Reklam

Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Ege Denizi'nde av yasağının kendininkini ve 31 Ağustos'a kadar süreceğini belirten,yasağı kırılmayanlara 8 bin TL'den 200 bin TL'ye varan idari para cezalarının bakımını söyledi.

Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Ege Denizi'nde av yasağının kendininkini ve 31 Ağustos'a kadar süreceğini belirten,yasağı kırılmayanlara 8 bin TL'den 200 bin TL'ye varan idari para cezalarının bakımını söyledi.

Ege Denizi'nde av yasağı başlıyor
14 Nisan 2024 - 10:24

Su ürünleri üretimi açısından önemli bir potansiyele sahip Ege Denizi'nde av yasakları başlayacak. Yasak döneminde avcılık yapılmasının sürdürülebilir balıkçılığın faaliyet gösterdiği dönemde önemli olduğunu belirten İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, İzmir'i balıkçılık potansiyeliyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir'in Türkiye'deki en önemli deniz avcılığının yapılan modelinin biri olduğunu belirten Şahin, "Ege Denizi'nde pek çok balığın avlandığı, yıllık 5 bin tonluk çevre avcılık yapılan bir bölge. İzmir, avcılık ekipmanlarıyla ilgili de güçlü bir il. 1700 civarında geleneksel avcılık yapan Küçük teknemiz var. Yaklaşık 28 trol, 55 gırgır teknesiyle bu bölgede avcılık faaliyetlerini sürdürüyor" dedi.

'YASAK BÜYÜK TEKNELERİ KAPSIYOR'

Ege Denizi'nde av yasağının 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri ​​arasında dahil edilen yaklaşık 4,5 aylık süreyi kapsadığını ifade eden Şahin, "Bu kapsamda profesyonel anlamda yapılan büyük avcılık faaliyetlerini durduruyoruz. Özellikle kıyı avcılığı yaptığımız küçük teknelerdeki amatör avcılar için herhangi bir sorun yok. Yasak dönemde gırgır ve troller ava çıkamıyor" diye konuştu.

'REİS BEY TÜRKİYE'DEKİ KONTROL TEKNELERİNİN EN ÖNEMLİLERİNDEN'

Yasadışı avcılıkla mücadelenin sadece İzmir'de değil tüm Türkiye'de aralıksız devam ettiğini söyleyen Şahin, "İzmir'deki su ürünleri kontrol teknemiz 'Reis Bey' Türkiye'deki kontrol teknelerinin en önemlilerinden. Sadece kendi teknemizle değil birlikte geliyor Deniz Polisi, Sahil Güvenlik ve Diğer unsurların desteğiyle 24 saat denetim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Reis Bey dışında bir teknemiz daha var.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIK İÇİN YASAK DÖNEMLERE UYULMALI'

Cezaların yapılan faaliyetin sürdürülmesine göre devam ettiğini dile getiren Şahin, kısıtlamanın genişletildiği durumda 8 bin TL'den 200 bin TL'ye varan idari para cezalarının çalıştırıldığını belirtti. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması için yasak dönemlere uyulması aktaran Şahin, "Avcılık, yasak dönemler içinde izin verilen av araçlarıyla yapılsa bir sonraki nesle, seçmelere ve torunlarımıza bizim gördüğümüz balıkları görme şansı tanınacak. Eğer hoyrat bir avcılık yapılırsa bile balık türlerini zorlar. Bakanlık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Türkiye'nin dört bir tarafında uygun denetimler yapıyor. Mümkün olduğu kadar denetim performansımızı artırarak ve hizmetleri sağlayarak faaliyetlerimize devam ediyoruz" diye konuştu.

'YASAK DÖNEMİNDE ALAN OLMAZSA, TUTAN DA OLMAYACAK'

Yasaklı dönemlerde satış yapan noktalarda kıyı balıkçılığı çerçevesinde gelen toptan satışta herhangi bir sorun yaşanmadığını söyleyen Şahin, şunları söyledi:

"Satış durumu eğer doğru kontrol edebiliyorsak, avcılık kısmında gayri yasal şekilde yapılan avcılığın tarihinde geçmiş durumda. Bizim için tutan da şeytan da üyelerimiz. Yasak döneminde alan olmazsa, tutan da olmayacak. Tüketiciler hangi sezonda hangi balığın yenileceği, hangi balığın yasaklı olduğu dönemde Tüketiciler bu konuda bilgi sahibi olurlarsa, yasaklı balığın satılması öğrenilecekler. Onlar da bireysel tepkilerini göstererek bir sonraki nesil balıkların aktarılmasına katkı sağlayacaklar."(DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum