Reklam

İzmir'de Arabuluculuk Merkezi Consensus Açıldı

İzmir'de Arabuluculuk Merkezi Consensus Açıldı. Artık davalılar mahkemeye gitmeden de sorunlarını çözebilecek. Yıllardır süren davalar arabuluculuk hizmetiyle bir kaç gün içinde çözüme kavuşturulabilecek.

İzmir'de Arabuluculuk Merkezi Consensus Açıldı

İzmir'de Arabuluculuk Merkezi Consensus Açıldı. Artık davalılar mahkemeye gitmeden de sorunlarını çözebilecek. Yıllardır süren davalar arabuluculuk hizmetiyle bir kaç gün içinde çözüme kavuşturulabilecek.

İzmir'de Arabuluculuk Merkezi Consensus Açıldı
09 Nisan 2017 - 10:31

İzmir Arabuluculuk Merkezi Consensus, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Sayın Hakan Öztatar'ın, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan'ın, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Feyzi Öztürk'ün, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan'ın, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun, İzmir'in ve Türkiye'nin bir çok ilinden gelen değerli oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin, İzmir Barosu Başkan vekili Mustafa Çetin'in, İzmir ve Türkiye'deki Arabuluculuk Dernekleri başkanlarının, Türkiye'nin bir çok yerinden katılan savcı, yargıç, arabulucu ve avukatların, sanayici ve işadamlarının katılımıyla resmi açılışı bugün gerçekleşti.

9 avukatın birleşimiyle İzmir’de hayata geçirilen arabuluculuk merkezi bugün açıldı. Açılış konuşması Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar’ın ifadeleri ile başladı.

Başkan Öztatar Arabuluculuk kurumunun yaklaşık 3 yıl önce fiilen başladığını ve duyurulmaya çalışıldığını belirterek : ‘ Bu açılışın gayesi, arabuluculuğun daha iyi hizmet sunabilmesidir. Bir hakim olarak şunu söyleyeyim ki ; Bizler adliyede, duruşma salonlarında, kasvetli ortamlarda yargılama yapıyoruz. Böyle bir ortamda uyuşmazlığı çözmek maalesef sıkıntılı. Fakat bu oluşturulan arabuluculuk consensus ofisinin sıcak ve uzlaşı ortamı davalar ve sorunlar için daha verimli sonuçlar sağlamakta.’ Dedi.

Artık Öncelikle Mahkemeye Gitmeyelim

Arabuluculuk hizmeti ile artık öncelikle mahkemeye gitmeye gerek olmadığını söyleyen Hakan Öztatar : ‘Mahkemeye, dava yoluna gitmektense buraya gelerek sorunu daha kısa sürede ve uyuşmazlığı giderecek neticede çözebilirsiniz. Buraya başvurdunuz diye mahkemeye gitmeyecekte değilsiniz. Neden önce arabulucuya gelelim? Derseniz ; Burada uyuşmazlık çok daha kısa sürede çözülmekte. Yargılama oldukça zaman alır fakat arabuluculuk hizmeti bu konuda hızlı ve sonuç odaklıdır. Bu hız size adalete hızlı ulaşmayı sağlayacaktır ayrıca ekonomik olarakta dava da ödenen yaklaşık bin liralık masraftan da tasarruf etmiş oluyorsunuz.’ Diye söyledi.

Arabuluculuk Bir Yargılama Değildir

Başkan Öztatar, Arabuluculuğun bir yargılama olmadığını, kim haklı ? kim haksız ? tartışmasından çok avukatların ve hakimlerin hep birlikte dostane ilişkiler çerçevesinde soruna odaklanıp kollektif olarak birlik sağlayıp çözüme ulaştıkları yer olduğunu öne sürdü.

Ülkemizde Uzlaşı Kültürünün Yayılmasını Umut Ediyorum

İzmir Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu: ‘Bu 9 avukat arkadaşın böyle bir büro açmasından memnuniyet duyuyorum. Arabuluculuk kültürünü , uzlaşı kültürü bağlamında yaygınlaştırma çabasındayız.Esnaf ve sanatkarlar odası olarak bu kalkınmışlık çalışmasını, kısa yoldan sorun çözen ve toplumun mutluluğuna katkısı olan arabuluculuk hizmetinin hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde bu uzlaşı kültürünün yayılmasını umut ediyorum. ‘ şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyet’i adına Önemli ve Verimli Bir Çalışma

Açılış konuşmasına katılan İzmir Adliyesi Başsavcı Vekili Feyzi Öztürk’ün beyanları: ‘Henüz arabuluculuk kavramı yasallaşmadan önce birkaç arkadaş bu işe gönül vererek başlanmıştı. Şimdi böyle can bulmasıyla medeniyet anlamında önemli bir adım atılmıştır. Herkesin anlaşmanın ve mutluluğun peşinde olduğu dünyada bu uygulamanın Türkiye Cumhuriyet’i adına çok önemli ve verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.’

YORUMLAR

  • 0 Yorum