Reklam

İtiraf ve isyan bir arada

Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir’deki aday belirleme sürecini “Vekil belirler gibi aday belirlenmez. AK Parti adayı 2 aydır sahada, bizim ortalıkta adayımız yok” diye eleştirdi

İtiraf ve isyan bir arada

Aziz Kocaoğlu, CHP’nin İzmir’deki aday belirleme sürecini “Vekil belirler gibi aday belirlenmez. AK Parti adayı 2 aydır sahada, bizim ortalıkta adayımız yok” diye eleştirdi

İtiraf ve isyan bir arada
21 Ocak 2019 - 11:01

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını aday adaylığı kararını nasıl aldığını anlattığı basın toplantısında, partisini ve İzmir'deki aday belirleme sürecini sert sözlerle eleştirdi.
Adaylık kararını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşme sırasında zorunlu olarak aldığını iddia eden Kocaoğlu, kararının asıl nedeninin koltuk sevdası olduğunu da itiraf etti.

KAYBETME KORKUSU 1. NEDEN

Konuşmasında özellikle İzmir'in ilçelerinin kaybedileceği endişesini de dile getiren Kocaoğlu, bu endişesini şu sözlerle anlattı:

"15 sene İzmir'de başkanlık yaptım. Bu kentte yaşıyorum. Bu kadar problem yaşanmasaydı aday olmayacağımı açıklamıştım ama kararımı değiştirmek zorunda kaldım. Partimin en fazla oy aldığı en büyük ilde büyükşehiri alabiliriz ama ilçelerde büyük sıkıntı yaşayacağımızın atmosferini gördüğüm için bu kararı aldım. Bu kentte herhangi bir olumsuzluk olursa bunun faturası bana çıkacak. 71 yaşından sonra bu kenti terk etme niyetim olmadığına göre elimi taşın altına koymam gerektiğini düşündüm."

BİR TÜRLÜ BİTMEYEN BELİRSİZLİK 2. NEDEN

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan olduğu günden bu yana birebir görüştüğünü adaylık kararını da Kılıçdaroğlu'nun aday belirmedeki kararsızlığı üzerine aldığını söyleyen Kocaoğlu, "Eğer İzmir için, parti için bir olumsuzluk görmeseydim aday adayı olmayacaktım. Vekil belirlenir gibi belediye başkanı belirlenmez. Herkes vekillik yapar ama başkanlık yapamaz. Burası bir icra makamıdır, farklı özellikler ister. AK Parti adayı 2 aydır sahada çalışıyor, bizim adayımız ortalıkta yok. Genel gidişatın bana verdiği sorumlulukla bu kararı vermek durumunda kaldım. Kılıçdaroğlu'na 'aday konusunda bir görüşme yapabilir miyiz diye geldim' dedim. O da 'değerlendiriyoruz' dedi. 'Ben bir daha size gelemem vakit daralıyor' dedim. 'Daha değerlendiriyoruz' deyince 'o zaman beni de değerlendirin' dedim. O da 'hay hay en doğal hakkındır' dedi" ifadelerini kullandı.

VAZGEÇİLEMEYEN BAŞKANLIK KOLTUĞU 3. NEDEN

Seçime 6 ay kala partisinin pozisyon alması için aday olmayacağını açıkladığını söyleyen Kocaoğlu, tekrar aday olmasının altındaki en önemli neden olan koltuk sevdasını ise sona bıraktı. Kocaoğlu, bu konudaki itirafını ise şu sözlerle anlattı: 71 yaşını sürüyorum. Aday olmadığımı açıkladıktan sonra öğrendiğimi, 71 senede öğrenmedim. Bornova'da aday adayı olacağım dönem babam 'oğlum 500 bin nüfuslu Bornova'ya başkan olmak çok onurlu iştir' dedi ama 'girmek senin elinde ama çıkmak senin elinde değil bunu bilerek gir' dedi. Siyasete girmek kolay ama çıkmak maalesef kolay değil."

MADEM ADAY OLACAKTI NEDEN VEKİL OLDU!

Aziz Kocaoğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir için her yolu denediği iddia edilen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın adaylığına da karşı çıktı. Kocaoğlu, "Başkan adayının vekil olmasına kökten karşıyım.
6 ay önce seçim oldu. Eğer belediye başkanlığını düşünüyorsan neden vekil oldun.
'Vekilliği cebime koyayım sonra ayarlayabilirsem başkan olayım.' Sanırım buna Kılıçdaroğlu da karşı. İzmir'den vekil ol, kazanma şansın yüksek olan yere belediye başkanı olmaya çalış. O zaman bu koltuğu neden doldurdun?" ifadelerini kullandı.

'KOCAOĞLU ÇARK ETME USTASIDIR'

Kocaoğlu'nun yeniden aday adayı olmasını eleştiren AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "CHP'de hizmet kaygısı yok, koltuk kaygısı var. İzmir'i çantada keklik gören CHP'liler, bu şehre nasıl hizmet edeceklerini değil, ganimeti nasıl paylaşacaklarını tartışıyor" dedi. Kocaoğlu'nun 4 ay önce çıkıp 'aday olmayacağım' dediğini hatırlatan Kaya, "Şimdi çıktı 'sorumluluktan kaçmam' dedi. Her seçim aynı terane. Çark etmek CHP'de moda olmuş. Ama İzmirli hemşehrilerimiz bunların oyununu bozacak. Biz İzmir'de bu seçim için 'tünelden önceki son çıkış' diyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum