Reklam

Gaziemir kongresinde soğuk rüzgarlar! Arda'dan sitem!

Gaziemir İlçe Kongresi’nde Belediye Başkanı Halil Arda’dan İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanı Kasım Özkan ile yönetimlerine sitem etti.

Gaziemir kongresinde soğuk rüzgarlar! Arda'dan sitem!

Gaziemir İlçe Kongresi’nde Belediye Başkanı Halil Arda’dan İl Başkanı Deniz Yücel ve İlçe Başkanı Kasım Özkan ile yönetimlerine sitem etti.

Gaziemir kongresinde soğuk rüzgarlar! Arda'dan sitem!
22 Aralık 2019 - 14:50

CHP Gaziemir İlçe Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye katılan İl Başkanı Deniz Yücel’in Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ’den tutuklanması ve yerine kayyum atanmasıyla ilgili sözlerine aynen katıldığını ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kendilerinin de alevi bir yurttaşın evinin işaretlenmesini örnek gösterip destek verilmediğini ve yalnız bırakıldıklarını söyleyerek hem il başkanına hem de ilçe yönetimine sitem etti.
İl Başkanı Deniz Yücel, Gaziemir İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İbrahim Burak Oğuz hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Yücel “Geçtiğmiz günlerde üzücü bir olay yaşandı.Urla Belediye Başkanımız tutuklandı. Savcılığın daveti üzerine avukatıyla ifade vermeye gitti. İfadesini verdikten sonra tutuklandı. Belediye başkanımız ifadeye çağrılmış. Yüzde 67,5 oyla seçilmiş bir kişi. Hakkında bir gözaltı ve yakalama kararı yok. Ancak avukatıyla gittiği adliyeden tutuklanarak çıkabiliyor. Hukuki süreç devam ediyor. Anayasa’nın masumiyet karinesini hatırlatırım. Bunu unutmuyacağız. Orada 20 CHP’li meclis üyesi var. Yasaya göre meclis içerisinde seçim yapılması uygunken. Urlalı seçmenin CHP’yi tercih ettiği unutularak kayyum atanıyor. Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Biz hangi siyasi parti olursa olsun kayyum atanmasının karşısındayız. Şunun altını çizmek istiyorum. CHP’de FETÖ’cü yetişmez. CHP FETÖ’yle yan yana gelmez. Aradaki ortaklıklar bozulduktan sonra geçmişte birlikte yol yürüyüp, çıkar çatışması doğduktan sonra, yollarını ayıranlarla CHP’yi kimse karşılaştırmasın” dedi.
ARDA'DAN SİTEM!
Yücel’den sonra kürsüye gelen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, hem il yönetimine hem de ilçe yönetimine sitem etti.
Arda, İl Başkanı Yücel’in Urla açıklamalarına aynen katıldığını ifade ederek, geçtiğimiz haftalarda Gaziemir’de bir alevi yurttaşın evinin işaretlenmesini hatırlatı. Arda, “Bize iftira atılmaya çalışıldı. Ancak ne ilçe yönetimi ne il yönetimi bize destek verdi. Yalnız bırakıldık. Neden destek vermediniz. Nedne sahip çıkmadınız” diyerek sitemini dile getirdi.
İKİ LİSTEYE DE BENİ YAZMAYIN!
Sözlerinin sonunda konuyu seçime getiren Arda, "Her iki listeye de beni yazmayın delege olmak istemiyorum" dedi.