Reklam

Hasankeyf Uygulama Otel’i DİKA’nın desteğiyle hayata geçirildi

Batman Üniversitesi’nin 98 Yataklı Hasankeyf Uygulama Oteli Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteğiyle uygulanarak faaliyete başladı.

Hasankeyf Uygulama Otel’i DİKA’nın desteğiyle hayata geçirildi

Batman Üniversitesi’nin 98 Yataklı Hasankeyf Uygulama Oteli Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteğiyle uygulanarak faaliyete başladı.

Hasankeyf Uygulama Otel’i DİKA’nın desteğiyle hayata geçirildi
12 Kasım 2019 - 21:24

Hasankeyf turizmine katkıda bulunmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, DİKA’nın da desteğiyle kurulan Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene; Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın yanı sıra Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

DİKA’nın “2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Batman Üniversitesi tarafından hazırlanan “Hasankeyf Uygulama Oteli'nin Turizme Kazandırılması Projesi” hayata geçirildi. Projenin toplam bütçesi 1 Milyon 480 Bin ₺ olup DİKA tarafından %75 oranında desteklenerek 1 Milyon 110 Bin ₺ hibe desteği sağlandı.
Dualarla açılan Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılış konuşmasını yapan Batman Valisi Hulusu Şahin, Hasankeyf’te yaptıkları tüm çalışmaların dünya tarafından adım adım izlendiğini, bununda farkında olduklarını ve takdir edildiğini söyledi. Vali Şahin “Hasankeyf’i çok önemsiyoruz; detaylı çalışarak doğru hamleler yapmak istiyoruz. Bunlardan biride bu uygulama oteli ve turizm meslek yüksekokulu, çünkü bir turizm faaliyeti yapılacaksa bunu önce bilgi ile yoğurmamız lazım. Doğru bir hizmet sektörü oluşturmak için üniversite desteği şart. Bunun için bu sadece bir otel değil burada öğrencilerimiz yetişecek. Hem istihdam sağlanacak hem de turiste doğru hizmet nasıl verilir burada öğretilecek. Hasankeyf turizm bölgesindeki yatak kapasitemiz sıfır iken uygulama otelimizle birlikte 98 yatağa çıkmış oldu. Hasankeyf’in yeniden doğumuna hepimiz şahitlik ediyoruz. Bu seferki Hasankeyf çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve doğru hamlelerle gelişecektir. Elimizden gelen desteği bugüne kadar verdik, bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı konuşmada “Hasankeyf Uygulama Oteli Projesi çok büyük bir öneme sahiptir. Böyle bir projenin gerçekleştirilmesinde Ajansımızın da katkısının bulunması beni çok gururlandırdı. DİKA olarak işimiz katma değeri olan çalışmalar yapmaktır. Hasankeyf Uygulama Oteli de turizm açısından çarpan etkisi yüksek katma değerli bir projedir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın emrini de bu proje kapsamında yerine getirebilmek bizim için çok önemliydi. Hasankeyf’i dünyada tanımayan bilmeyen yoktur. İnşallah başta Sayın Valim olmak üzere Rektör Hocam, Belediye Başkanım ve bu işin yapımındaki tüm aktörlerle beraber Hasankeyf’e daha güzel yatırımları kazandıracağız. Burada hedefimiz Hasankeyflilere istihdam oluşturmak, otelin kurumsallaşmasına katkı sağlamak ve Hasankeyf’e gelen tur operatörlerine ev sahipliği yapacak bir tesis oluşturmaktır. Böylece bu tarihi ilçemiz yeniden hayat bulup canlanacak ve eskisinden daha iyi gelerek inşallah turizm cenneti olacaktır” dedi.
Hasankeyf Uygulama Oteli’nin kurdelesi kalabalık bir katılımcı grubuyla birlikte kesilerek açılışı gerçekleştirildi.