Reklam

DUALARLA UĞURLANDI

Karabağlar Belediyesi eski meclis üyesi İbrahim Özmen’e son görev

DUALARLA UĞURLANDI

Karabağlar Belediyesi eski meclis üyesi İbrahim Özmen’e son görev

DUALARLA UĞURLANDI
24 Aralık 2018 - 13:38

Karabağlar Belediyesi eski meclis üyesi, İnşaat Mühendisi İbrahim Özmen hayatını kaybetti. Bugün İlahiyat Fakültesi Camii öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından son yolculuğuna uğurlanan Özmen’in naaşı ilk olarak uzun süre görev yaptığı Karabağlar Belediyesi önüne getirilerek tören düzenlendi.

Yapımında kendisinin de imzası bulunan Belediye hizmet binasının önünde düzenlenen anma törenine, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm, Belediye Meclis üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, Karabağlar Belediyesi eski Meclis Başkan Vekili ve Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, CHP Konak eski ilçe başkanı ve Karabağlar Belediyesi eski meclis üyesi Uğur Yelekli’nin yanı sıra, geçmiş dönem ile mevcut görev yapan belediye meclis üyeleri, merhumun sevenleri ve belediye çalışanları katıldı.

Duaların okunduğu törende ilk olarak konuşma yapan Belediye Meclis üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, ilerici, yurtsever ve devrimci bir kardeşlerini kaybettiklerini ifade ederek, “Karabağlar Belediyesi’nde meclis üyesi olarak önemli görevler yapmış, İzmir’e ve İzmirlilere büyük katkıları olan bir arkadaşımızdı. Meclis üyeleri birliğimizin üyesi, gerçekten İzmir’i seven ve İzmirli tarafından sevilen bu ilerici, yurtsever ve devrimci kardeşimizi kaybettik, bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Onu hiçbir zaman unutmayacağız, Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun, ışıklar içinde yatsın” dedi.

“HİÇBİR ZAMAN SAYGI VE SEVGİSİNİ KAYBETMEDİ”

Ardından konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, “Bugün İzmir siyasal ve etnik yaşamında önemli görevler üstlenmiş, değerli bir kardeşimizi üzüntüsü yaşıyoruz. Ben kendisiyle bürokrat olarak birlikte çalıştım. Siyasal yaşam içerisinde de yer aldık. Hiçbir zaman saygısını ve sevgisini kaybetmeyen, saygı içerisinde ilişkilerini sürdüren değerli bir kardeşimizdi. Ona buradan Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. İyi bir arkadaşımızdı ve çok genç yaşta kaybettik. Umarız bu acılarımız hep azalır. Fakat önemli olan yaşamda iz bırakmaktır ve İbrahim arkadaşımız da geçmişinde Türkiye’nin ve İzmir’in gelişmesi adına her daim fedakârlık eden mücadele içerisinde bulunan bir arkadaşımızdı. Rahmetle ve minnetle onu yolcu edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun. Değerli ailesine de sabır ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK İYİ BİR YOL ARKADAŞIYDI”

Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm ise konuşmasında çok iyi bir yol arkadaşını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını vurgulayarak “İbrahim gerçekten devrimci doğru ve devrimci öldü. Yazık oldu bak, dostların ve seni sevenle burada İbrahim. Çok hizmet ettin biliyoruz. İzmir’de bir dönem ölesiye çalıştık ve bu binayı senin imzanla aldık. Şimdi ise bu binanın önünden uğurluyoruz. Rahmetler içerisinde yat. Ben kederli ailesine ve tüm dostları ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin ve nurlar içinde yatsın. Çok iyi bir kardeşimizdi ve çok iyi bir yol arkadaşıydı. Uğurlar olsun İbrahim, yolun açık olsun” dedi.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA OLAN BİR DOSTUMUZDU”

Son olarak konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, merhum Özmen’in her zaman hak ve özgürlüklerden yana olduğunu ve bir çok kez aynı masada işçiler daha rahat bir yaşam sürmeleri için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, “İbrahim hepimizin dostuydu ve hepimizin arkadaşıydı. Biraz önce başkanlarımın söylediği gibi çok iyi bir insandı. Ben kendisiyle Konak Belediyesi, Çiğli ve Karabağlar Belediyesi’nde birçok kez aynı masada işçi arkadaşlarımızın ekonomik, siyasi, sosyal haklarıyla ilgili bir çok kez sohbet ettik. Gerçekten emek dostuydu ve emekten barıştan, sendikal hak ve özgürlüklerden yana olan bir dostumuzdu. 2 ay öncede Paris işçilerinin bir belgeseli vardı. Kendisiyle orada uzun uzun sohbet ettik. Hatta orada şöyle bir ifadesi oldu; ‘Ya Beko gel Nazım Hikmet’in önünde bir hatıra fotoğrafı çektirelim’ dedim. Nazım Hikmet’i de çok severdi. Bende sizler gibi İbrahim kardeşimizin geçmişini çok iyi bilenlerden biriyim. Dost ve arkadaşlarımızda bunu zaten dile getirdi. Hem belediyede yapmış olduğu çalışmalarda hem de siyasal geçmişinde dik duran, dik bakan, çok koşan ve çok çalışan bir dostumuzdu. İbrahim2in sırası ve zamanı değildi ama yapacak bir şey yok. Ben öncelikle ailesi ve yakınlarına başınız sağolsun demek istiyorum. Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde uyusun” dedi.

Konuşmaların ardından omuzlarda taşınarak cenaze arabasına konulan merhum Özmen’in naaşı, son yolculuğuna uğurlanmak üzere İlahiyat Fakültesi Camii’ne gönderildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum