Reklam

ERKEK'TEN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Mardin Valiliği'nce "Abdullah bebek yürümek istiyor" sloganı ile başlatılan resmi kampanyaya destek çağrısı Mardin'den Türkiye'ye yayılıyor…

ERKEK'TEN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Mardin Valiliği'nce "Abdullah bebek yürümek istiyor" sloganı ile başlatılan resmi kampanyaya destek çağrısı Mardin'den Türkiye'ye yayılıyor…

ERKEK'TEN KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI
01 Ağustos 2018 - 08:58

Mardin Valiliği'nce "Abdullah bebek yürümek istiyor" sloganı ile başlatılan resmi kampanyaya destek çağrısı Mardin'den Türkiye'ye yayılmaya başladı. Vatandaşların duygulandıran desteklerini öğrenen diğer iller de el uzatmaya başladı. "Oğlumu yaşatmam için bana yardım edin" diyen baba Hasan Çiçek, "Mardinliler bizi bağrına bastı, 7'den 70'e herkes, oğlum için destek topluyor. Çocuklar harçlıklarını veriyor, kadınlar gece örgüler örüp, satıyor. Çok masraflı ameliyat bu. Bir kuruş bile çok kıymetli. Gücü yetenlere sesleniyorum, oğlumu yaşatacak destek için sesimizi duyun" diye konuştu.

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, Mardin Valiliği tarafından başlatılan ve tüm ülkede yankı bulan yardım kampanyasıyla ilgili yaptığı açıklamasında, İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman ve İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç ile İzmirli hayırseverlere de çağrıda bulundu. Erkek yaptığı açıklamasında, “Mardin Midyat ilçesinde yaşayan Abdullah kardeşimizin yaşama tutunması için bizler de İzmir’de bu kampanya ya destekte bulunmalıyız. Federasyon ve Vakıf’ın yanı sıra İzmirli hayırseverlerimiz de bu kampanyaya ellerinden geldiği kadar destekte bulunursa tedavi masrafı için gerekli olan 875 bin dolar kısa sürede toplanır. İzmir Valiliği’mizi,İzmir Milletvekillerimizi ve İzmir'de bulunan Belediye Başkanlarımızı da bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

"ABDULLAH'I YAŞATALIM"
Çiçek ailesinin iki çocuğundan biri olan küçük Abdullah, Türkiye'de bir kişide dünyada ise milyonda bir rastlanmış, çift taraflı doğumsal kaval kemiği eksikliği (Tibial Hemimelia) hastası. Ayak diz kapaklarının altındaki kemiklerde eksiklik ile her iki ayağının diz kapağı ve kaval kemikleri olmayan, bacak ve ayaklarda tersine gelişen hastalıkla mücadele eden küçük çocuğun elleri de kelebek şeklinde. Dünyada 5 hekimin yapabildiği hastalığın tedavisi sadece Dubai'de var. Aracını satarak Dubai'ye giden Prof. Dr. Michael Weber'e oğlunu muayene ettiren babanın tedavi için 875 bin dolara ihtiyacı var. Yürüme destek malzemelerinin 200 bin dolar tuttuğu, ameliyat için ise 675 bin dolar istendiği ifade ediliyor.

YARDIM HESAP NUMARALARI

T.C. ZİRAAT BANKASI MARDİN YENİŞEHİR ŞUBESİ
HESAP SAHİBİ: ABDULLAH ÇİÇEK
TL: TR59 0001 0022 0886 2019 9450 01
USD: TR32 0001 0022 0886 2019 9450 02
EURO: TR05 0001 0022 0886 2019 9450 03
* Mardin Valiliği izin tarihi ve No: 20.07.2018/11885



YORUMLAR

  • 0 Yorum