Reklam

iZMiR'iN ÇiLESi BiTMiYOR

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olarak geçen ve her yıl ülkenin dört bir yanından göç alarak nüfusu sürekli artan İzmir son dönemlerde belediyecilik anlamında zor günler geçiyor.

iZMiR'iN ÇiLESi BiTMiYOR

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olarak geçen ve her yıl ülkenin dört bir yanından göç alarak nüfusu sürekli artan İzmir son dönemlerde belediyecilik anlamında zor günler geçiyor.

iZMiR'iN ÇiLESi BiTMiYOR
13 Aralık 2017 - 08:39

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olarak geçen ve her yıl ülkenin dört bir yanından göç alarak nüfusu sürekli artan İzmir son dönemlerde belediyecilik anlamında zor günler geçiyor. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı plansız çalışmalar yüzünden vatandaşların her geçen gün kentte adım atması bile zorlaşırken, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın günde binlerce insanın kullandığı Karşıyaka Çarşısı’ndaki kaldırım taşlarını dahi daha tamamlayamamış olmaması vatandaşı çileden çıkartıyor.

SES VAR İCRAAT YOK!
Göreve geldiği ilk aylarda Karşıyaka Çarşısında düzenleme yapacağını yazılı ve görsel basınla paylaşan Başkan Akpınar yıllar önce verdiği sözü yerine getirmemek için adeta direniyor. Yağışlı günlerde kırıktaşların arasına kaçan sular yürüyen vatandaşların paçasını çamur ediyor. Başkan Akpınar, özellikle Karşıyaka halkını mağdur etmeye devam ederken konunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu tarafından neden ilgilenilmediği ise merak konusu.

NE ÇEKTİN BE KARŞIYAKALI!

Karşıyaka Çarşısının atıl hali vatandaşı çileden çıkarmaya devam ediyor. Özellikle yağmurlu havalarda kırık parke taşlarının arasına kaçan sulardan ıslanan vatandaşlar Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın kulağını çınlatmaktan geri kalmıyor.


DEFALARCA YAZDIK İLGİLENEN YOK
Gazetem İzmir olarak WhatsApp ihbar hattımıza Karşıyaka Çarşısı hakkında gelen her şikayeti gündeme getirerek başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmaz üzere belediye bürokratlarına seslenerek Karşıyaka Çarşısından hergün yüzbine yakın yerli ve yabancı turistin geçtiğini, bu olumsuz görüntülerin ilçeye eksi puan getirdiğini dile getirerek düzeltilmesini söylemiştik.
Ancak göreve geldiği ilk aylarda Karşıyaka Çarşısında düzenleme yapacağını yazılı ve görsel basınla paylaşan Başkan Akpınar yıllar önce verdiği sözü yerine getirmemek için adeta direniyor. Yağışlı günlerde kırıktaşların arasına kaçan sular yürüyen vatandaşların paçasını çamur ediyor. Sayın Akpınar yazdıklarımızdan konuyu anlamıyor olabilirsiniz, gelecek günlerde yağışlı havalar devam edecek, yanınıza bürokratlarınızı alıp çarşı içinde bir tur atarsanız hem ne demek istediğimizi anlamış olursunuz hem de Karşıyaka halkı sizi arasında görebilir.

ENGELLİ YOLU ENGEL DOLU
Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi’nde görme engellilerin rahatça kaldırımda yürüyebilmeleri için yapılan engelli yolu (kılavuz yol) İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma sonrasında daha büyük engel teşkil etmeye başladı. Kırılan engelli yollarının çevresine taşlarla bir engel daha koyulurken yapılan çalışma görme
engelliler için adeta çileye dönüşüyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum