Reklam

ELLERİYLE TEMİZLEYİP, TELEFERİK MÜJDESİNİ TEKRARLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, beraberinde yüzlerce kişiyle birlikte Kadifekale'de çevre temizliği yaptı.

ELLERİYLE TEMİZLEYİP, TELEFERİK MÜJDESİNİ TEKRARLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, beraberinde yüzlerce kişiyle birlikte Kadifekale'de çevre temizliği yaptı.

ELLERİYLE TEMİZLEYİP, TELEFERİK MÜJDESİNİ TEKRARLADI
29 Haziran 2019 - 14:52

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin tarih ve turizm ekseninde gelişmesi için önem verdiği Kadifekale’de temizlik seferberliği başlattı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde temizlik çalışmalarına katılan Başkan Soyer’e Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Meclis üyesi Mehmet Şerif Demir, Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Erkek, Kadifekaleliler, muhtarlar ve İzmir’in dört bir yanından gelen vatandaşlar da destek verdi.

İzmir’in gözbebeği Kadifekale’yi kalkındırmak için başlatılacak çalışmalara ilişkin ipuçları da veren Başkan Soyer, bölgede oturan kadınları kendi mahallelerini temizlemek için belediyede istihdam edeceklerini, üretici pazarı kuracaklarını, kadınların evlerde yaptıkları midyeleri satacakları bir restoran açacaklarını müjdeledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in farklı dönemlerine ait kalıntılar taşıyan, kentin simgelerinden Kadifekale’nin gün yüzüne çıkması, turizm ve cazibe merkezi olması için planladığı projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kentte refahı büyütmek ve adil paylaştırmak hedefiyle yola çıkan Başkan Tunç Soyer’in ajandasında ilk sırada yer alan Kadifekale’de büyük değişim öncesi temizlik seferberliği başlatıldı.

Kale’deki 23 mahallede İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri önderliğinde sürekli yapılacak temizlik çalışmalarının startını Başkan Soyer verdi. Sabahın erken saatlerinde Kadifekale’ye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye ekipleri ile birlikte çöp topladı. Yer süpürme aracını kullanarak yerleri süpürdü.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlar sunulurken, Kadifekale halkı tarafından ise Başkan Soyer’e yeni pişirilmiş tandır ekmeği ve midye dolma ikram edildi.

ÖNCE TEMİZLİK, SONRA PROJE
Yapılan temizlik sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i evi olarak gördüklerini ve bu anlamda temiz tutmak için özel ilgi gösterdiklerini söyleyerek, ‘Önce temizlik, sonra proje’ vurgusu yaptı.

Soyer yaptığı açıklamasında, “Bugün Abdül Batur başkanımız, muhtarlarımız, bölge halkıyla ve belediye personelimiz ile birlikte Kadifekale’de bir temizliğe kalkıştık. Önce temizlik ondan sonra vizyon ve proje ama öncelikle temizlik diyoruz. Kadifekale’yi öncelikle temizliğiyle ortaya çıkartmak sonrasında ise İzmirliyle, Türkiye’yle ve Dünya’yla buluşturmak istiyoruz. O anlamda bugün ilk adımı atıyoruz. İzmir bizim evimiz… Onun için İzmir’in sokakları evimizin koridoru, İzmir’in parkları evimizin balkonu. O şekilde düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Evimizin içini nasıl tutuyorsak kentimizi de o şekilde temiz tutacağız. Kadifekale’den başlattık temizliğimizi ve tüm İzmir’i tertemiz ve pırıl pırıl yapmak istiyoruz. Burayı tertemiz yaptıktan sonra tüm İzmirlileri ve vatandaşlarımızı davet edeceğiz” dedi.

“KATLI OTOPARK YIKILIP, TELEFERİK YAPIMINA BAŞLAYACAĞIZ”
Yıllardır süre gelen Agora’dan Kadifekale’ye teleferik projesiyle ilgili olarak Çankaya’da bulunan katlı otoparkı yıkarak oradan başlayan bir teleferik projesini hayata geçirmek istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Soyer, bu anlamda Anıtlar Kurulu ile sorunlar yaşanabileceğini ve tüm İzmirlilerden destek beklediklerini söyledi.
Soyer açıklamasında, “Çankaya’da bulunan tarihi Agora’nın yanındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait katlı otoparkı yıkacağız ve o bölgeden Kadifekale’ye kadar teleferik projesini hayata geçireceğiz. Bu anlamda bizi en çok zorlayacak olan kurum Anıtlar Kurulu. Bu anlamda da tüm İzmirlilerden bu yanımızda durmalarını ve projeye destek vermelerini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“SOKAKLARIMIZI, ÇEVREMİZİ; EVİMİZ GİBİ TEMİZ TUTMALIYIZ"
Temizlik etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, "Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi temizlik ekiplerimiz ve gönüllü vatandaşlarımızla, Kadifekale'de el birliğiyle temizlik çalışması gerçekleştirdik. Sayın Tunç Soyer ile birlikte kollarımızı sıvayıp temizlik seferberliğine katıldık. Sokaklarımızı, çevremizi; evimiz gibi temiz tutmalıyız" şeklinde konuştu.

MUHTARLARDAN BAŞKAN SOYER’E TEŞEKKÜR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kadifekale’de başlattığı temizlik seferberliğinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Kosova Mahalle Muhtarı Reşit Gezginci, “50 yıldır burada yaşıyorum. Kadifekale bir mücevher. Amacımız İzmirliler’in buraya gelmeleri ve rahat rahat gezmeleri. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kadifekale ile ilgilenmesi bizim için çok anlamlı” diye konuştu.
Kadifekale Muhtarı Davut Tekin ise, “Kadifekale’de 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Burası İzmir’in kimliği, varlık nedeni. Kentin en güzel mekanlarından biri. Kadifekale’ye bu kadar duyarlı bir başkanımız olmasından dolayı çok sevinçliyiz. Başkanımız sayesinde Kadifekale çok güzel olacak ve yeniden evrensel kimliğine kavuşacak” dedi.

ERKEK SORDU, SOYER CEVAPLADI
Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, etkinlik sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Kadifekale’yle ilgili sorular sordu. Erkek’in sorularına Soyer, samimiyet ve kararlılıkla cevap verdi.


Salih Erkek: Başkanım, Kadifekale’den Agora’ya teleferik projesini uygulamaya geçirecek misiniz?
Tunç Soyer: Kesinlikle Kadifekale’den Agora’ya teleferik projesi hayata geçecek. Çankaya’da bulunan kapalı otopark yıkılarak oradan Kadifekale’ye kadar bir teleferik yapacağız.

Salih Erkek: Atıl durumda olan top sahasını tekrar gençlerimize kazandıracak mısınız?
Tunç Soyer: Evet. Gençlerimiz zamanlarını top oynayarak spor yaparak geçirecek. Bu sayede kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamış olacağız.

Salih Erkek: Başkanım, Kadifekale’den Karabağlar Uzundere TOKİ evlerine taşınan ve şu an kalede yaşayan vatandaşların mağduriyeti var. Bu mağduriyeti giderecek misiniz?
Tunç Soyer: Salih Bey bu önemli konuyla ilgili vatandaşlarımız ile toplantı düzenleyelim. Kanunlar çerçevesinde mağduriyetlerini gidermeye çalışacağım.

Salih Erkek: Başkanım, midye ve tandır ekmeği ile ilgili düşüncelerinizi alabilir?
Tunç Soyer: Bu ilkel yapıyı kaldırıp yerine modern tandırlar yapacağız. Hanımlar hijyen içerisinde ekmeklerini yaparak satıp geçimlerini sağlayacaklar. Kadifekale’nin sokaklarını bu bölgede oturan vatandaşlarımız süpürecek. Kadınlarımızı işe alacağız. Ayrıca bir midye restoranı açıp yine kadınlarımızın restoranda yaptıkları midyeyi satmalarını sağlayacağız. Temmuz ayında burada açacağımız üretici pazarında yine burada üretilen ürünler İzmirlilerle buluşacak.

Salih Erkek: Başkanım; Buyurun sizi kale kır bahçe içinde dolaştırayım. (Bahçeye girdiğimizde Tunç Başkan şaşkınlığını gizleyemedi)
Tunç Soyer: Salih Bey burası cennet gibi bir yer burayı kim işletiyor?
Salih Erkek: Çok yakınım Hüseyin Tabar ve oğulları Cesur ile Mesut Tabar. Lakin eski Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş şahsım ve yönetim kurulu üyelerim ile hep birlikte atıl durumda olan bu kaleyi bu hale getirdik. Burada her hafta açık hava konserleri veriyorduk. Artık yapılmıyor.
Tunç Soyer: Tekrar o günlere getireceğiz.
Salih Erkek: Başkanım niyetiniz çok iyi olduğunu biliyorum inşallah kaleyi Paris’in Şanzelizesi gibi hale getirir yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirirsiniz. Bu anlamda da isminiz tarih sayfalarına geçecektir. Her zaman dediğim gibi tarihine kültürüne sahip çıkmayan millet, millet olamaz.
Tunç Soyer: Salih Bey bu sözlerinize tamamen katılıyorum. İzmir için ‘Her şey daha da güzel olacak’





















Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından açılan ve geçtiğimiz yıllarda dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kapılarına kilit vurularak kapatılan Kadifekale içerisindeki tuvaletler, Tunç Soyer’in göreve gelmesiyle birlikte tekrardan açılarak hizmete sunulmaya başlandı. Tuvaletlerin açılması, bölgeye ziyaret amaçlı gelen yerli ve yabancı turistler de rahatlamış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum