Reklam

Halef-selef başkanlar arasında esprili diyaloglar

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, görevini devrettiği AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti. Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan eski Başkan Delican ile yeni Başkan Aydın Şengül arasında samimi bir görüşme gerçekleşti. Aydın Şengül, Delican’ın aday adaylığı için, “İnşallah yeni çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” temennisinde bulundu.

Halef-selef başkanlar arasında esprili diyaloglar

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican, görevini devrettiği AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ziyaret etti. Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapan eski Başkan Delican ile yeni Başkan Aydın Şengül arasında samimi bir görüşme gerçekleşti. Aydın Şengül, Delican’ın aday adaylığı için, “İnşallah yeni çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” temennisinde bulundu.

Halef-selef başkanlar arasında esprili diyaloglar
02 Mayıs 2018 - 13:44

İkilinin karşılıklı esprisiyle başlayan görüşmede, Delican sözlerine, “Başvurumuzu yaptık. Seni ziyaret edelim dedik. Evimiz burası. Önce bir evimizi il başkanımızı ziyaret edelim dedik” diye başladı. İl Başkanı Aydın Şengül, Delican’a, “Seni bir rahatlamış gördüm” diye seslendi. Bunun üzerine Delican, “Ben rahatım ya. Görevi sana devrettik onun için rahatım tabii ki. Yükü devredince insan tabii ki büyük sorumluluk, o sorumluluğun altında ne olursa olsun düşüncelerin oluyor, şimdi daha rahatım. Seni düşünüyorum” karşılığını verdi.

AYDIN ŞENGÜL: SAKAL BIYIK GİTMİŞ/BÜLENT DELİCAN: YÜZÜMÜZ YETERİNCE DİNLENDİ

İl Başkanlığı sırasında sakal ve bıyık bırakan ancak bunları kestirdiği görülen Bülent Delican’a, “Sakal ve bıyık gitmiş” diyen Aydın Şengül’e, Bülent Delican, “Biraz dedik, yüzümüz yeterince dinlendi. Tekrar yorulalım diye eski halimize döndük. Çalışacağız inşallah” dedi. Karşılıklı esprili sözlerin ardından Milletvekili Aday Adaylığının hayırlı olması dileğinde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Hayırlısı olsun. Başarılar diliyorum. Partimizin geçmişten bugüne kadar her kademede emekleriniz ve görevleriniz oldu. İl başkanlığı da zor süreçte yürüttünüz. Önemli bir süreci atlattınız. Bu bir bayrak yarışı. Sizden sonra biz devraldık. Bizler de yeni arkadaşlara bayrağı bırakıp devredeceğiz. İlelebet buralarda kalacak değiliz. İnşallah yeni çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin” temennisinde bulundu.

ŞENGÜL: GÖNLÜM TEŞKİLATLARDA YER ALMIŞ, ALIN TERİ DÖKMÜŞLERDEN YANA

İzmir’den gösterilecek milletvekillerinin ağırlığının teşkilattan insanlar olmasına büyük önem verdiğinin altını çizen Aydın Şengül, bu düşüncesini, “Ben sayın Cumhurbaşkanlığımızla yaptığımız görüşmelerde de özellikle şunu söylüyorum; benim gönlüm teşkilatlarda yer almış, alın teri dökmüş arkadaşlarımdan yana. Dışarıdan tabii belli bir iki kişi olabilir mecliste katkı koyacak birikimli-deneyimli veya iş dünyasından insanlar olabilir. Ama onun dışında ağırlık ne kadar teşkilattan yana olursa yükümüz de o kadar azalır, öteki türlü teşkilatta olmayanlarla iletişimi kurmakta sıkıntılar yaşıyorlar, çok zorluk çekiyoruz. Bütün yük bizim omuzumuzda oluyor. Hem milletvekilliği hem il başkanlığı yapmış dayak yemiş biri olarak söylüyorum. Hayırlısı bakalım” sözleriyle dile getirdi.

BÜLENT DELİCAN: GÖREVİ TECRÜBELİ BİR ARKADAŞIMIZA BIRAKTIĞIM İÇİN GÖZÜM ARKADA KALMADI

Şengül’ün ardından konuşan AK Parti İzmir İl eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Aday Adayı Bülent Delican, “Burası evimiz. Hizmet etmek gerçekten çok onurlu. İnsanın hayatında milletine hizmet etmek kadar değerli başka bir şey yok. Partimizin bize verdiği o fırsatta bir siyasi partinin en önemli görevini 4 yıl boyunca, 4 kala Aydın Şengül arkadaşımıza devrettik. 2001 yılından buyana beraber hizmet ettiğimiz için birbirimizin gözüne baksak ne yapacağımızı anlarız. İl başkanımızın söyledikleri için onur duydum. Biz de onun verdiği hizmetlerden dolayı gerçekten çok mutluyuz. Bu görevi bırakırken de gerçekten samimi olarak söylüyorum tecrübeli bir arkadaşımıza bıraktığım için gözüm arkada kalmadı. Burada bu sıcaklığı ve samimiyeti görünce bir kez daha sayın Cumhurbaşkanımızın ve teşkilatımızın ne kadar doğru bir karar verdiğini gördüm” diye başladı.

DELİCAN: İL BAŞKANIMIZ, CUMHURBAŞKANIMIZ VE BAŞBAKANIMIZLA İSTİŞAREDEN SONRA KARAR VERDİK

Adaylık başvurusunu il başkanı, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile de yaptıktan sonra yaptığı vurgusunu yapan Bülent Delican, “Bundan sonra bizler bir adım daha atacağız. Siyaset basamak basamaktır. Görevler istenmez görevler verilir. Çevremden partililerimizden, il başkanımızdan –kendisiyle de istişare yaptık-sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Başbakanımızla yapmış olduğumuz istişareler sonunda ilimizin en yüksek amiri olan il başkanımıza gelip ile başvurumuzu yaptık. Milletvekili aday adayıyım. Tüm teşkilatımızla birlikte olabileceğimiz katkılar koymaya çalışacağım. Her zaman yanımızda olan il başkanımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DELİCAN: TEŞKİLATIMIZIN UYUMU VE GÜÇLÜ OLMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Açıklamalarını il başkanlığı süresince İzmir’e katkı koymaya yönelik hizmetlerde bulunduğunu anlatarak sürdüren eski İl Başkanı Bülent Delican, “Bizler zor süreçler de yılmadan hizmet etmiş insanlarız. İzmir adına artı vatandaşlarımız adına daha güzel bir şehirde ne yapılabilirizi hedef almış insanlarız. Allah rızası için koşuyoruz. Belli bir davamız var. Bizim liderimiz belli adayımız belli ne yapacağımız belli. Yolumuz belli. Önümüzde çatallı bir yol yok. Muhalefet partilerinin içindeki çıkmaz gibi teşkilatlarımızda bir kaygı yok. Birlik ve beraberlik içinde koşacağız. Yıllarca değerli il başkanım da hizmet etti. Biz de onun milletvekilliği sürecinde hizmet ettik. Büyükşehri belediyesinin daha iyi çalışması için uzlaşı ve katkı koymaya çalıştık. Tire köy mallarından İZBAN krizine kadar her konuda yapıcı olduk. Biz de eğer bu görevlerde değerlendirilirsek hep birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağız. Teşkilatımızın uyumu ve güçlü olması bizim için önemli. Bu kentin siyasi patronu il başkanıdır. Onun başkanlığında hepimiz hep birlikte yolumuza devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum