Reklam

İNATÇI AZİZ, ZARAR ETTİRİYOR

9. gününü geride bırakan İZBAN grevi sebebiyle zarar 1,5 milyonu buldu. Konuyu değerlendiren Gazetem İzmir imtiyaz sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu işçi dostu olamamakla eleştirdi.

İNATÇI AZİZ, ZARAR ETTİRİYOR

9. gününü geride bırakan İZBAN grevi sebebiyle zarar 1,5 milyonu buldu. Konuyu değerlendiren Gazetem İzmir imtiyaz sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu işçi dostu olamamakla eleştirdi.

İNATÇI AZİZ, ZARAR ETTİRİYOR
19 Aralık 2018 - 18:29

Gazetem İzmir - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) ortak işlettiği, raylı sistemle toplu ulaşım hizmeti verilen İZBAN'da, çalışanların örgütlü bulunduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi ile toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 10 Aralık'ta greve başlanmıştı.

9 GÜNLÜK ZARAR 1 YILA TEKABÜL EDİYOR

Geride kalan 9 günlük sürede işçilerin istediği ücreti vermemek için direten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçen süre içinde 1 buçuk milyonu bulan zarara sebep oldu. 9 günde işçilerin 1 yıllık maaşlarına tekabül eden zararın yanı sıra İzmir'de ikamet eden ve raylı sistemle ulaşım sağlayan vatandaşlar mağdur olmuş oldu.

ERKEK'TEN KOCAOĞLU'NA: "İŞÇİ DOSTU OLAMADIN"

Göreve geldiği günden beri işçisiyle barışamayan ve davul zurnayla toplu iş sözleşmesi yapamayan Aziz Kocaoğlu'nun duyarsızlığı karşısında açıklama yapan Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek Aziz Kocaoğlu'nu işçi dostu olamamakla suçladı. İşçiler ailelerine daha ferah bir yaşam alanı açmak için uğraşıyor diyen Erkek sözlerine şöyle devam etti: "15 yıldır İzmir'i yönetmeye çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gider ayak yine yapacağını yaptı. 9 günden beri hak arayışında olan İZBAN çalışanları ve İZBAN'ı kullanan İzmirliler perişan durumda. Neden mi? Tabii ki Aziz'in inadı yüzünden. Merak ediyorum İzmir'i bu hale getiren, sokakları tarla gibi, ulaşımı keşmekeş, sahilleri kazılı olan bir belediye yöneten, işçinin hak arayışını 'verdiğim zammın kıymetini bilsinler' sözüyle yok sayan Kocaoğlu başını yastığa koyduğunda uykuya dalması kaç saatini alıyor. Hiç mi vicdan azabı çekmiyor? İşçilerin zam talebini yerine getirsen, o işçi evine daha mutlu gitse, çocuğu bir şey istediğinde düşünmeden alabilse ve bu mutluluğa senin sayende erişmiş olsa için daha rahat olmayacak mı? Bak 9 günden beri İZBAN hattındaki zarar 1 buçuk milyonu buldu, bu tutar işçilerin 1 yıllık zam talebini karışıyor, bu para o işçilerin cebine girse ne olurdu? İşlçiyi mutlu etme ihtimali bir insana bu kadar mı zul gelir anlayamıyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum