Reklam

Erkan Sevinç’ten 17. İzmir Buluşması

Koank İlçesi’ne bağlı Havra Sokağı’ndaki Lagora Old Town Otel’de gerçekleşen gazeteci Erkan Sevinç’in düzenlediği İzmir Buluşmaları’nın bu ayki onur konuğu CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır oldu. Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve Gazetem İzmir Genel Koordinatörü Pelin Uğur’un da katılım gösterdiği buluşmada politika, sanat, edebiyat, müzik ve spor gibi dallarda birçok önemli isim vardı.

Erkan Sevinç’ten 17. İzmir Buluşması

Koank İlçesi’ne bağlı Havra Sokağı’ndaki Lagora Old Town Otel’de gerçekleşen gazeteci Erkan Sevinç’in düzenlediği İzmir Buluşmaları’nın bu ayki onur konuğu CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır oldu. Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve Gazetem İzmir Genel Koordinatörü Pelin Uğur’un da katılım gösterdiği buluşmada politika, sanat, edebiyat, müzik ve spor gibi dallarda birçok önemli isim vardı.

Erkan Sevinç’ten 17. İzmir Buluşması
25 Eylül 2017 - 21:43

Koank İlçesi’ne bağlı Havra Sokağı’ndaki Lagora Old Town Otel’de gerçekleşen gazeteci Erkan Sevinç’in düzenlediği İzmir Buluşmaları’nın bu ayki onur konuğu CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır oldu. Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve Gazetem İzmir Genel Koordinatörü Pelin Uğur’un da katılım gösterdiği buluşmada politika, sanat, edebiyat, müzik ve spor gibi dallarda birçok önemli isim vardı.
Güzel bir atmosferde sohbet ve soru cevap şeklindeki buluşmada ilk konuşmayı CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır gerçekleştirdi.
Sındır konuşmasına genel iktidara giden yolun yerel iktidardan geçtiğini vurgulayarak başladı. Sındır, “Genel iktidara giden yolun başarıyla uygulanan insan odaklı ve katılımcı bir yerel yönetim programından geçtiğini unutmamamız gerekiyor. Ekonomik, siyasal, sosyolojik, kültürel ve teknik sorunları çözmek yerel yönetimlerde katılımcı ve saydam bir yönetim anlayışını sergilemekten, sorumlu, yetkili ve hesap verebilir olmaktan, sorunlara ve çözümlere vatandaşlara dokunarak çareler üretmekten geçiyor. Yurttaşlar kadar kenti bilen tanıyan sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin de kent yönetime etkin katılımını sağlamak çok önemli” dedi.


“KENTSEL DÖNÜŞÜMLER BUGÜN ARTIK RANTSAL DÖNÜŞÜM”
Daha yaşanılabilir kentler yaratmanın önemine değinerek konuşmasına devam eden Sındır, “Ülkemizde yoğun iç göç baskısı altında kalan kentlerimizde, plansız yapılaşma, ruhsatsız yapılaşma sadece kentlerimizi estetik açıdan ve kent kültürü açısından değil aynı zamanda insanımızın yaşam kalitesini, refahını, huzurunu ve mutluluğunu da olumsuz açıdan etkiliyor. Kentsel dönüşümler bugün artık rantsal dönüşüm halini aldı. Sözde kentsel dönüşüm adı altında, kent kimliğini yok eden, kentin siluetini ve estetiğini ortadan kaldıran ve çok yüksek maliyetleri ile orada yaşayan insanlarımızın edinebilmesi imkansız olan konutlarla oluşan rantın dönüşümü nedeniyle insanlarımızın yaşam hakları ellerinden alınıyor. CHP’li belediyeler olarak sosyal demokrat kimliğimizle fırsat eşitliği yaratmak, gelir adaletine ve sosyal güvenliğe dayalı olan bir yönetim anlayışla yerel yönetimlerde sağladığımız başarılarımız genel iktidara giden yolda kilometre taşı olmaktadır. Bizler yerel yönetimlerde kentin kimliğine, estetiğine sahip çıkabildiğimiz, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarını sağlayabildiğimiz, vatandaşlarımızla sağlıklı bir ilişki kurabildiğimiz ve her daim yanlarında olabildiğimiz sürece yurttaşlarımızın da kesinlikle bizden yana doğru tercih yapacağının bilincindeyiz.” dedi.


Gecenin devamında katılımcılar CHP Genel Sekreteri Sındır ‘a sorular yönelttiler.
Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, “Sevgili Genel Sekreterim sizi uzun yıllardır bilir, tanır ve çokta severim. Bugün burada elit bir masada çok kıymetli arkadaşlarımızla olmaktan ben ve ekibim çok mutluyum. Siyasete girmek istemiyorum bugün siz beni zaten iyi bilirsiniz. Gazeteci kimliğimle de İzmir’e fazlasıyla katma değer kattığımı bilenler bilir. Kadifekale’de sallanan Türkiye’nin en büyük bayraklarından biri de katkılarımla dikildi. Ben aslen Mardinliyim. Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu mekanın kıymetli işletmecileri burada güzel ambiyanslı bir mekan yarattılar. Burayı restore edip emek verdiler. İzmirlilere çok şık ve elit bir otel sunuldu. Lakin Kemeraltı İzmir’in en uğrak ve en eski alışveriş ve kent merkezlerinden biri olmasına rağmen sorunları bitmek bilmiyor. İşletmeciler burada Havra sokağında muazzam mekânı yaptılar lakin sorunlar saymakla bitmez durumda. Havra sokağının aydınlatılma problemi ve koku problemini sanırım buradaki arkadaşlarımızdan bilmeyen veya pis kokuları almayanda yoktur. Bu konuda ben sizden bu sorunları gerekli merceklere iletip çözüm önerileri ile buraya el atılmasını rica ediyorum. Bunu hem bir İzmirli vatandaş olarak hem de gazeteci kimliğimle istiyorum. İnanıyorum ki siz bu konuya duyarlı olacaksınızdır” dedi.


Sındır, Erkek’in bu konuşmasına karşılık olarak “Sevgili Salih Erkek bende sizi uzun yıllardır tanır bilir ve severim. İzmir’e koyduğunuz katkıları da yakından bilirim. Dediğiniz gibi burası gerçekten çok güzel bir hale getirilmiş ve İzmirlilere hizmete sunulmuş. Bugün burada bu atmosferde bende sizlerle olmaktan çok mutluyum. Katılan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden kıymetli kişiler. Kemeraltı yıllardır bir çok esnafın ekmek yediği bir yer ve aynı zamanda da bir çok vatandaşımızın uğrak yeri. Her türlü ihtiyacımızı karşılayabildiğimiz İzmir’in en gözde ve en eski mekanlarından biridir. Burada tabiki de eksiklikler var. Havra sokağı İzmir’in tarihi yerleri arasında yer alır ve bu koku gerçekten hissedilmeyecek gibi değil. Bu konuda bende gerekli yerlere bu isteğinizi ileteceğim” dedi.


Geceyi düzenleyen Gazeteci Erkan Sevinç 17’nci İzmir Buluşması anısına CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’a İzmir’i temsil eden Saat Kulesi Minaytürü hediye etti.
Ardından ise Atölye Su ve Gazetem İzmir’in Genel Koordinatörü Pelin Uğur, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’a kendi yapmış olduğu minyatür sanatçısı Ali Üsküdari’nin lalesini reprodüksiyon uygulaması olarak hediye etti. Hediye paketinin ebruli çalışması olduğunu fark eden Sındır, “Çok kıymetli bir hediye fakat paketi bile el emeği açıp sizlere göstermeye kıyamaz durumdayım” dedi.
Gece boyunca sohbet eşliğinde gerçekleşen buluşma sonrasında katılımcılar ayda bir kez gerçekleşen bu buluşmalardan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Lagora Old Town Otel işletmeci Halim Kahraman ile hem geceyle ilgili hemde mekanlar ilgili kısa bir röportaj gerçekleştirdi.


İşte detaylar...
Salih Erkek: Halim Bey bugün burada Erkan Sevinç’in düzenlediği 17’nci İzmir buluşmalarında sizin nezih otelinizde hep bir araya geldik. Tarihi, kültürü ve yapısıyla tıpkı memleketim Mardin’i anımsatan bu otel sizin sayenizde İzmir halkına kazandırıldı. CHP Genel Sekreteri Sayın Kamil Okyay Sındır’ın da katılımıyla çok güzel bir gece oldu. Bende kendisinden sizi de ilgilendiren bir rica da bulundum. Bu karanlık Havra Sokağı’nda yaşanan olumsuzlukları en iyi siz bilirsiniz. Ben bu konuda bir işletmeci olarak sizin de düşüncelerinizi almak istiyorum.
Halim Kahraman: Öncelikle Salih Bey bu gece burada bizlerle olduğunuz ve İzmir ile ilgili hassas noktalara parmak bastığınız için gazetenize ve size teşekkür ediyorum. İzmir’in sorunları adına yeni bir soluk yeni bir basın kuruluşu olacak Gazetem İzmir tv’ye de şimdiden başarılar diliyorum. Havra Sokağı ile ilgili sorunlarımız inşaat sürecimizle açılış sürecimize kadar ki periyotta çok ciddi sıkıntılarla geçen bir süreç oldu. Bu sorunlar hala daha devam ediyor. Bu konuda da sizlerin konuya hassas yaklaşması bizi ayrıca mutlu ediyor. Ancak gönlümüzün isteği şu İzmir’in tarihinde önemli bir yeri olan Havra Sokağı’nın bir an önce gerçektemiz, hijyenik kimliğine kavuşmasıdır. İzmir’e ve Kemeraltı’na yakışır bir hale gelmesini talep ediyor ve bekliyoruz. Biz bu konuda çok ciddi bir yatırım yaptık otelimizi bu hallere getirmek için. Belediye başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun gazetelere vermiş olduğu demeçlerde iş adamlarımız Kemeraltı ve Agora civarındaki eski binaları alsınlar restore etsinler ve İzmir’e kazandırsınlar demişti. Bizde bu söylemi en başından beri gerçekleştirdik hiçbir yerden destek almadan tamamen öz kaynaklarımızla bugüne getirdik mekanımızı. Ama yapmış olduğumuz bu eserinde takdir görmesini ve etrafının İzmir’e yakışan bir hale gelmesini istiyoruz. Kemeraltı gerçekten Dün ya çapında bir değer ve bu değeri de yenilemek anlamında daha düzgün ,daha gidilebilir, oturulabilir, keyif alınabilir ortamlar olması açısından zincirin ilk halkasını biz oluşturduk. Gönlüm sizler gibi İzmir’i seven insanların basın yoluyla da bizim duygularımıza ve isteklerimize karşılık bulmamız olmamıza yardımcı olmaları ben bu anlamda size ve ekibinize genel müdürüm Engin Erdoğan bey ile çok teşekkür ediyoruz.


Salih Erkek: Daha önceden mekanınızın ilk açılışında vermiş olduğunuz iftar yemeği programında da sizin misafiriniz olduk. Ozaman da Havra Sokağınız oldukça karanlıktı. Bizde ekibimle dönerken çok sorun yaşamıştık bu sebepten. Fakat bugün görüyorum ki sokağa jenaratörler takılmış ve az da olsa otelin etrafı aydınlatılmış. Biraz önümüzü görebildik girerken. Fakat sokağı kendi bütçemle aydınlattım dediniz bana. Bu konuda neler söylemek istersiniz.
Halim Kahraman: Evet Salih Bey doğrudur. Gelen müşterilerimiz ve ziyaretçilerimiz karanlıktan çok tedirgin oluyorlardı. Bizde kendi imkanlarımız dâhilinde sokağa projetörlele aydınlatmaya çalıştık.


Salih Erkek: Bunu tamamen kendi bütçenizle yaptınız yani ne Gediz Elektrik’in, ne Büyükşehir Belediyesi’nin ne de Konak Belediyesi’nin bir katkısı olmadı öyle mi? Halim Bey belediyenin görevi dahilinde olması gereken ihtiyaçlardır bunlar. Bu konuda burada iletmek istediklerini nelerdir?
Halim Kahraman: Maalesef biz bu konuyu hep kendi imkanlarımızla çözmeye çalıştık. Kemeraltı maalesef sokak aralarında gördüğünüz gibi her kurumun ayrı bir çalışması her kurumun ayrı bir düzenlemesi içinde bulunuyor. Tabi gönül şunu isterdi her şey iyi bir koordinasyon ile yapılsın ve sorunlar çözülsün. Ama maalesef Kemeraltı gibi bir yerde ne ışıklandırmayla alakalı ne de güvenlikle alakalı sorunlar öylece duruyor. İzmir’in artık her bölgesinde doğalgaz var fakat Kemeraltı’nda ki esnafta yok. Yani alt yapı ile alakalı çok ciddi sorunlar var buda koordinasyonsuzluktan ve gittiğimiz de de Konak Belediyesi’ne verdiğimiz dilekçelerde muhattap bize Büyükşehir’e yönlediriyor ve bizim sorunlarımız Büyükşehir Belediyesi’nde hep planlamada takılıp kalıyor. Kısa süreçte bir çözüm bulamıyoruz. Fakat son duyduğumuz haberlere göre 9.ay içinde böyle bir çalışmanın olacağıydı. Tabi bu iki yıl önce söylenen bir duyuruydu.
Bununla ilgili umarım bu çalışmalar yapılır bir an önce temennimiz o yönde diyoruz.


Salih Erkek: Halim kardeşim Kemeraltı çarşısı, mezarlık başı birde Havra Sokağı’nın gerisi siz bu üçlemenin ortasındasınız mekan olarak. Turizm açısından çok güzel bir işletme yaptınız. Lagora Old Town Otel az öncede söylediğim gibi her açıdan muazzam bir ambiansa sahip. Yerli ve yabancı uğrak yeri olsun isterim ben ama mutlaka onlarında Havra sokağına girerken sizi ziyarete geldiklerinde ilettikleri sorunları vardır. CHP Genel Sekreterimize de benim yıllarımın dostu olur kendisi sorunlarınızı ilettim.Bu konuda sizde eminin ki çözüm bekliyorusunuz kendilerinden.
Halim Kahraman: Siz bugün CHP Genel Sekreteri Sayın Kamil Okyay Sındır’a bu sorunları ilettiniz. Önce kapımızın önünü temizleyelim dediniz. Sorunlarımızın genel sekreter seviyesinde kişiye dile getirilmesinden memnuniyet duyduk. Bu konuda cidden fazlasıyla hassasınız en az bizim kadar. Biz öncelikle genel sekreterinden daha sonrada Büyükşehir belediyesinden sorunların çözülmesini istiyoruz.Bizler gibi yatırımcıların sorunlarını dile getirecek ve İzmir’i yakından tanıyan ve seven sizin gibi kişiler sayesinde de ben inşallah bizim gibi yatırımcıların sorunları çözülecektir diyorum. Gazetem İzmir’e de bize desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum