Reklam

İzmir Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Geleneksel Pilav Etkinliği

Kuşaklar arası babadan oğula İzmir Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Vakfı meşalesini Çengil ailesi yakmaya devam ediyor

İzmir Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Geleneksel Pilav Etkinliği

Kuşaklar arası babadan oğula İzmir Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Vakfı meşalesini Çengil ailesi yakmaya devam ediyor

İzmir Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Geleneksel Pilav Etkinliği
25 Mart 2019 - 10:34

Kuşaklar arası babadan oğula İzmir Ticaret Meslek Lisesi Eğitim Vakfı meşalesini Çengil ailesi yakmaya devam ediyor. 03 Ekim 1993 yılında Mali Müşavir Muhammer Çengil öncülüğünde, mezun oldukları okula vefa duygusuyla kurulan vakıf, öğrencilerine sağladıkları yardım ve burslarıyla ve tarihi okul binalarının tadilat, bakım ve onarımını gerçekleştirerek sosyal projelerle de çatısı altında başarılara imza atıyor.
Son dönem vakıf başkanlığı bir çok STK’nın yöneticisi ve Esyab Sigorta şirketinin sahibi olan başarılı iş adamı Sezai Çengil tarafından yürütülmekte. Okulun bugün ki adı; Konak İzmir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Geleneksel Pilav Etkinliğinin ana sponsoru oldular.
Ayrıca okulun 95. Kuruluş yılı ve sanat sokağı açılışı mezunlarından oluşan yoğun katılımcılar eşliğinde gerçekleştirildi. Okul binasının 19 .’yy ait ve Cumhuriyet döneminde kurulmuş 2. Ticaret Lisesi olması nedeniyle kültürel hazine olma değerini korumaktadır.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Selime Özkan ‘’bizler geçici görevlileriz, yaptığımız çalışmaları mezunlar ve öğretim gören öğrencilerimiz adına gerçekleştiriyoruz’’ Vakıf başkanı ve Esyab Sigorta şirketine, desteklerini esirgemeyen hayır sever mezunlarına şükran duygularıyla teşekkür belgesi takdim etti.




YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Doğan GÜLER
    2 yıl önce
    Şu pilav günü keşke...MAYIS ayında yapılsa....Ben 78*79 Güz dönemi Mezunlarından....soğukta olmuyor....bir kere okul o soğukta ilk ders yılını açmaz.....hadi açtı diyelim....365 günü bula bula o günümü buldunuz....mezunlar rahat kıyafetlerle gelir....kızlar dekolte....ne bu böyle millet battaniyelerlle geliyor... tarihini hemen değiştirin....
  • Hayri özmeriç 1946/47 mezunu
    4 yıl önce
    Sayın Sezai Çengil'e 1946/47 mezunu Hayri Özmeriç'ten gönüller dolusu teşekkürler. Tableti karıştırırken lutfettiğiniz bilgileri okudum, çok duygu***dın, ilginize çok teşekkür ederim. Kısa zamanda telefonla konuşabilmek ümidi ile. Hayri Özmeriç 1946/47 mezunu Her yıl pilav nüne gelirdim ama sağlığım müsaade etmedi Hayatımda çok önemli yeri o*** okulumuza ilginizden dolayı teşekkürleri sunarım. Selam ve sevgilerle