lojistik hizmetlerine kadar tüm sisteminin kurulumu ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilmiştir.
Halen Devam Eden Hizmetlerim;
*Personele sosyal ve psikolojik destek programları, farkındalık ve kuruma bağlılık vizyon ve misyon eğitimlerimi her kurum için ayrı hazırlayıp bizzat uygulama ve içselleştirilmesini takip ve denetimini yapmaktayım.
*17 yıldır, M.E.B. Onaylı Eğitimci olarak yukarıda belirtilen derslerde çeşitli kurumlarda görevler aldım.
*Kurs Programı Hazırlamanın Esasları; Eğitim Planlaması ve Uygulanması
*İnsan Kaynağını Araştırma ve Geliştirme
*Stratejik yönetim ve pazarlama
*Ürün çeşitlemesi, Pazar yaratma ve Piyasa geliştirme
*Kurumsal Yapılanma ve Gelişme
*Verimlilik ve Altyapı Geliştirme,
*Kriz Yönetimi, Zor Durum Analizi ve Krizleri fırsata Dönüştürme Yönetimi
*Performans Değerlendirme ve Performans Artırma Yönetimi
*Yönetimin Sürekli Geliştirilmesi, Liderlik
*Zaman Yönetimi – Toplantı Yönetimi
*Maliyet kontrolü, Kâr ve Verimliliğin Arttırılması
*Stratejik Planlama, Piyasa Liderliği Yöntemleri ve Rekabet Stratejisi Oluşturmak
*Kariyer Danışmanlığı

**Yukarıdaki başlıklarda, kurumlar ve personele göre özel eğitim seminerleri hazırlamakta ve sunmaktayım.

* 1997-2017 Eğitim - Öğretim Kariyer Çalışmalarım;
* 2010-2011 / Karacan Akademi Kursları
(İzmir’de 5, Türkiye geneli 45 Şube – 1000 Personel)
Görev Tanımı: Kurum Müfettişi;
-Eğitim yöneticisi ve halkla ilişkiler personeli geliştirme seminerleri hazırlama ve uygulama,
-Ruhsatsız şubelerin açılış onayı ve devir edilen tüm şubelerin yasal yapılandırması,
-İktisat Grubu Öğretmenliği ve yardımcı kaynak, sınav ve soru hazırlanması.
-Türkiye' de ilk ve tek, özel bir eğitim kurumu, iki yıl süre ile iç denetçi çalıştırarak stratejik araştırma ve geliştirme raporları hazırlattı. Tüm çalışmalar tarafımdan gerçekleştirildi.
- Personele kriz döneminde motivasyon kazandıran özel seminerler hazırlanması ve uygulama.

* 2003 -2010 / Deniz Yabancı Dil Kursu;

Görev Tanımı: Kurucu- Müdür;
-Türkiye' de ilk kez, sahibi olduğum merkez aracılığıyla fiilen devlet okullarına giren resmi M.E.B. onayıyla -yaklaşık 6.000 devlet okulunda okuyan öğrenciye- kolejlerde verilebilen yabancı dil ve sanat etkinliklerinin uygulamasını gerçekleştirdim.
* Ülkemizde fırsat eşitliği sağlamak konusunda bir devrimdir.
Mezuniyet töreninde, bir ilköğretim okulu, tüm 5. sınıflarında, 2'şer saatlik İngilizce tiyatro oyununu oynayabilmiştir. Bir yabancı dil kursunda açılan her türlü kurs hizmetleri gerçekleştirilmiş olup, halen devamı için talep vardır. Tekelci Rekabet piyasasında ürün çeşitlemesine en iyi örneklerden biridir.
*2009- 2010 / Rekortmen Dershaneleri;
Görev Tanımı: Genel Koordinatör;

-Marka yaratma, dershaneler zinciri oluşturma konusunda kurucuya rehberlik etme. Stratejik planlama tarafımdan yapılırken; binanın seçimi, tadilatı ve yönetmeliklere uygun hale getirilme ile başlayan süreç, konsepte uygun isim, reklam çalışmaları, broşür, fiyatlama gibi işletmenin ilk kararları, M.E.B. onayı, ruhsat alımı yapılarak İzmir' de ilk şube açılışı tamamlandı. Sürdürülebilir büyüme için ‘Kurucu – müdür’ eğitimi ve eğitim yönetimi ile ilgili personel eğitimi tamamlandı. İlk yıldan çok başarılı bir çıkış ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

*2001- 2002 / SMMM- İzmir TESMER -Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası - Staja Hazırlık Merkezi - İktisat Bölümü - Eğitimci. 3568 sayılı yasada defter tutma yetkisi verilen SMMM'ler için staja başlama hazırlık sınavı kurs hizmetleri verilecek binanın yer seçimi, açılış çalışmaları,

*1997- 2001 / Murat Dershaneleri / İktisat grubu öğretmenlik ve Soru ve kaynak hazırlama.

*2002- 2003 / Ceylan Dershaneleri / İktisat grubu Bölüm Başkanlığı, Ders programlarının hazırlanması. Reklam ve kayıt süreci Genel koordinatörlüğü. Öğretmenlik, Soru ve kaynak hazırlama.

*2007- 2011 / Royal Akademi E Ticaret Kursları /Dış Ticarete Giriş Dersleri Öğretmenlik. Kaynak ve soru kitapları hazırlama. M.E.B. Kurs açılışı, satış pazarlama, kayıt ve reklam çalışmaları

*SATIŞ-PAZARLAMA-HALKLA İLİŞKİLER İLE İLGİLİ İSTİHDAM;

*1989-1994 İşmik Ltd. Şti. Toptan Sıcak Satış, Perakende Mağazalara koordinasyon, sevkiyat, lojistik.
*1994-1995 Üni Metal - Adnan Menderes, Dış Hatlar Free Shop.
*1998-2001 yıllarında;
-Markiz Mobilya, Öztan Mobilya: Maliyet analizleri ve 5.000 m2 mağaza fizibilite, açılış, pazarlama ve personel eğitimi.
-Dilek İç Giyim A.Ş: Perakende sektörüne geçiş, perakende mağaza açılış, EGS Park Bornova Açılış, Mağaza Md.
-Aytenler Tekstil: Fabrika Üretim sonu “Barkod Sistemi” Kurulması, Toptan Sıcak Satış, Perakende Mağazalara koordinasyon, sevkiyat, lojistik.

*TV. PROGRAM YAPIM, SUNUM VE KÖŞE YAZARLIĞI;

*2011-2012 Gazetem Ege - Köşe Yazarı,
*2012-2013 Yenigün Gazetesi- Köşe Yazarı, Yenigün TV;
-İzmir Sofrası; Hafta da bir gün, gündem ağırlıklı siyaset. Dört sunucu.
-İzmir Konuşuyor; yapımcılığını kendime ait programımda, 2014-Yerel Yönetim Seçim Süreci ve Aday Adaylar ile canlı, güncel gelişmeleri tartışıyoruz.
-Kadın Deryası ; yine yapımcılığı kendime ait olan program, bir yıl boyunca her hafta canlı, gününü çoğunlukla evde geçiren kadının genel durumunu, kapı önü muhabbetlerine paralel bilinçlendirme ve siyaset, ekonomi, eğitim, kültür ağurlıklı gündemi takip etme amacıyla genellikle eğitimciler ve STK Başkanları konuk alınarak 100 'den fazla canlı Tv Programı hazırlık ve sunum. 500'den fazla makale ve köşe yazısı.

*2016-2017 Ege Tv- Sora Sora Programı yapım ve sunum

*Gazetem İzmir ve Yeni Van Gazeteleri Köşe Yazarı

*Eylül ayı ulusal yayına geçen Günaydın TV- Planlama, kurulum çalışmaları Ekim 2018’de tamamlanıp, Kasım 2018 canlı başlamak üzere Pr. Yapım ve sunum hazırlıklarım sürüyor.

*** Not Dergi Genel Yayın Yönetmeni

**SOSYAL HAYAT;

2015/ USAYİD;

( Uluslararası Stratejik Analiz Yönetişim İnovasyon Düşünce ) Derneği Kurucu Başkanı olarak hukuksal, kurumsal, demokratik, eşitlikçi, kalkınmış bir devlet olabilmemiz; örgütlü toplum oluşumu için kent soylu sürecin hızlı dönüşümü ve içselleştirilmesi konularında aktif çalışmaktayım.
*Sivil Toplum Örgütlerinde ve belediyelerde uygulanmak üzere, fırsat eşitsizliğini engellemek amaçlı ilköğretim 1. Kademe öğrencilerin, kişilik gelişimi hedefli temel yabancı dil ve sanat eğitimi projeleri hazırladım, uyguladım.
(6.000 öğrenciye başarı ile uygulandı).

*MAKEDONYA’DA 3,4,5,6 YAŞ GRUBU ÇOCUKLAR İÇİN;

2017 yılı Ağustos, Eylül aylarında, *Türkçe konuşma temelli okul öncesi eğitimi (hiç yok iken) yapılandırmak üzere Türkiye’de bir grup öğretmen için özel bir eğitim çalışması planladım ve başarıyla tamamlandı. Babamın doğum yeri olan Üsküp’te bugün Türkçe konuşma temelli okul öncesi öğretmeni istihdamı başladı.
*200 kadar ilköğretim yıl sonu etkinliği (İngilizce Tiyatro, Okuma Bayramı, Halk Oyunları Hazırlık ve Gösteri) tarafımdan koordine edilmiş, başarı ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmalar boyunca, ihtiyaç duyulan kıyafetleri, bizzat tasarladım ve ev kadınlarıyla üretim planı yaparak, atıl kapasite çalıştırıldı. Büyüme ve Kalkınmada çarpan etkisi yaratılmıştır.

E-ticaret yoluyla en büyük çarpana dönüştürülebilecek bu çalışmaları ŞİMDİ URLA’ DA kurgulamak istiyorum. Bu sistemde, asgari ücretle ev dışında çalışmanın alternatif fırsat maliyeti daha faydalıdır. Anne, evde üretken kadına dönüştürülecektir.
-Kıyafet tasarlamak ve bizzat dikmekten keyif alıyorum. Halen yeni yapılanmakta olan bir ev tekstil firmasının kurulum hizmetlerine danışmanlık ediyorum.

*LİSANSLI SPORCUYUM;

10 yıl Ligde voleybol oynadım. 1989 yılı, geleceğin yıldızları kadrosuna seçilen İzmir’den 6 kız oyuncudan biri oldum ve Yıldız Milli Takım hazırlık kampına katıldım. 12 yaş itibariyle takım arkadaşlarımla birlikte kazandığımız, her yıl ( 12 kez) İzmir 1. Liği ve Türkiye derecelerim var. 3 yıl, 9 Eylül Üniversitesi Voleybol Takımı Kaptanlığı yaptım. Spor yapmayı seviyorum. Spor sağlıktır.


*** "KINA YAKIN" isimli yazıp yönettiğim oyunum;

*27 Mart 2015 Tarihinde Hatay Büyükşehir Belediye Tiyatrosu oyuncuları ile

*9 Mart 2018 Tarihinde Kültürpark, Gençlik Tiyatrosunda ikinci kez sahnelendi.

-Kadına şiddet ve pedofili ile ilgili farkındalık çalışmalarımız ve İzmir’ de 3. Sunum hazırlıkları devam ediyor.

***200 Kadar şiirim var.

**81 ilde planlanan " Deniz Tüzen Sevgi Kökü Ormanları" ve "Yardım Kampanyası" ilk etabı 10.000 defne fidanı dikimi ile hayata geçti. İkinci etap "Yardım Kampanyası" ayağı ile izin aşamasında devam ediyor.

***2011-2014 yılları arasında. 1996 yılı URLA Doğulu Kızımın lösemi tedavisi için Ege Ü. Onkoloji Kliniğinde uzun, zor bir farkındalık süreci tamamladım.
-Türkiye'de ilik bankası ve onkoloji merkezleri kurulumu ve rantabl çalışması ile ilgili; Kanser ile ilgili yeni bilinçlendirme seminer ve diğer çabalarımız devam ediyor.
2014 Yılında Deniz’i kaybettik. Şimdi uygun görülürsem URLA’da doğmuş bütün çocukların annesi olmaya hazırım!


YORUMLAR

  • 0 Yorum