AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Servet Restoran'da düzenlediği basın toplantısında yeni yönetimini tanıttı. Toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, İlknur Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, AK Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Gaziemir İlçe yönetimi tanıtım toplantısında İzmir'in CHP'nin kalesi olmadığının vurgusunu yaptı. Teşkilatın çabalarının çok önemli olduğunu belirten Denizli, “Bizim İzmir’de hedefimiz 1. parti olmak. Küçük hedeflerle yola çıkmıyoruz. Geçen seçimde kale dedikleri yerde CHP’nin 13 vekili vardı bizim de 11 vekilimiz oldu. Burası CHP’nin kalesi değil” dedi.
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Koordinatörü Mehmet Yüksel'in katıldığı 5. Olağan İlçe Kongresi'nde tek aday gösterilerek 225 oydan 189’unu alarak yeniden görevine devam eden AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun ilçe yönetimini tanıttı.
Bir büyük sınav daha var
Toplantıda konuşan İzmir Milletvekil İlknur Denizli genel seçimlerin önemine değindi. Denizli, ''Gezi, 17-25 Aralık’tan sonra yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimini atlattık. Önümüzdeki süreçte de 2015 genel seçimleri var. İkisinden yüzümüzün akıyla çıktık. Hep tökezleyeceğimizi düşündüler. ‘Yerel seçimde yüzde 30'un altına düşerler, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanını seçtiremezler. Liderlik arayışı doğar’ dediler. Ama hiçbiri olmadı. En ufak bir zafiyet olmadan yolumuza devam ettik. Şimdi bir büyük sınavımız daha var. İlk defa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olarak seçime gideceğiz'' diye konuştu. Kongrelerin önemine de değinen Denizli, “Biz bu sinerjiyle kentlerimizi 2023’lere, 2050’lere taşıyacağız. Bu kongreler çok önemlidir. Yepyeni bir heyecan kattık. Bilgi, birikim, tecrübemize bir güç katarak önümüzdeki süreci planlama, daha doğru adımlar atabilme, ortak akılda buluşma noktasında bitirdik. Önümüzde il kongremiz var. Bizim, kazanmak istiyorsak doğruyu yaparak en az hata yapan olmamız lazım. İzmir’de hedefimiz birinci parti olmak. Öyle küçük hedeflerimiz yok bizim. CHP’nin kalesi diyorlar, onların 13, bizim 11 milletvekilimiz var. Burası CHP’nin kalesi değil. Burası bizim çok ciddi bir şekilde oy aldığımız bir yer. Her bir İzmirlinin AK Parti’ye oy vereceğini düşünüyorum. Belki biraz daha elimizi her birine tek tek uzatabiliyor olmamız lazım. Herkesle konuşmamız lazım. Teşkilatın çabası çok önemli... Kitleler halinde oyların değiştiği bir süreç yok. Saflar belli. Her kişiyle diyalogla oy alınabilecek bir seçim yaşayacağız. Birden 3 bin kişi bize oy vermeyecek. Bunu yaptık ama daha da yükselteceğiz. Önümüzdeki 6 ayı çok yoğun bir süreç olarak yaşarsak bu süreçte inanın İzmir’de ‘ya AK Parti neymiş’ dedirten bir sonucu alacağız” ifadelerini kullandı.
Saldırı, yeni Türkiye'ye
2015 genel seçimlerini çok önemli gördüğünü belirten İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise “Ne kadar güçlü olursanız saldırılar o kadar güçlü gelir. Cumhurbaşkanımıza saray üzerinden saldırı var. Bu saldırı Cumhurbaşkanı'nın şahsına değil. Bu saldırı millet iradesine ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti iradesine saldırıdır. Bunu unutmayalım. Biz bir sloganla yola çıktık; yeni Türkiye dedik. Bunun içini doldurmalıyız. Bize saldıranlar eski Türkiye’yi istiyorlar. Güçsüz, millet iradesinin meclise hakim olmadığı, oligarşiler üzerinden yön verilen bir Türkiye istiyor. Buna dışarıdan bilerek bilmeyerek mal olanlar var. Paralel yapı, bu işin gönüllüsü… Paralel yapıya destek verenler bilmiyor olabilir ama beyin takımı gönüllüsüdür” şeklinde konuştu.
Aşlık konuşmasına şu şekilde devam etti: “Parlamenter sistemde bu olmamalı. Ama bu anayasa yapılırken millet iradesinden birinin seçileceği hesabı yapılmadı. Bunu Özal bozdu. 2007’de bir daha bozduk. Kalıcı olarak da bozduk ve Cumhurbaşkanı'nı halk seçti. Artık resmi olmasa bile fiili olarak bir nevi yarı başkanlığa geçilmiş oldu. Bunu birileri hala hazmedemiyor. 2002’den bu yana Türkiye’nin rakamları 3 katından fazla büyüdü. Ama 2023 hedeflerimiz var. Kişi başına en az 25 bin dolar hedefimiz var. Bu seçimlerde çoğunluğu sağlayıp anayasayı değiştirir, başkanlık sistemini getirirsek Türkiye rahatlar. Aksi halde Türkiye koalisyonlara teslim edilecek, millet iradesinin önüne geçilecektir. Güçlenen Türkiye’nin önü kesilmiş olacaktır. İşimiz zor. Ama geleceğimiz için bun başarmak zorundayız. Türkiye ülkesinde güçlü olacak ya da fırsat bulurlarsa Türkiye’yi Suriye, Irak yapmak istiyorlar. Bu milletin sağduyusuna güveniyorum. Bu millet en sıkıntılı dönemlerde atlatmayı bilmiştir.”
Tek yumruk olmalısınız
Teşkilatçılığın çok önemli olduğunu vurgulayan İl Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan da “Teşkilatçılık birliği, beraberliği, tek yumruk olmayı gerektiriyor. Sorun olmak yerine ortadan kaldırmayı gerektirir. 3’üncü büyük vilayette yüzde 51.8 oy almış değerli bir partinin mensuplarısınız. Bugünden sonra hepiniz giyimi kuşamı tavrı hareketleriyle birer Recep Tayyip Erdoğan, birer Ahmet Davutoğlu gibi hareket etmek zorundasınız. Örnek olmak zorundasınız. Siyasette ne söylediğiniz gibi ne söylemeyeceğiniz de önemlidir. Bin düşünüp bir konuşmanız gerekiyor. Öncelikle kendinize karşı saygılı ve sevgili olun. Parti tüzüğüne çok iyi çalışın” dedi.
Gaziemir İlçe Başkanı Hüseyin Uzun ise “Gerçekleştirdiğimiz kongre teşkilatımıza yakışır şekilde gerçekleştirildi. 60 yeni arkadaşımız seçildi. İzmir kamuoyuna daha yakından tanıştırmak için buradayız. Bu toplantıya iştirak bizleri mutlu etti” dedi.
Belma ŞAHANER

Yorumlar
Kalan Karakter: