Reklam

İnsansız hava aracı: Şehit Tufan Kansuva

İzmir Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele ve Eğitim Derneği(İZMİRTUMED) ’in envanterine Şehit Tufan Kansuva İnsansız Hava Aracı’nı katarken, birçok değerli ismin katkısı ve emeği bu önemli adımın arkasında yer aldı.

İnsansız hava aracı: Şehit Tufan Kansuva

İzmir Toplumsal Uyuşturucu İle Mücadele ve Eğitim Derneği(İZMİRTUMED) ’in envanterine Şehit Tufan Kansuva İnsansız Hava Aracı’nı katarken, birçok değerli ismin katkısı ve emeği bu önemli adımın arkasında yer aldı.

İnsansız hava aracı: Şehit Tufan Kansuva
10 Ocak 2024 - 10:22

Milli İHA'lar geliştiren gençler bu Tornado Havacılık gençlerine öncülük eden İzmir Tumed  Genel Başkanı Bedri YALÇIN " Milli ve yerli imkanlarla çalışmalar yapan  gençlere destek olmak bizin görevimiz" dedi 

"Ülkemizin milli ve yerli imkanları ve gençlerimizin bu ve benzeri araştırmalar yapmasında memnuniyet duyduklarını ifade eden Yalçın bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz bu işte inanmış insanlarla beraber olmaktan bizlerde mutlu olduk." ifadelerinde bulundu.

Uyuşturucu İle mücadelede özellikle gençlere yönelik  bir çok  farkındalık etkinlikleri ile isminden söz ettiren İZMİRTUMED Derneği ,insansız hava aracı geliştirmek isteyen gençlere de yardımcı olmaktan geri kalmadı.

 

İZMİRTUMED  Genel Başkanı Bedri YALÇIN emeği geçenlerin hikayesini ve tanıtımını yaptı.

Bedri YALÇIN;

Yasin Yasa (Tornado Havacılık Kurucu): Balıkesir Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi mezunu olan R. Pilot ve model uçak öğretmeni. Tornado Havacılık Kurucusu olarak bu projede önemli bir rol üstlendi.

İrem Asar (Yazılım Şefi): Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi mezunu, yazılım alanında uzmanlaşmış bir profesyonel. İnsansız hava aracının yazılım aşamasında kilit bir rol oynadı.


Abdurrahman Furkan Aşlak (ARGE Yönetim Şefi): Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi mezunu ARGE yönetiminde liderlik eden isimlerden biri. Projenin stratejik yönetiminde büyük katkı sağladı.

Melih Özkan (İHA Elektronik Sorumlusu): İnsansız Hava Aracı’nın elektronik sistemlerinden sorumlu olan uzman. Projeye elektronik açıdan değerli katkılar sağladı.

Alper Ünver (İHA İmalat Sorumlusu): İnsansız Hava Aracı’nın imalat aşamasında sorumluluk alan bir isim. Üretim sürecinin başarıyla yönetilmesinde rol aldı.

Yağız Saral (İHA Pazarlama Sorumlusu): Pazarlama ve tanıtım sürecinde görev alan, İHA’nın geniş kitlelere tanıtımını sağlamak adına önemli çalışmalar yapan bir profesyonel.


Bu değerli ekip, Şehit Tufan Kansuva’nın anısını yaşatmak ve onun ruhunu taşıyan bu özel insansız hava aracını derneğin envanterine katmayı başardı. Onların birlikte yürüttüğü çalışma, vatanseverliği, teknolojiyi ve fedakarlığı bir araya getirerek önemli bir adım oldu. Hepsine yürekten teşekkür ederim .

ŞEHİT KANSUVA KİMDİR ?

Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva, 1980 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 1998’de Polis Akademisi’ne giren Kansuva, okulu bitirmesinin hemen ardından mesleğe 2002’de Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nde başladı. Kansuva, 5 yıl görev yaptığı Sakarya’nın ardından Eskişehir ve Şırnak İl Emniyet müdürlüklerinde meslek hayatına devam etti. 2015’ten şehit olduğu 7 Eylül 2019’a kadar Mardin’de Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yapan Kansuva, evli ve 2 çocuk babasıydı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum