Narlıdere Belediyesi, 22 yıl önce katledilen usta gazeteci Uğur Mumcu’yu heykeli başında andı. Anma törenine Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur’un sözleri damgasını vurdu. İlçedeki bir sokağa Berkin Elvan isminin verilmesini veto eden Narlıdere Kaymakamı’na sert bir dille seslenen Batur, “İstediği kadar veto etsin. Narlıdere Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri olarak 2 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz mecliste Berkin Elvan adını o sokağa yeniden vereceğiz. Ayrıca bundan sonra Narlıdere’de gezi parkı direnişinde hayatını kaybeden gençlerimizin adlarını sokaklara vererek onları onurlandıracağız. Bunun için 2 Şubat’taki meclis toplantımızda meclis üyesi arkadaşlarıma kaymakamlığın yanında ki sokağa Ali İsmail Korkmaz adının verilmesini teklif edeceğim” dedi.
Yağmura rağmen…
Narlıdere Limanreis Mahallesi Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan heykeli başında düzenlenen Uğur Mumcu anma programına vatandaşlar yağan yağmura rağmen yoğun ilgi gösterdiler. Başta Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere, Cumhuriyet Gazetesi İzmir temsilcisi Serdar Kızık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Sertel, ADD Narlıdere İlçe Başkanı Mükerrem Demir ve üyeleri, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Sivil toplum örgüt temsilcileri, yöre dernekleri ve Narlıdereli vatandaşlar katıldı.
Abdül Batur, 22 yıl önce karanlık güçler tarafından katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun, o yıllardan Türkiye’nin bugünkü profilini tarif ettiğine dikkat çekerek, Laik ve Demokratik Cumhuriyet düzeninin daha İslami bir yapıyla değiştirilmesi doğrultusunda katledildiğini ifade etti.
Uğur Mumcular ölmez
Cumhuriyet gazetesi İzmir temsilcisi Serdar Kızık da “Uğur Mumcu’nun kendi yazdığı ‘Unutma Ey halkım bizi’ yazısını ve onu unutmadığımızı göstermek için bir araya geldik. Uğur Mumcu tüm yazıları ile 25, 30 yıl önceden Türkiye ve dünyanın bugününü anlatmıştı. Toplumumuzun en değerli ve aydınlık üyesiydi. Bugünleri tezgâhlayanlar aynı tezgâh ile onu ortadan kaldırdılar. Cenazesinde milyonlar onlara bir cevap verdi ve biz bugün o cevabı sürdürüyoruz. Bu gerici düzen yıkılmaya başladı. Mücadele için birbirimize ne kadar omuz verirsek, o kadar erken olur. Uğur Mumcular ölmez” dedi.
“Korkak bin kez ölür”
Sertel de “22 yıl önce yağmurlu bir havada ama karla karışık buz kesen bir havada uğurlandı Mumcu. O gün Mustafa Kemal Atatürk’ün cenazesinden sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük kalabalığın toplandığı, milyonlarca yüreğin Uğur Mumcu’nun ardından üzüldüğü ve onun düşüncelerine katıldığı bir gündü. Uğur Mumcu’nun söylediği gibi ‘Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür’. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. En büyük güvencemiz sizlersiniz” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: