Reklam

İzmir'de HDP'nin izleyeceği yol ne olacak?

İzmir’de 2018 yılındaki genel seçimlerde yüzde 11.5 oranında oy alarak adından söz ettiren HDP’nin yerel seçimlere dönük olarak izleyeceği yol belli olmaya başladı.

İzmir'de HDP'nin izleyeceği yol ne olacak?

İzmir’de 2018 yılındaki genel seçimlerde yüzde 11.5 oranında oy alarak adından söz ettiren HDP’nin yerel seçimlere dönük olarak izleyeceği yol belli olmaya başladı.

İzmir'de HDP'nin izleyeceği yol ne olacak?
24 Ocak 2019 - 08:51

İzmir’de 2018 yılındaki genel seçimlerde yüzde 11.5 oranında oy alarak adından söz ettiren HDP’nin yerel seçimlere dönük olarak izleyeceği yol belli olmaya başladı. İzmir’de dengeleri değiştirecek bir oy oranına sahip olan HDP’nin yerel seçimlere ilişkin olarak izleyeceği rotayı İl Eş Başkanı Kadir Baydur Ege’nin Sesi’ne açıkladı. HDP’li Kadir Baydur açıklamasında İzmir için listelerinin belli olmaya başladığını ifade ederken muhalefetinin adaylarını açıklamasından sonra karar vereceklerini ifade etti.

“MUHALEFETİN ÇIKARACAĞI ADAYLARI TARTIŞACAĞIZ”

HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur muhalefetin adaylarını demokratik güçlerle tartıştıktan sonra aday çıkarıp çıkarmama konusunda kararlarını vereceklerini ifade ederek: “Bizim İzmir’deki belediye başkanlığı ve meclis üyeliği listelerimiz belli olmaya başladı. Aynı şekilde demokratik güçlerin talebi doğrultusunda İzmir’de ortaklaşabileceğimiz yerlerde seçime yerel güçlerle birlikte gireceğimizi ifade ettik. Gelinen bu noktada daha muhalefetin adayını açıklamamasından dolayı aday çıkarıp çıkarmama konusunda henüz tavrımızı belirlemedik. Muhalefetin çıkaracağı adayları yerelde demokratik güçlerle birlikte tartışacağız ve kararımızı ona göre belirleyeceğiz. Ortaklaşamadığımız yerlerde de kendi adaylarımızı çıkaracağız” dedi.

“YA FAŞİZM YA DEMOKRASİ”

Öte yandan HDP İzmir tarafından yapılan açıklamaya göre de partinin her türlü işbirliğini değerlendireceğine vurgu yapılarak: “HDP, 31 Mart yerel seçimlerinin, tıpkı 16 Nisan ve 24 Haziran gibi, “ya faşizm ya demokrasi” ekseninde döndüğünün, bu çerçevede, bütün yerel etkenlere rağmen yeni bir referandum niteliği arz ettiğinin, halklarımızın önündeki son fırsatlardan biri olduğunun gayet iyi farkındadır. Meseleye bu ikilemden bakan her türlü seçim işbirliğine de açıktır” denildi.

“İZMİR İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN AVLANMA ALANI HALİNE GELDİ”

HDP İzmir tarafından yapılan açıklamada İzmir’in inşaat sektörünün yeni bir avlanma alanı haline geldiği ifade edilerek: “Öte yandan, İzmir rantın ve arkasından sürüklediği bütün sektörlerle birlikte inşaat sektörünün yeni avlanma ve üşüşme alanı ve mekanıdır. “İstanbul’a ihanetin” bir benzeri İzmir’de tekrarlanmak üzeredir. Kentin hava sürkilasyonunu ve dokusunu bozan “dikey yapılaşma” şimdiden almış başını yürümektedir. AKP-MHP ittifakının adayı Zeybekçi, pervasızca ve patavatsızla “İzmir’i Anadolu’ya katmak”tan ve “tanınmaz hale getirmekten” söz etmektedir. İzmir’e saygısızlık bir yana, bu pervasızlık yeni bir kentsel felaketin habercisidir.” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum